شریفی زارچی: گام اول رفع فیلترینگ امیدوار کننده است
استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف،تصمیم شورای عالی فضای مجازی در رفع محدودیت های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگلپلی را به عنوان گام اول رفع فیلترینگ و تحقق یکی از وعده های دولت وفاق ملی، مثبت و امیدوارکننده خواند. “علی شریفی زارچی» ، افزود: بعد از رفع فیلترینگ واتس آپ و گوگل پلی، مهم است که گام بعدی چگونه باشد و محدودیت پلتفرم های دیگری همچون تلگرام و اینستاگرام که مردم برای انجام امور خود اعم از اجتماعی و اقتصادی بیشتر از آنها استفاده می کنند نیز برداشته شود. این استاد دانشگاه با بیان اینکه فیلترینگ موجب نارضایتی مردم بوده و اهداف مورد نظر آن به هیچ عنوان محقق نشده است، گفت: با مسدودسازی پلتفرم های مختلف با اعمال سیاست فیلترینگ بسیاری از مشاغل اینترنتی و استارت آپ ها با مشکلات عدیده ای مواجه شدند و به نوعی قادر به ادامه فعالیت طبیعی خود نبودند و این موضوع بیشتر شرکت های فعال در حوزه تجارت الکترونیک را نگران کرد و موجب مهاجرت صاحبان این مشاغل شد. رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر با بیان اینکه موافقان فیلترینگ مدعی هستند که این کار مانع از تولید و انتشار محتواهای غیر اخلاقی در فضای مجازی شده است،گفت: استفاده گسترده از فیلتر شکن ها این ادعا را نقض کرده است و امروز شاهدیم که با استفاده بیش از ۸۰ درصد مردم از فیلتر شکن ها هیچکدام از اهداف مورد نظر فیلترینگ محقق نشده و حتی کودکان نیز به محتواهای غیراخلاقی دسترسی یافته اند.
شریفی زارچی افزود: استفاده از فیلترشکن ها هزینه بسیار زیادی را به خانواده تحمیل کرده است و فقط مافیای فیلتر شکن فروش توانسته از این موضوع بهره برداری کند به طوری که دهها هزار میلیارد تومان پول خانواد ها به جیب فیلتر شکن فروش ها سرازیر می شود. این استاد کامپیوتر دانشگاه در پایان تاکید کرد: گام اول برداشته شده از سوی دولت چهاردهم در زمینه رفع فیلترینگ امیدوار کننده بود و امیدها به تحقق وعده های رئیس جمهور پزشکیان را تقویت کرد و امیدوارم گام های بعدی هم در این زمینه با قدرت و قاطعیت برداشته شود و مردم بتوانند با استفاده از این حق طبیعی خود دسترسی آسانی به پلتفرم های اینترنتی مختلف داشته باشند و در اینصورت شاهد توسعه و گسترش دوباره فعالیت شرکت های دانش بنیان خواهیم بود . در جلسه سه شنبه شورای عالی فضای مجازی، پس از بحث و بررسی، اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیتهای دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگلپلی، با اجماع رای مثبت دادند.
دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها برگزار میکند
نقد و بررسی کتاب «دستکاری در رسانههای اجتماعی»
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «دستکاری در رسانه های اجتماعی »روز یکشنبه، 9 دیماه در سالن شهدای رسانه این دفتر برگزار می شود. دکتر هادی خانیکی، دکتر حسین انتظامی، دکتر رضا نوروزپور، دکتر بشیر معتمدی و مترجمان کتاب (عباس رضایی ثمرین و رسول صدرآهنگ) در نشست نقد و بررسی کتاب حضور دارند و به بررسی کتاب خواهند پرداخت. این نشست به بهانهی چاپ سوم کتاب «دستکاری در رسانههای اجتماعی» نوشتهی فیلیپ هاوارد و ساموئل وولی، (که با همکاری موسسه همشهری و دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها به چاپ سوم رسیده است) با عنوان «مهندسی افکار در عصر دیجیتال» برگزار میشود. حضور در این نشست برای علاقهمندان آزاد است. زمان: یکشنبه 9 دی ماه 1403 از ساعت 16 تا 18
مکان: تهران خیابان شهید بهشتی خیابان پاکستان کوچه هرات (دوم) شماره 11، سالن شهدای رسانه.
حجتالاسلام انصاری:
کیفیت خدمات موجب تقویت سازمان وکالت، قضاوت و مدیریت کشور میشود
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: کیفیت خدمت ارائهشده از سوی معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات موجب تجهیز و تقویت سازمان وکالت، قضاوت و مدیریت کشور میشود و زمینه ضابطهمندی و حقوقمندی هرچه بیشتر کشور را فراهم میکند. حجتالاسلام و المسلمین مجید انصاری با حضور در معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات، ضمن شنیدن گزارش آخرین وضعیت فعالیتها و مأموریتهای این معاونت، به بررسی الزامات ارتقای وضعیت واحدهای حقوقی قوه مجریه پرداخت. معاون حقوقی رئیسجمهور با اشاره به اینکه کارهای بسیار و البته دشواری در معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات انجام شده است بیان داشت: در جلوه و نمود بیرونی معاونت حقوقی - چه در بعد تخصصی و چه در بعد عمومی - معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات سهم ویژه و عمدهای دارد. مشاهده آثار منتشرشده از سوی این معاونت در کتابخانهها، جوامع حقوقی، دانشگاهها و... موجب مباهات است چراکه میبینیم نتیجه کار این بخش از معاونت حقوقی رئیسجمهور تا این حد فراگیر شده و در زندگی مردم گرهگشا است. کارهای مختلفی ممکن است برای جامعه مفید باشد، اما برخی کارها بسیار ارزشمند و دارای آثار طولانی هستند؛ جنس کارهای معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات از این نوع است.