شبکه گاز کشور پایدار است
هیچگونه قطعی
گزارش نشده است
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به مصرف بیسابقه 681 میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز گذشته، اعلام کرد: تاکنون هیچگونه قطعی گاز در شبکه گزارش نشده و پایداری شبکه در تأمین گاز حفظ شده است.
سعید توکلی دیروز در گفتوگو تلویزیونی درباره مصرف گاز در کشور اظهار کرد: در 24 ساعت گذشته رکورد جدید 681 میلیون مترمکعب مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء ثبت شد که تاکنون در روز تعطیل چنین مصرفی در این بخش سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه پارسال نیز بیشترین مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء همین مقدار اما در یک روز غیرتعطیل بود، افزود: این رقم معادل 78 درصد از گاز تولیدی و تحویلی به شبکه گاز کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره وضعیت شبکه گازرسانی کشور گفت: خوشبختانه تاکنون هیچگونه قطعی گاز در شبکه گزارش نشده و همکاران ما در سراسر کشور پایداری مطلوبی را در تأمین گاز خانگی و تجاری حفظ کردهاند.
توکلی با اشاره به تداوم سرمای هوا تأکید کرد: از تمام هموطنان بهویژه در مناطق شمالی و شمالشرقی کشور، درخواست میکنم به پویش «دو درجه کمتر» بپیوندند تا بتوانیم این شرایط را به بهترین نحو ممکن مدیریت کنیم.
زنگ خطر مصرف گاز؛
681 میلیون مترمکعب
در بخش خانگی
مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با افزایش برودت هوا در اکثر استانهای کشور به 681 میلیون مترمکعب در 24 ساعت رسید و رکورد تازهای در این بخش ثبت شد.
سیدحسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه روز گذشته (دوشنبه، 22 بهمن) 871 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید و به شبکه سراسری تزریق شد، اعلام کرد: 681 میلیون مترمکعب از این مقدار در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است. وی تصریح کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با توجه به بارشهای اخیر و کاهش دما در بیشتر استانهای کشور، دیروز 36 درصد نسبت به روز مشابه پارسال افزایش داشته است. سخنگوی شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: 78 درصد از کل گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافته است. پس از برودت هوا و پیشبینی کاهش دما، مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری، محسن پاکنژاد، وزیر نفت و جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی با انتشار پیامهای تصویری یا مکتوب از مردم برای مشارکت در پویش «2 درجه کمتر» دعوت کردند.
قیمت نفت صعودی ماند
قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه بازار آسیا، پس از انتشار گزارشی که کاهش بیش از حد انتظار تولید نفت روسیه را نشان داد، به روند افزایشی روز گذشته ادامه داد، اما نگرانیها نسبت به پیامدهای جنگ تجاری جهانی، رشد قیمت را محدود کرد.
بهای معاملات نفت برنت با 24 سنت معادل 0.32 درصد افزایش، به 76 دلار و 11 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 19 سنت معادل 0.26 درصد افزایش، به 72 دلار و 51 سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، روز دوشنبه، حدود دو درصد صعود کرده بودند. تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: این بهبود با نشانههای محدود شدن عرضه، حاصل شد. تولید نفت روسیه در ژانویه، از سهمیه تعیین شده توسط گروه اوپک پلاس، کمتر شد و نگرانیها نسبت به مازاد عرضه را تا حدودی فرو نشاند. تولید نفت روسیه به 8.962 میلیون بشکه در روز کاهش یافت و 16 هزار بشکه در روز پایینتر از سطوح تصویب شده تحت توافق نفتی اوپک پلاس بود.
این تحلیلگران افزودند: نگرانیها نسبت به اختلالات بیشتر در روند عرضه، به دنبال گزارش روز دوشنبه پولیتیکو مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی قصد دارند ناوگان سایه روسیه را توقیف کنند، افزایش یافته است. حمل نفت روسیه به چین و هند که واردکنندگان بزرگ نفت خام در جهان هستند، به دلیل تحریمهای اخیر آمریکا که نفتکشها، تولیدکنندگان و شرکتهای بیمه را هدف قرار داد، به طور قابل توجهی مختل شده است. اما عاملی که مانع افزایش بیشتر قیمت نفت شد، جدیدترین تعرفههای اعلام شده از سوی دولت آمریکا بود که ممکن است رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای انرژی را کاهش دهد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز یکشنبه اعلام کرد علاوه بر تعرفههای فعلی فلزات، تعرفههای جدید 25 درصدی را بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا، وضع خواهد کرد و این تعرفهها بدون استثنا یا معافیت برای کمک به صنایع آمریکایی، اجرا خواهند شد.