روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۳۹۹ دوشنبه ۷ مهر - شماره 3752

چرا مبتلایان کرونا نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟

همزمان با آغاز فصل سرد سال توصیه‌ها برای تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افراد در معرض خطر همچون سالمندان، خانم‌های باردار و... افزایش می‌یابد. اما موضوعی که تا حدودی مغفول مانده موارد منع مصرف واکسن آنفلوآنزا و البته عدم ضرورت تلقیح همگانی آن است.
دکتر مسعود مردانی _ عضو کمیته کشوری بیماری آنفلوآنزا ضمن تاکید بر آنکه تزریق واکسن تنها برای افراد در گروههای پرخطر از جمله کادر بهداشت و درمان، بیماران دارای نقص ایمنی، زنان باردار، کودکان و سالمندان اولویت دارد، درباره  چرایی منع واکسیناسیون آنفلوآنزا برای مبتلایان به کرونا یا افراد مشکوک به کرونا، گفت: از آنجایی که سیستم ایمنی فرد مبتلا به کرونا درگیر ویروس کووید۱۹ است، بدن در حال ساخن آنتی‌بادی برای مقابله با کرونا است از این رو تزریق واکسن آنفلوآنزا در زمانی که بدن درگیر کرونا است، سبب می‌شود پاسخ مطلوب به واکسن را شاهد نباشیم.
وی افزود: بهترین حالت برای مبتلایان کرونا این است که صبر کنند سه تا چهار هفته از زمان بهبودی‌شان بگذرد، سپس اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا کنند که بدن پاسخ مطلوب بدهد. این متخصص بیماری‌های عفونی درباره مبتلایان بدون علامت کرونا، اظهار کرد: مبتلایان بدون علامت از آنجایی که احتمالا شناسایی نمی شوند واکسن آنفلوآنزا تزریق می‌کنند اما شاید پاسخ مطلوب از واکسن را دریافت نکنند. وی افزود: تعداد بسیار کمی از کسانی که اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا می‌کنند ممکن است در محل تزریق واکسن اندکی احساس درد پیدا کنند و به بیماری تب‌دار خفیفی مشابه آنفلوآنزا مبتلا شوند که اصلا موضوع حاد نیست و با خوردن استامینوفن ساده بهبود خواهند یافت. مردانی درباره بیماری کرونا نیز با تاکید بر اینکه شدت بیماری کرونا در کشور بسیار افزایش یافته است، تصریح کرد: این درحالی است که پیش‌بینی می‌کنیم اوضاع در روزهای آتی سخت تر و بدتر هم شود زیرا دو تعطیلی دیگر در پیش داریم که ممکن است مجددا عده‌ای به سفر بروند. این موضوع در کنار کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و برخی تجمعات افراد سبب می‌شود به روزهای آینده خوشبین نباشیم.

نسخه نویسی داروهای شیمی درمانی، الکترونیک می‌شود  
 رئیس و دبیر شورای عالی بیمه سلامت وزارت بهداشت از اقدامات انجام شده برای نسخه نویسی الکترونیک داروهای شیمی درمانی و الزامات در نظر گرفته شده برای بیمارستانها و مراکز شیمی درمانی خبر داد. دکتر سجاد رضوی از اجرای نسخه نویسی الکترونیک در حوزه داروهای بیماران شیمی درمانی خبر داد و گفت: اقدام دیگری که پیگیری می‌کنیم این است که بتوانیم خدمات شیمی درمانی را حوزه تحویل دارو از طریق نسخه الکترونیک انجام دهیم؛ به طوری که مراکز شیمی درمانی موظف شوند که داروها را دریافت کرده و طی نسخه الکترونیک به بیماران تجویز کنند تا بیماران برای دریافت داروهایشان سرگردان داروخانه‌ها نشوند.
رضوی ادامه داد: بر این اساس خود بیمارستان و یا مرکز شیمی درمانی باید خودش دارو را تهیه کند و با رعایت استانداردها در اختیار بیماران قرار دهند. در عین حال بیمه‌ها هم مشوق‌هایی را برای این مراکز قرار می‌دهند. به عنوان مثال مطالبات آن‌ها را زودتر پرداخت می کنند. بر این اساس قرار است بیمه ها یکسری مشوق‌ها قرار دهند تا مرکز خودش داروی بیماران شیمی درمانی را از طریق نسخه الکترونیک برای بیماران تجویز کرده و در اختیارشان قرار دهد. وی تاکید کرد: ما موافق این نیستیم که بیمار برای دریافت داروی شیمی درمانی به داروخانه ها مراجعه کند، این کار علمی نیست و در جهت رفاه بیماران نیست. بنابراین ما دنبال این هستیم که بیمه ها کمک کنند و بیماران بتوانند دارویشان را از داروخانه بیمارستان و مرکز شیمی درمانی دریافت کنند.
رضوی گفت: چند روز قبل بازدیدی در این زمینه از بیمارستان امام حسین (ع) داشتیم که تقریبا سیستم های این بیمارستان برای آغاز این کار آماده بود و فکر می‌کنم تا یک ماه آینده می‌توانیم این اقدام را به صورت پایلوت در بیمارستان امام حسین (ع) آغاز کنیم تا بعدا به تدریج کشوری شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه