رشد ترانزیت ریلی در بندر شهید رجایی؛
ظرفیت حمل بار دو برابر میشود
مدیرعامل راهآهن از برنامهریزی برای افزایش ظرفیت حمل بار ریلی در بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: تعداد واگنهای بارگیری روزانه از ۱۰۰ به ۲۰۰ واگن افزایش مییابد.
«جبارعلی ذاکری» مدیرعامل راهآهن در راستای بازدید از بندر شهید رجایی به اهمیت افزایش سهم ریل - بندر اشاره و اظهار کرد: بندر شهید رجایی یکی از مهمترین بنادر کشور است و به طور قطع مطالعات خوبی در سالهای گذشته در راستای توسعه این بندر صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بندر شهید رجایی به عنوان یک بندر ریلپایه بیشترین حجم حمل و نقل دریایی اعم از صادرات، واردات و ترانزیت را بر عهده دارد، گفت: این بازدید میدانی نیز در راستای تحقق اهداف و پیگیری اقدامات مشترک توسط راهآهن و سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده است.
مدیرعامل راهآهن کشور در خصوص برنامههای این شرکت برای افزایش سهم ریل - بندر به تعامل و هماهنگی مثبت راهآهن و سازمان بنادر و دریانوردی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر انتقال بار از جاده به راهآهن به جهت افزایش ایمنی جادهای در داخل کشور و همین طور افزایش ظرفیت ترانزیت بار از طریق کریدور شمال - جنوب انجام میشود.
ذاکری گفت: در راستای افزایش ظرفیت راهآهن برای تخلیه و بارگیری کالا در بنادر و همچنین اثرگذاری افزایش ترانزیت و جابهجایی کالا در بنادر، روند افزایش جابهجایی بار از طریق راهآهن جز تکالیف برنامه هفتم قرار گرفته است.
وی بر لزوم توجه بیشتر به طرح کریدور شمال- جنوب تاکید کرد و ادامه داد: برای ارسال ۲۵ درصد کالاهای وارداتی از طریق ریل به سراسر کشور وزارت راه و شهرسازی باید برنامهریزی دقیقی داشته باشد.
ذاکری در بخش دیگری بهرهگیری از ظرفیت سامانههای هوشمند، انتقال دادهها بین بندر و راهآهن به عنوان اهداف برنامه هفتم توسعه و یکی از برنامههای جدی راهآهن در سال آینده اشاره کرد و ادامه داد: سیاست ما در راه آهن عبور از روشهای سنتی به سمت روشهای نوین و سیستمی برای افزایش بهرهوری و ایمنی است.
مدیرعامل شرکت راهآهن ایران با بیان اینکه تا یکماه آینده شاهد تحول خوبی در حوزه ترانزیت این مواد معدنی به خصوص گوگرد خواهیم بود، یادآور شد: در سه ماهه اخیر وضعیت تخلیه و ترانزیت گوگرد از طریق بندر شهید رجایی سرعت خوبی گرفته و تا یکماه آینده شاهد تحول خوبی در حوزه ترانزیت این مواد معدنی خواهیم بود.
وی در پایان گفت: در این بخش که یکی از برنامههای مدون سال ۱۴۰۴ است به احتمال زیاد تعداد واگنها که در حال حاضر ۱۰۰ واگن در روز است به ۲۰۰ واگن در روز افزایش مییابد و این مهم نویدبخش افزایش ترانزیت بار در کشور خواهد بود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران عنوان کرد:
ثبات و کاهش قیمتها
در بازار با پیش فروش یک میلیون سکه
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به نوسانات قابل توجه قیمت طلای جهانی و نرخ ارز در داخل، به کاهش نسبی قیمتها در بازار سکه و طلا در اواسط هفته اشاره و اعلام کرد که بانک مرکزی با اقداماتی که در راستای پیش فروش یک میلیون سکه انجام داده قطعاً میتواند نقش بسیار مهمی در ایجاد ثبات بازار و حتی کاهش قیمتها داشته باشد.
نادر بذرافشان در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا، اظهار کرد: از ابتدای هفته یک روند نوسان افزایشی دور از انتظار را هم در بازارهای جهانی و هم در بازارهای داخلی شاهد بودیم؛ اما اواسط هفته مقداری کاهش قیمت در بازار اتفاق افتاد که چندان پایدار نبود و مجدد روزهای پایانی هفته متاسفانه افزایش قیمتها را شاهد بودیم.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: در مجموع در طول هفتهای که گذشت ۷۲ دلار افزایش انس جهانی طلا را داشتیم که در حال حاضر ٢٩٣٢ دلار است. در بازارهای داخلی نیز در مجموع نوسان زیاد بود، اما در کل روند افزایشی قیمتها رقم خورد.
وی اعلام کرد: هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۳۲۵ هزار تومان افزایش قیمت نسبت به ابتدای هفته، در آخرین معاملات شش میلیون و ۵۷۷ هزار تومان به ازای هر گرم معامله شد. در بازار سکه هم روند قیمت صعودی بود. سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ١٠٠ هزار تومان افزایش ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آخرین قیمت را داشت . قیمت سکه تمام طرح قدیم با یک میلیون و ٢٠٠ هزار تومان افزایش، ٧١ میلیون و ١٠٠ هزار تومان، نیم سکه با ٩٠٠ هزار تومان افزایش آخرین قیمت آن ۴۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. ربع سکه و سکههای یک گرمی اما در این هفته تغییر قیمت نداشتند. در آخرین معاملات پایانی هفته، ربع سکه ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکههای یک گرمی بانک مرکزی ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دادوستد شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه نیز این هفته صعودی بود و بزرگتر شد. حباب سکه با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش در آخرین معاملات پایانی هفته ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان بود.
بذرافشان تصریح کرد: در ابتدای هفته در بازار، بسیار اندک (نه چندان قابل توجه) افزایش تقاضا داشتیم، اما از اواسط هفته که مقداری نوسانات کاهشی پیش آمد، افزایش تقاضا از بین رفت و بازار مجدد به شرایط رکود خود بازگشت. هیچگونه التهاب یا افزایش تقاضا در بازار دیده نمیشد. ابتدای هفته، مقداری اندکی افزایش تقاضا برای خرید سکه و طلا را داشتیم؛ اما اواسط هفته مجدد به حالت نرمال بازگشت.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: نوسانات افزایشی بازار، بخشیاز آن متاسفانه نوسانات بازار جهانی بود و بخشی هم نوسانات نرخ ارز در بازار داخل، اما خبر ثبتنامهای سکه خبر خوبی بود که سبب کاهش بهای سکه در اواسط هفته شد و کاهش نسبی خوبی داشتیم، اما متاسفانه نوسانات بازار ارز در آخر هفته، مجدد منجر به روند افزایشی قیمت طلا و سکه شد.
وی برای هفته پیشرو پیشبینی کرد: حال باید ببینیم که بازارهای جهانی به چه سمت و سویی خواهد رفت؛ در بازار داخل نیز در صورتی که بانک مرکزی بتواند مقداری نسبت به قیمت ارز کنترل داشته و آن را مدیریت کند، همچنین با فروش یک میلیون سکه که اعلام کرده، قطعاً میتواند نقش بسیار مهمی در ایجاد ثبات بازار و حتی کاهش قیمتها ایفا کند. البته باید ببینیم روزهای آینده شرایط بازارهای جهانی به چه سمت و سویی خواهد رفت و بازار چه واکنشها و چه تغییراتی در طول هفته خواهد داشت.