مردم منتظر روایت شدن
تاریخ جنگ توسط مورخان نمیمانند
نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری در بیان اهیمت این حوزه، ضمن اشاره به جنگ جهانی دوم گفت مردم منتظر روایت شدن تاریخ جنگ توسط مورخان نشده و خود آن را به نگارش در میآورند. سرهنگی؛ نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری اظهار داشت: نوشتن بعد از جنگ در دنیا یک سنت است. درمیانه جنگ یا زمانی که آن به سرانجام میرسد، وقتی سربازان به خانه بر میگردند، فرصت پیدا کرده و مشغول نوشتن میشوند و آنچه را که بر آنها گذشته است، روی کاغذ میآورند. تمام اینها جمع میشود. وی ادامه داد: تقریبا بعد از جنگ جهانی دوم، مردم منتظر روایت شدن تاریخ از زبان مورخان رسمی نشده و خود شروع به نوشتن کردند. این ادبیات، قیمت تمام شده جنگ برای ملتها را تعیین میکند. این نویسنده در برآوردی از وضعیت ادبیات مقاومت کشور بیان داشت: ادبیات مقاومت در کشور ما، حوزه جوانی است و به خوبی رشد میکند. دقیقا مثل بچهای است که وقتی متولد میشود، میگویند در آینده کودک خوشسیمایی خواهد شد. ادبیات مقاومت اگر به همین مسیر خود ادامه دهد، وقتی به بلوغ برسد، ادبیات زیبایی خواهد شد. سرهنگی در این گفتوگو همچنین توصیهای برای نویسندگان ادبیات مقاومت داشت: مبالغه نکنند و صادقانه بنویسند. این پژوهشگر ادبیات پایداری در توضح توصیه خود گفت: اگر در روایت زندگی شهدا و مردان مقاومت مبالغه صورت گیرد، موجب باورناپذیری آن خواهد شد. وقایعی که در جنگ صورت گرفته است به شکل وحشتناکی غیرقابل باور است. نویسنده باید با شیوه نگارش خود، این وقایع را به قلمرو باورپذیری وارد سازد. وی در پایان خاطرنشان کرد: حوادث جنگ همچون گدازههای آتش فشان است که از گلوی رزمندگان خارج شده و روی کاغذ جاری میشود.
وزیر کشور: اولویت ایران
اجرای توسعه اقتصاد دریامحور است
وزیر کشور گفت: توسعه اقتصاد دریامحور نخستین اولویت هرمزگان و کشور است؛ این راهبرد به تنهایی موجب پیشرفت استان و کشور میشود. اسکندر مومنی در آیین تکریم و معارفه استانداران هرمزگان افزود: توسعه سواحل مکران هم یک ظرفیت بزرگ دیگر است و بهمعنای توسعه تمامی کشور خواهد بود. این ۲موضوع مورد تأکید رهبری معظم انقلاب است و در برنامه هفتم توسعه هم تصریح شده و رئیسجمهور نیز هنگام انتصاب استاندار جدید آن را مورد توجه و توصیه جدی قرار داد. وی بر اهمیت وفاق ملی و نقش آن در پیشرفت و توسعه ایران تأکید کرد و گفت: یکپارچگی و همبستگی مردم در راستای توسعه کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، وفاق ملی یک رویکرد و پیشنیاز برای پیشرفت است و باید از تمامی ظرفیتهای انسانی و اجتماعی کشور بهرهبرداری شود. مومنی بر لزوم همکاری و همدلی تمامی اقشار جامعه برای آبادانی استان هرمزگان و کشور تأکید و اظهار کرد: استان هرمزگان ظرفیتهای بالایی در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و حملونقل دارد و این استان میتواند بهعنوان یک نقطه آغاز برای جهش بزرگ در کشور عمل کند.
در بیست و هشتمین اجلاس
شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد عنوان شد
عراقچی: «اکو» فرصتی برای رایزنی درباره تحولات منطقهای و جهانی است
سید عباس عراقچی در بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته ریاست دوره ای سازمان اکو را عهده دار بوده و با جدیت اهتمام خود را بر پیشبرد اهداف مهم این سازمان بزرگ منطقه ای در راستای توسعه وفاق و تعالی مردم منطقه و اکو معطوف داشته است.
وی افزود: این نشست فرصتی است تا با همتایان خود از کشورهای عضو و دبیرکل اکو آخرین تحولات سازمان را مورد تبادل نظر قرار دهیم. وزیر امور خارجه گفت: خراسان رضوی علاوه بر جاذبه های طبیعی دارای ظرفیت های فراوان اقتصادی، تجاری، گردشگری، کشاورزی، ملی و منطقه ای است و امید است وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مدت اقامت در مشهد شاهد بخشی از این ظرفیتها باشند. عراقچی افزود: همسایگی با ترکمنستان و افغانستان و نقش کلیدی در اتصال کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی با آبهای آزادی در جنوب ایران بر اهمیت استان خراسان رضوی افزوده است. وی ادامه داد: این اجلاس فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات منطقه ای و جهانی است، بیش از یک سال است در منطقه و جهان شاهد جنایات افسار گسیخته و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان هستیم و در روزهای اخیر و پس از آتش بس در لبنان نیز شاهد تحرکات گروه های تکفیری با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم که نیازمند هوشیاری کشورهای منطقه و واکنش موثر و فوری جهانی است.
مذاکرات دوجانبه عراقچی
با چهار وزیر خارجه در حاشیه اجلاس اکو
رییس نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور گفت: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در حاشیه بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) با چهار وزیر خارجه و یک معاون وزیر خارجه عضو اکو دیدار و گفت وگو کرد. احمد معصومی فر افزود: وزیر امور خارجه در دیدارهای جداگانه با «مورات نورتلئو» وزیر خارجه قزاقستان، «سراج الدین مهرالدین» وزیر خارجه تاجیکستان، سناتور «محمد اسحاق دار» وزیر خارجه پاکستان، «جیحون بایراماف» وزیر خارجه آذربایجان و «احمد قربان اف» معاون وزیر خارجه ترکمنستان در خصوص موضوعات مختلف گفت وگو کرد.
وی گفت: این بحث های دوجانبه حول محور روابط تجاری، تبادلات مرزی و با توجه به نشست وزرای اکو تمرکز بر همکاری های درون سازمانی در اکو بوده است. همچنین دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، در گزارشی با اشاره به دیدار روز سه شنبه وزرای خارجه ایران و پاکستان اعلام کرد: عراقچی و سناتور اسحاق ضمن تبادل نظر درخصوص موضوعات مورد علاقه دو کشور، آخرین تحولات منطقهای و مسائل مهم جهانی را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همچنین بر تعمیق همکاریهای دوجانبه در تمامی بخشها توافق کردند.
مجوز مجلس به دولت برای واردات بنزین
تا سقف 200 هزار میلیاردتومان
رئیس جمهور در یک مصاحبه تلویزیونی توضیحاتی درخصوص افزایش احتمالی قیمت بنزین در سال بعد مطرح کرد که با واکنشهای گسترده همراه شد. پزشکیان در واکنش به بررسی لایحه بودجه 1404 در مجلس شورای اسلامی و بحث افزایش احتمالی قیمت بنزین به دلیل عدم تصویب منابع برای واردات، اعلام کرد، اگر ارز (برای واردات بنزین) اختصاص نیابد، قیمت بنزین بالا میرود و باید راهی در نظر گرفته شود. در این بین سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه اظهارات تازه ای در خصوص مصوبات این کمیسیون در مورد بنزین مطرح کرده و گفت: با مصوبۀ مجلس دولت میتواند تا 200 هزار میلیارد تومان بنزین وارد کند، هیچ ارزی از واردات بنزین را کاهش ندادیم. زارع گفت: ما در کمیسیون تلفیق بودجه 1404 افزایش قیمت بنزین را مصوب نکردیم، پس مردم نگرانی نداشته باشند. وی افزود، دولت در لایحه بودجه خود 65 هزار میلیارد تومان از محل تهاتر خارجی و 65 هزار میلیارد تومان از محل تهاتر داخلی برای واردات بنزین در نظر گرفته بود. ما در مجلس سقف 130 همت را حذف کردیم و با مصوبه مجلس دولت میتواند تا 200 همت بنزین وارد کند. بنابراین هیچ افزایش قیمتی برای بنزین لحاظ نشده و در مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی محدودیت واردات بنزین را حذف کردیم. بنابراین دولت میتواند در سال بعد به هر میزان که نیاز باشد بنزین وارد کند. تجربه سالهای گذشته نشان می دهد، دولت ها بدون تصویب مجلس در بودجه، قیمت بنزین را افزایش داده اند. قالیباف رئیس مجلس هم دیروز در جریان بررسی بند الف تبصره 3 و در پاسخ به پیشنهاد مالک شریعتی که تلویحا به تعیین قیمت بنزین اشاره داشت، تاکید کرد که مجلس در برنامه پنجم قیمت بنزین را براساس فوب خلیج فارس تعیین کرده است. او تاکید کرد، اجازه نمیدهد پیشنهاداتی که درباره قیمتگذاری سوخت است در صحن علنی مطرح شود. قرار نیست مجلس دوباره به این موضوع ورود کند و تعیین قیمت بنزین بر عهده دولت است. خود دولت درباره آن تصمیمگیری کند.
کرملین: در حال آمادهسازی
مقدمات سفر پزشکیان به مسکو هستیم
سخنگوی کرملین اعلام کرد: روسیه در حال آمادهسازی مقدمات سفر رسمی مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران به مسکو است. به گزارش ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز سهشنبه در پاسخ به پرسشی درباره زمان انجام این سفر گفت: تدارک برای انجام این سفر در حال انجام است اما زمان آن هنوز مشخص نشده است. به نوشته این خبرگزاری روس، این پرسش پس از آن مطرح شد که رئیسجمهور ایران در مصاحبه تلویزیونی شامگاه دوشنبهخود اعلام کرد که در آینده نزدیک با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دیدار خواهد کرد. سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز تلویحا تأیید کرد که یکی از دستورکارهای سفر آتی پزشکیان به مسکو، امضای توافقنامه مشارکت راهبردی میان دو کشور است.