مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی:
۷۵ میلیون راس دام سبک و سنگین
علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به احتمال وجود عوامل مخاطره آمیز برای بروز بیماری تب برفکی از ابتدای امسال تاکنون ۷۵ میلیون راس دام سبک و سنگین علیه این بیماری واکسینه شدند.
«رضا اسدی» درباره وضعیت بیماری تب برفکی در کشور افزود: بیماری تب برفکی یک بیماری ویروسی و بومی در کشور به شمار می رود که سرعت واگیر آن در دامهای زنده بالاست و اگر شرایط بهداشتی و امنیت زیستی در دامداری و مراکز دامی رعایت نشود، این بیماری به سرعت به سایر دام ها سرایت می کند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سنگین و در حدود ۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدهاند که در دام های سنگین نابالغ دُز یادآور نیز انجام شده است.
وی با یادآوری اینکه فرآیند واکسیناسیون تا پایان امسال ادامه دارد، تصریح کرد: به طور معمول در ۶ ماهه دوم هر سال با کاهش دمای هوا و افزایش تردد دامها به خصوص آغاز کوچ دام های عشایری عوامل مخاطره آمیز برای این بیماری افزایش پیدا میکند برهمین اساس سازمان دامپزشکی کشور در طول سال به ویژه در نیمه دوم سال اقدامات پیشگیرانه و کنترلی از جمله واکسیناسیون سراسری دام های سبک و سنگین روستایی و عشایری و همچنین پیگیری واکسیناسیون در دامداری های صنعتی را بطور همزمان و به صورت تشدیدی انجام می دهد.
اسدی کاهش دمای محیط در فصل زمستان، افزایش تردد دام و آغاز فصل کوچ دامهای عشایر را از عوامل موثر در شیوع تب برفکی برشمرد و گفت: با توجه به فرایند واکسیناسیونی که در دام های سبک و سنگین در کشور انجام شده، بیماری در وضعیت کنترل شده است و خوشبختانه وضعیت بحرانی و اپیدمی در این خصوص نداریم.
وی افزود: در حال حاضر رعایت شرایط بهداشتی و امنیت زیستی در تمام دامداری ها مورد تاکید است و رصد و پایش و ایجاد سیستم مراقبت روزانه در مراکز دامی سراسر کشور از طریق ادارات کل دامپزشکی استان ها با انجام بازدیدهای میدانی و نظارتی و همچنین از طریق سیستم های جی ای اس درحال انجام است.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: نتایج نمونه برداری های صورت گرفته نشان می دهد سروتیپ های (سویه) جدا شده غالبا از نوع O و برخی از نوع A بوده و واکسن های فعلی موجود در کشور می توانند ویروس بیماری را پوشش و ایمن سازی نمایند.
وی با بیان اینکه عوامل خطر پذیر بیماری تب برفکی تا پایان فصل سرما در مناطق کشور وجود دارد تصریح کرد: جابجایی و نقل و انتقال دام ها یکی از مشکلات عمده برای بروز و شیوع این بیماری است که می تواند منجر به گسترش بیماری و ایجاد خسارت به دامداری ها شود.
اسدی به دامداران توصیه کرد: علاوه بر رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی همچون شستوشو و ضد عفونی کردن دامداری ها و محدودیت و کاهش تردد دام ها، درصورت هرگونه جابجایی دام با ادارات کل دامپزشکی استان ها هماهنگی صورت بگیرد.
وی بر این باور است که اجرای واکسیناسیون دامی بدون رعایت ضوابط بهداشتی در دامداری ها و نقل و انتقال دام ها تاثیرگذار نخواهد بود و در این باره توضیح داد: واکسیناسیون در کنار رعایت ضوابط بهداشتی و امنیت زیستی می تواند بیماری را به طور کامل کنترل کند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بررسی ها و نمونه برداری ها در آذرماه و دی ماه امسال نشان می دهد که در هیچ استانی شرایط بحرانی و اپیدمی تب برفکی را نداریم گفت: الگوی رفتاری بیماری تب برفکی امسال شبیه سال قبل است البته در روزهای منتهی به آذرماه روند نزولی بیماری را نسبت به مدت مشابه داشتیم .
وی اضافه کرد: درحال حاضر اکثر کشورهای دنیا و همسایه درگیر بیماری تب برفکی هستند بنابراین در استان های مرزی اقدامات کنترلی را به صورت تشدیدی و مضاعف در دستور کار قرار دادیم .
وی اظهارداشت: در حال حاضر وضعیت بیماری در وضعیت کنترل شده قرار گرفته و تمام تلاش خود را می کنیم که در آینده و تا پایان سالجاری وضعیت را بصورت پایدار حفظ کنیم
اسدی با تاکید براینکه بیماری تب برفکی فقط اختصاصی دام های زنده زوج سم است، افزود: دامداران شرایط بهداشتی و امنیت زیستی را رعایت کنند و تا پایان سالجاری واکسیناسیون دام های خود را انجام بدهند.
تسهیل فعالیتهای اقتصادی در مناطق آزاد
از طریق مالیات بر ارزش افزوده
معاون وزیر اقتصاد گفت: سازمان مالیاتی از اخذ مالیات بر مناطق آزاد، فعالیت های اقتصادی را تسهیل می کند.
سید محمد هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه هدف سازمان امور مالیاتی از اخذ مالیات بر مناطق آزاد تسهیل فعالیت های اقتصادی است گفت: برخی مناطق آزاد در دنیا از جمله دبی هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.
وی ادامه داد: نگاه کارشناسی دولت تصمیم گرفت مالیات بر ارزش افزوده را در مناطق آزاد اجرایی کند.
سبحانیان اظهار کرد: اگر لازم باشد قوانین در حوزه مناطق آزاد اصلاح شود باید در قوانین مادر لوایح اصلاحی انجام شود.
معاون وزیر اقتصاد توضیح داد: اگر در حوزه ارزش افزوده شمولیتی وجود دارد و مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد اخذ می شد باید به صورت کامل دوباره بازگردد چراکه این امر کمک بسیار بزرگی در حوزه منابع پایدار در توسعه زیرساختهای کشور میکند و زمینه ساز ارائه خدمات به ساکنان این مناطق آزاد می شود.
وی یادآور شد:اکثر مناطق آزاد جهان مالیات اخذ می شود اما بازگشت مالیات ارزش افزوده اخذ شده از مناطق آزاد به این مناطق باعث رونق تولید و ایجاد زیرساخت های لازم و توسعه گردشگری در این مناطق خواهد شد.
علیرغم روند صعودی طلا در بازار جهانی:
سکه و طلا ارزان شد
طبق تحلیل رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، روند بازار یک هفته اخیر سکه و طلا در حالی که روبه کاهش گذاشته بود که بازار جهانی در مسیر صعودی حرکت میکرد؛ در حقیقت نوسانات کاهشی نرخ ارز در داخل سبب شد که علیرغم افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی، بهای سکه و طلا در بازار داخلی نزولی شد.
نادر بذرافشان در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: در هفتهای که گذشت در بازار جهانی طلا هم نوسانات افزایشی و هم کاهشی را شاهد بودیم اما در مجموع بیشتر، افزایشی بود و در نهایت در طول هفته ۳۳ دلار افزایش انس جهانی طلا را داشتیم.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: علیرغم افزایش ۳۳ دلاری انس جهانی که در آخرین قیمت هر اونس جهانی طلا ۲۶۵۴ دلار را ثبت کرد، در بازارهای داخلی اما در طول هفته، بازار سکه و طلا داخلی با روند کاهشی قیمتها به سبب نوسانات کاهشی نرخ ارز همراه بود.
وی افزود: هر مثقال طلای ۱۷ عیار با ۲۵۶ هزار کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته آخرین معاملات پایانی هفته، ٢٢ میلیون و ۵۶۵ هزار تومان بود. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۵۹ هزار تومان کاهش قیمت داشت و در آخرین قیمت بازار پنج میلیون و ۲۱۰ هزار تومان به ازای هر گرم مبنای معاملات طلا قرار گرفت.
بذرافشان در رابطه با تغییرات قیمتها در بازار سکه نیز اظهار کرد: در بازار سکه هم روند قیمتها کاهشی بود؛ سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ١٠٠ هزار تومان کاهش نسبت به بهای خود در ابتدای هفته در آخرین معاملات پایانی هفته ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت داشت. سکه تمام طرح قدیم نیز با ۴۵۰ هزار تومان کاهش به 54 میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. نیم سکه با ۱۵۰ هزار تومان کاهش ٣١ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه با ۶۰۰ هزار تومان کاهش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۳۰۰ هزار تومان کاهش، هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تعیین قیمت شدند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران دز رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه نیز این هفته حدود ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت در طول هفته داشت؛ بهای هر قطعه سکه در آخرین معاملات، پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دارای حباب است.
وی تصریح کرد: علیرغم روند کاهشی بازار اما متاسفانه همچنان شرایط بحران و رکود و کاهش تقاضا در حوزه صنعت طلا و جواهر ادامه دارد؛ واحدهای صنفی ما چندان شرایط خوبی نسبت به هزینههای جاری خود ندارند؛ همیشه طی یکسال اخیر اعلام کردیم که امیدوار هستیم اما همچنان رونق به این بازار برنگشته است و شرایط رکود و کاهش تقاضا هر هفته تشدید میشود.
این مقام صنفی در پایان مجدد خاطرنشان کرد: بخش مهمی که این هفته در کاهش قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا نقش داشت و علیرغم اینکه بازار جهانی افزایش بود اما در بازار داخل شاهد کاهش قیمتها بودیم؛ کاهش نرخ ارز در بازار داخلی بود که این امر سبب شد که قیمتهای نزولی شود.