روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۶ دي - شماره 4751

اثربخشي تعاون در اقتصاد ايران اهميت بسياري دارد

 رئيس کميسيون نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون استان تهران گفت: عزم ما بر اين است تا اثربخشي تعاون در اقتصاد جمهوري اسلامي ايران هر روز بهتر از قبل نمود پيدا کند. محمدحسين کرامت، رئيس کميسيون نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون استان تهران با اشاره به دستورالعمل نحوه نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون، مصوب انجمن مرکزي نظارت در مهرماه 1402، گفت: کميسيون نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون استان تهران در نظر دارد برابر با مفاد اين دستورالعمل، اقدامات قانوني را در چارچوب قوانين و مقررات انجام دهد. وي افزود: برنامه ديگر اين کميسيون، تشکيل کارگروه يا کميته با مشارکت نماينده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان تهران، نماينده اتحاديه‌هاي مختلف بنا بر مورد اعم از اتحاديه‌هاي مسکن، مصرف و غيره، همچنين مشارکت نماينده کميسيون نظارت و نماينده انجمن، جهت برگزاري جلسات مختلف براي تعاوني‌هايي که اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي تهران بنا بر با قانون، با برگزاري مجمع آن‌ها موافقت مي‌کنند، خواهد بود. وي با تاکيد بر اينکه پيشنهاد ما نيز اين است که اين کميسيون تشکيل شود، خاطرنشان کرد: نمايندگان اين چهار مرجع نيز بايد با يکديگر هماهنگي‌هاي لازم را داشته باشند تا کار به صورت غيرقانوني صورت نگرفته و اشتباهات احتمالي نيز به حداقل برسد. کرامت يادآور شد: نکته بعدي اينکه کميسيون نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون استان تهران در نظر دارد تمام تعاوني‌هاي مشمول که در ماده 17 دستورالعمل قيد شده است را بررسي کرده و در حال حاضر نيز 1200 پرونده در کميسيون مطرح شده است. رئيس کميسيون نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون استان تهران با بيان اينکه بيش از 23.500 تعاوني ثبت شده در استان تهران وجود دارد، افزود: سعي ما بر اين است که تعاوني‌هاي مشمول را شناسايي کرده و درخواست ما از اين تعاوني‌ها اين است بنا بر قانون اقدام به برگزاري مجامع خود کرده و مدارک کانديداهاي انتخابات را جهت احراز صلاحيت نيز تهيه و ارسال نمايند. وي تصريح کرد: عزم ما در کميسيون نظارت بر انتخابات تعاوني‌ها و اتاق‌هاي تعاون استان تهران بر اين است تا اثر بخشي تعاون در اقتصاد جمهوري اسلامي ايران هر روز بهتر از قبل نمود کند.

رئیس کل گمرک خبر داد:
افزایش ۳۱ درصدی ترانزیت کالا از مسیر ایران
 طبق اعلام رئیس گمرک، ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۹ ماهه سال جاری با ۳۱ درصد افزایش به رقم ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید. فرود عسگری - معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی - گفت: گمرکات شهیدرجایی، پرویزخان و باشماق سه گمرک عمده مبدأ ترانزیت بودند که در ۹ ماهه سال‌جاری بیشترین میزان کالاهای ترانزیتی در بین گمرکات مبدأ را به خود اختصاص دادند. عسگری اظهار کرد: در این مدت ۴.۴ میلیون تن کالا از مبدأ گمرک منطقه ویژه شهید رجایی، ۳.۸ میلیون تن از گمرک پرویزخان و ۲.۳ میلیون تن از مبدأ گمرک باشماق انجام گرفته است.  به گفته وی، در مجموع ۱۰.۵ میلیون تن از کل ترانزیت خارجی از مسیر ایران در این مدت، از مبدأ گمرکات‌ منطقه ویژه شهیدرجایی، پرویزخان و باشماق بوده است.

سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد:
شرایط بخشودگی مودیان
دارای محکومیت قطعی جرایم مالیاتی
 سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: شرایط بخشودگی مؤدیان دارای محکومیت قطعی جرایم مالیاتی در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات و نداشتن محکومیت قطعی به جرایم مالیاتی طی پنج سال اخیر، فراهم شد.
در این بخشنامه که امروز شنبه منتشر شد، شرایط بخشودگی مؤدیان دارای محکومیت فرار مالیاتی مرتبط با موضوع ماده 274 قانون مالیات‌های مستقیم اعلام شده است. مطابق مفاد این بخشنامه، طبق رای اکثریت اعضای شورای عالی مالیاتی، بخشودگی جرائم مالیاتی (به استثنای بند چهار بخشنامه اخیر سازمان) شامل مؤدیانی که در اجرای تبصره (2) ماده 274 قانون مالیات‌های مستقیم علیه آنان از طرف سازمان اعلام جرم و اقامه دعوی نزد مراجع قضایی صورت گرفته است، نسبت به سال مربوطه جاری نیست. طبق این بخشنامه، چنانچه پیش از صدور قرار نهایی (کیفر خواست)، پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات از جانب مؤدی که محکومیت قطعی به جرایم مالیاتی در پنج سال گذشته نداشته صورت گیرد، بنا بر تشخیص اداره کل امور مالیاتی مربوطه بیانگر حسن نیت مؤدی است و بخشودگی را ممکن می سازد

خرید تضمینی محصولات کشاورزی
تنها راهکار حمایت از کشاورزان نیست
 رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به سیاست های حمایتی متعدد از تولیدکنندگان محصولات اساسی، خرید تضمینی تنها راهکار حمایت از کشاورزان نیست. عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: تمامی کشورها از کشاورزان بویژه تولیدکنندگان  محصولات استراتژیک حمایت می کنندو همواره وظیفه دولت و حاکمیت است که از کشاورزان حمایت کند و این امر تنها مختص خرید تضمینی و قیمت تضمینی نیست. او درباره اینکه با وجود منسوخ شدن خرید تضمینی محصولات کشاورزی در ۲۰ سال گذشته در دیگر کشورها، آیا در کشورماهم سیاست حمایتی دیگری باید اتخاذ شود، افزود: هریک از راهکارهای حمایتی به نوبه خود اثر گذار است، اما راهکارهای دیگری جزء خرید تضمینی محصولات از جمله نوسازی و تجهیز اراضی، ورود مکانیزاسیون، تسهیلات کم بهره بانکی که می تواند دست کشاورزان برای تولیدات باز کند. هاشمی با بیان اینکه تولید خوب وابسته به قدرت خرید کشاورز است، گفت: پرداخت تسهیلات با بهره بانکی ۱۸ و ۲۵ درصد نمی تواند سیاست حمایتی مناسبی باشد، از این رو پرداخت تسهیلات کم بهره و طولانی مدت باید در اختیار کشاورز قرار بگیرد تا کشاورزان بتوانند ضمن نوسازی مکانیزاسیون، نهاده های مورد نیاز را تامین کنند.  رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه حمایت از کشاورزان و تولید هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است، تصریح کرد: سبد حمایتی کل زنجیره ارزش را پوشش می دهد، از این رو سیاست افزایش بهره وری کل عوامل تولید با رعایت پایداری منابع آب باید در دستور کار قرار بگیردتا خیال کشاورزان راحت شود.

رئیس شورای تامین دام کشور اعلام کرد؛
کاهش قیمت گوشت گرم طی ماه‌های آینده
رئیس شورای تامین دام کشور با تاکید بر اینکه میزان ذخایر گوشت منجمد در سردخانه‌ها بسیار بالا است، اظهار کرد: میزان زایش‌های پاییزی بسیار مناسب بوده و در شرایط ذخیره دام سنگین و سبک مناسبی قرار داریم و طی ماه‌های آینده شاهد کاهش قیمت گوشت گرم خواهیم بود. منصور پوریان - رئیس شورای تامین دام کشور- با توجه به اتمام فصل زایش پاییزی دام، از آمار بالای زایش دام سبک و سنگین در فصل جاری خبر داد و اظهار کرد: اغلب زایش‌ها در جنوب و جنوب غرب کشور و در فصل زمستان رخ می‌دهد؛ اما با این حال بر اساس گزارش‌ها زایش‌های فصل پاییز به اتمام رسیده و با توجه به سالم بودن زایش‌ها و دو قلوزایی دام‌ها که از جمله محاسن دام ایرانی است، جمعیت خوبی به جمعیت دامی ما اضافه شده است. وی افزود: این جمعیت مناسب حکایت از  افزایش جمعیت دام سبک ما دارد و به دنبال آن جمعیت کشتاری ما نیز افزایشی خواهد بود. هنگامی که این جمعیت پای کشتار افزایش می‌یابد ما شاهد افزایش عرضه گسترده دام و گوشت به بازار خواهیم بود. یکی از موضوعات مهمی که مطرح می‌شود، قیمت بالای دام طی سال گذشته است که از ابتدای تابستان شاهد کاهش قیمت دام سبک تا ۲۶۰ هزار تومان نیز بودیم و این در حالیست که قیمت دام سبک حتی به ۳۵۰ هزار تومان نیز رسیده بود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه