رفع چالش صادرکنندگان در حوزه رفع تعهد ارزی خواسته جامعه فعالان اقتصادی است
نایبرئیس اتاق ایران با بیان اینکه توسعه صادرات یکی از محورهای مهم برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است، گفت: تدبیر برای توسعه صادرات و رفع چالش صادرکنندگان در حوزه رفع تعهد ارزی، خواسته بحق جامعه فعالان اقتصادی است.
پیام باقری نایب رئیس اتاق ایرانی اظهار داشت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، و شعار اصلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر اقتصاد درونزا و بروننگر، اهمیت صادرات و حمایت از صادرکنندگان دوچندان شده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: امروز ارز حاصل از صادرات، منبع تأمین ارز واردات و نیازهای داخلی کشور است و به جهت تحریمهای ظالمانهای که سالهاست به کشور تحمیل شده، اهمیت ارزآوری صادرات بیش از پیش نمایان شده است.
او ادامه داد: در نشستهای مقام معظم رهبری با فعالان اقتصادی، ایشان صادرکنندگان را افسران خط مقدم جبهه جنگ اقتصادی تعبیر کردند و شواهد نشان میدهد که صادرکنندگان امروز توانستهاند منویات رهبر معظم انقلاب را در جهت کاهش وابستگی کشور به نفت و تأمین ارز واردات از محل ارز حاصل از صادرات برآورده کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار کرد: اگرچه صد درصد این انتظارات در حوزه صادرات تأمین نشده است؛ اما بخش بزرگی از ارز مورد نیاز واردات کشور از محل ارز صادرات تأمین میشود. این در حالی است که بعضاً مشاهده میشود افراد ناآگاه یا مغرض، با تخریب صادرکنندگان کشور و بعضاً اهانتهایی که به جامعه صادرکنندگان کشور میکنند، این گروه از جامعه را که در حال حاضر بالاترین مسئولیت را بر عهده دارند، مورد تخطئه قرار میدهند. رفتارهای ناآگاهانه و اظهارنظرهای غیرکارشناسی، لطمه بزرگی به کشور وارد میکند و اینکه برخی در شبکههای اجتماعی، جامعه فعالان اقتصادی را مغرضانه متهم به سوءاستفاده کنند، دور از انصاف است.
باقری اظهار کرد: ما در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعتقاد داریم که در حال حاضر باید انسجام، وحدت و وفاق سرلوحه کار قرار گیرد تا بتوانیم شرایط کشور را مدیریت کنیم و این کشتی را به سرمنزل مقصود برسانیم.
او به همه صاحبنظران و حامیان دیدگاههای مختلف سیاسی مختلف توصیه کرد که با رعایت انصاف و عدالت، فعالان اقتصادی را مورد نقد و بررسی قرار دهند و با نگاه وفاق ملی، نقد سازنده خود را در قالب پیشنهادات خیرخواهانه مطرح کنند.
پیش بینی صادرات ۱۲ هزارتن قزل آلا تا پایان سال
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی از تولید ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزارتن قزل آلا تا پایان سال خبر داد.
آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: با توجه به صادرات و افزایش قیمت نهاده های تولید ناشی از نوسان نرخ ارز، بازار ملتهب است و کماکان تولید توجیه اقتصادی ندارد.
او قیمت هرکیلو قزل آلا سرمزرعه ۱۹۷ تا ۲۰۰ هزارتومان و عمده فروشی ۲۰۵ تا ۲۰۷ هزارتومان و سالمون ۲۲۵ تا ۳۵۰ هزارتومان اعلام کرد. نبی زاده درباره آینده بازار قزل آلا بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که با نزدیک شدن به ایام عید، بدلیل ازدیاد تقاضا قیمت ماهی همانند سنوات قبل افزایش یابد. مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی ادامه داد: با توجه به مشکلات واردات تخم چشم زده، اثرات در بازار صادراتی کاملا مشهود است و نوسان نرخ ارز بر قیمت تمام شده تولید داخل اثر گذاشته است و از طرفی مردمتوان خرید ندارند که براین اساس قیمت تابع عرضه و تقاضاست، حال باید منتظر ماند و دید که قیمت در بازار به کدام سمت و سو می رود. به گفته نبی زاده، امسال پیش بینی می شود که تولید قزل آلا به ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزارتن برسد، هرچند که پتانسیل ۲ برابری این رقم تولید در بازار وجود دارد.
او درباره آخرین وضعیت صادرات قزل آلا گفت: برآوردها حاکی از آن است که صادرات قزل آلا تا پایان سال به ۱۲ هزارتن همانند سنوات قبل برسد.