روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۰ سه شنبه ۲۲ تير - شماره 3938

بررسی مشکلات تامین مواد اولیه ورق فولادی واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی؛

موتوژن و تراکتورسازی با مشکل تامین ورق مواجه هستند

 آذربایجان شرقی - لیلا پاشایی- جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی با موضوع بررسی مشکلات تامین مواد اولیه (ورق فولادی) واحدهای تولیدی استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز، جلسه کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی با موضوع «بررسی مشکلات تامین مواد اولیه (ورق فولادی) واحدهای تولیدی استان» در اتاق تبریز برگزار شد.
مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان در این جلسه گفت: مشکلات تامین ورق فولادی پس از ابلاغ دستورالعمل مدیریت عرضه و تقاضای ورق های فولادی توسط وزارت صمت، ایجاد شده است. بر اساس این دستورالعمل عرضه و خرید انواع ورق فولادی صرفا از بورس کالا امکان پذیر است که از طریق سامانه بهین یاب درخواست و به میزان سهمیه دو سال گذشته آنها از شرکت فولاد مبارکه به بورس کالا اعلام می شود. درخشانی ادامه داد: متاسفانه در این دستورالعمل مشکلات ایجاد شده به وسیله شیوع ویروس کرونا در سال گذشته مدنظر قرار نگرفته و میانگین سهمیه تعیین شده بر اساس دو سال گذشته از سوی وزارت صمت تعیین می شود که واحدهای تولیدی را با مشکل تامین ورق فولادی مواجه ساخته است. واحدهایی نظیر موتوژن و تراکتورسازی که از صنایع مهم استان به شمار می آیند در حال حاضر با مشکل تامین ورق مواجه هستند.
مدیر بازرگانی شرکت تامین خدمات تراکتورسازی نیز در این جلسه گفت: ورق مورد نیاز شرکت های تامین کننده تراکتورسازی در جهت کنترل قیمت ها از سال ۹۰ به صورت مچینگ و مستقیم از فولاد مبارکه از طریق ال سی سفارش داده شده و برحسب نیاز تامین کننده ها، تامین می شد. سیفی ادامه داد: اما از اواخر سال ۹۹ مطرح شد که تمامی شرکت ها باید از طریق بورس اقدام کنند. شرکت تامین قطعات تراکتورسازی نیز به دلیل نداشتن پروانه بهره برداری امکان درخواست از بورس را نداشت لذا چندین ماه به همین دلیل امکان دریافت از بورس را نداشتیم و بعدا از طریق خود شرکت تراکتور سازی اقدام کردیم.
سیفی افزود: اما پروسه طولانی خرید از بورس، از یکسو و سهمیه کم از سوی دیگر باعث ایجاد مشکلات در تامین ورق فولادی برای این شرکت شده است. رئیس خریدهای تخصصی شرکت تراکتورسازی نیز در این جلسه گفت: موارد مربوط به بورس باعث شده که برای تامین ماهانه مواد ورقی، حدود ۵ یا ۶ ماه وقفه ایجاد شود که در این زمینه به مشکل برخوردیم.
احمدی نیا افزود: در این خصوص با کارگزار مربوطه صحبت کردیم تا بتوانیم مواد ورقی که قادر به تهیه آن ها از بورس نبودیم را تهیه کنیم که پاسخ رسید این امر امکان پذیر نیست.
عضو انجمن فولاد استان نیز در این جلسه گفت: فعلا روش مچینگ از فولاد مبارکه امکان پذیر نیست چرا که از طرف وزارت صمت محدود شده است. بهترین راه حل این است که مشکلات واحدهای مهم در سطح استان رفع شود. امامی ادامه داد: در حال حاضر ۳/۵ درصد ورق تولید شده در فولاد مبارکه سهم استان ما می باشد که در مقابل سهم اصفهان، بسیار ناچیز است. متاسفانه واحدهای تولیدی به دلیل کمبود ورق فولادی با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند.
امامی افزود: قبل از سال ۹۷ این روند از طریق مچینگ انجام می شد ولی از سال ۹۷ شیوه نامه ای از طرف وزارت اعلام شد که آمار تولید ۹۷ و ۹۸ مدنظر است که چون در این بازه زمانی واحدها از ترس دارایی آمار کمتری ارائه دادند، به مشکل برخورد کردند. عضو انجمن فولاد استان گفت: در تیرماه ۹۹ آخرین دستورالعمل از طرف آقای نیارکی داده شد که به دو بند اشاره شده است که در بورس نیاز به پروانه مطرح شد.
وی افزود: در این راستا دستورالعمل مربوطه، یکسری محدودیت هایی داشت که اگر قرار بر عمل به شیوه این دستورالعمل بود، حتی یک کیلو ورق هم نمی توان به شرکتی اختصاص داد. در پایان جلسه مقرر شد موضوع برای تصمیم گیری نهایی و رفع مشکل، به صحن اصلی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی ارجاع داده شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه