روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ بهمن - شماره 4775

تجهیزات 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد می‌شود

 شورای عالی اقتصاد با واردات تجهیزات احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شامل 25 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و پنج هزار مگاوات نیروگاه بادی موافقت کرد.
مصوبه شورای اقتصاد درخصوص صدور مجوز خرید و واردات تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز طرح احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر (25 هزار مگاوات خورشیدی و پنج هزار مگاوات بادی) با شماره 600547 در تاریخ 20 بهمن ماه توسط معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.
بر این اساس و با عنایت به تصمیم جلسه مورخ 10 دیماه شورای اقتصاد در خصوص درخواست شماره 1403/57103/100 مورخ 18 آبان ماه آن وزارتخانه، موضوع صدور مجوز خرید و واردات تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز طرح احداث 30 هزار مگاوات نیروگاههای تجدید پذیر به استناد بند «الف» و «ب» ماده (5) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مفاد نامه شماره 4542197 مورخ 14 بهمن وزیر صنعت، معدن و تجارت با رعایت موارد زیر مورد تأیید شورای اقتصاد است.
در اجرای این طرح، رعایت استانداردهای دوام تجهیزات اعلامی از سوی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری الزامی است.
در همه مصوبه های هیأت نظارت موضوع ماده (19) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در این خصوص عبارت حداکثر و حداقل به ترتیب برای سهم ارزش کالا و خدمات خارجی و داخلی درج شود.

تأمین برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل
افزایش 17 درصدی برق تحویلی نسبت به سال 1400
 ناظر عالی مدیریت مصرف در شرکت‌های توزیع برق با بیان اینکه تأمین برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل بود، افزود: میزان برق تحویلی به صنایع انرژی بر در سال جاری نسبت به سال 1400 به میزان افزایش 17 درصد افزایش یافت.
سید سعید میرشریفی درباره وضعیت تأمین برق صنایع در سال جاری گفت: طبق آمار، برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل تأمین شد و از آن سو برق تحویلی صنایع انرژی‌بر نسبت به سال 1400، هفده درصد افزایش یافت، به طوری که فولادی‌ها 13.7درصد، صنایع سیمانی 1.8درصد، صنایع فلزی 25 درصد و سایر صنایع انرژی‌بر 31درصد انرژی بیشتری نسبت به سال 1400 دریافت کرده‌اند.
وی افزود: این آمار و ارقام همچنین بیانگر آن است که وزارت نیرو در سال جاری با وجود مشکلات و افزایش شدید فاصله میان میزان عرضه و تقاضای برق، نهایت تلاش خود را برای تأمین برق تحویلی به بخش صنعت به کار بسته است.
میرشریفی ادامه داد: در سال جاری تلاش شده است تا برنامه مدیریت مصرف صنایع در هر منطقه به طور کامل مشابه با سال گذشته و حتی بهتر از آن اجرا شود تا برق بیشتری به صنایع تحویل شود.
ناظر عالی شرکت‌های توزیع در همین رابطه توضیح داد: به عنوان نمونه در آبان‌ماه سال جاری(1403) نسبت به آبان‌ماه سال قبل(1402)، میزان انرژی تحویلی به صنایع با تمامی مشکلات و کمبودها، بهبود یافته و به میزان 1.63درصد رشد داشته است، این در حالی است که در آبان‌ماه وزارتخانه‌های نیرو و نفت با مشکلات متعددی در هماهنگی و تامین انرژی(برق، گاز و گازوئیل) دست و پنجه نرم می‌کردند. پس تامین انرژی صنایع در اولویت دولت چهاردهم است.
میرشریفی با تأکید بر اینکه رشد تحویل انرژی برق همپای رشد ظرفیت صنایع در سال 1403 نسبت به 1402 که میزان 5.8درصد بوده، نیست، افزود: در خصوص این موضوع نیز وزارت‌نیرو با همکاری وزارت صمت قوانینی مانند قانون ماده4 مانع زدایی از صنایع را اجرا کرده است که شامل برنامه‌هایی مانند احداث نیروگاه توسط صنایع سرمایه‌گذار و اعطای مجوزهای مصرف انرژی تولید شده خود و فروش مازاد آن را در قالب قرارداد دو جانبه با قیمت توافقی یا با بهای بازار بورس انرژی به سایر صنایع است. وی در همین رابطه افزود: احداث نیروگاه خودتامین صنایع به ظرفیت 10 هزار مگاوات، در سال‌های آینده با افزایش جذابیت‌های ایجاد شده برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی منجر به حل کامل مشکل تأمین برق صنایع خواهد شد. ناظرعالی شرکت های توزیع برق در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه دولت نسبت به ارائه بسته‌های حمایتی از صنایع اقدام کرده است، گفت: ارائه تسهیلات، کاهش یا تعویق اقساط مالیات، اعطای ارز بیشتر برای تامین مواد اولیه و در اولویت قرار دادن اختصاص ارز صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر(خورشیدی و...) از جمله بسته‌های حمایتی دولت برای حمایت از صنایع در راستای احداث نیروگاه خود تأمین است.

آغاز ثبت‌نام تبدیل رایگان
 خودروهای تک‌سوز به دوگانه‌سوز
 مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: از امروز امکان ثبت نام برای تبدیل به دوگانه‌سوز سی‌ان‌جی برای تمامی تاکسی‌ها، وانت‌بارها و خودروهای شخصی فعال در حمل‌ونقل اینترنتی فراهم و آغاز شد.
رحمان سالاری در همایش بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌های سی‌ان‌جی با بیان اینکه درحال حاضر 93 جایگاه در حال ساخت است و 95 درصد جایگاه‌های کشور نیز در حال فعالیت هستند، گفت: از حدود دو دهه 2360 جایگاه راه‌اندازی و 4.4 میلیون خودرو را سی‌ان‌جی سوز کردیم. وی افزود: سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت 14.5 درصد است، در این مدت 117 میلیارد متر مکعب در کشور سی‌ان‌جی توزیع کرده‌ایم و این نشان می‌دهد که باید روی این صنعت سرمایه‌گذاری کنیم. مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه 90 درصد تاکسی‌ها و 50 درصد وانت‌بارها از سوخت سی ان جی استفاده می کنند، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 40 میلیون مترمکعب ظرفیت سی‌ان‌جی داریم و روزانه حدود 19 میلیون متر مکعب به فروش می‌رسد. مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از بهره‌برداری 12 جایگاه جدید سی‌ان‌جی در 6 استان کشور خبر داد و گفت: در صورتی که سی‌ان‌جی به سبد سوخت کشور افزوده نمی‌شد، مصرف بنزین کل کشور تا پایان آذر 1403 معادل 143.4 میلیون لیتر در روز بود، با توجه به افزایش روزافزون رشد مصرف بنزین و عدم رشد مصرف در بخش سی‌ان‌جی،  لزوم توجه به موانع توسعه سی‌ان‌جی در سبد سوخت حمل و نقل کشور ضرورت دارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه