مدیر پژوهش شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خبر داد؛
بومیسازی و انتقال فناوری تولید ۴ گروه کاتالیستهای صنایع نفت
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از انتقال فناوری تولید چهار گروه کاتالیستهای صنعت نفت با مشارکت شرکتهای دانشبنیان داخلی و یک شرکت روس خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رضا کاظمنژاد با گرامیداشت یاد شهیدان پرواز اردیبهشت گفت: همایش و توافقها در زمینه بومیسازی و انتقال فناوری، حاصل تلاشها و موفقیتهای رئیسجمهوری در زمینه دیپلماسی انرژی بوده است.
وی با اشاره به اینکه مذاکرات برای بومیسازی و انتقال فناوری چهار گروه کاتالیست ایزومریزاسیون، کاتالیست هیدروترتینگ، کاتالیست سوپرکلاس با مشارکت یک شرکت روسی و یک شرکت دانشبنیان ایرانی انجام شده است، افزود: در قالب این تفاهمنامه، انتقال فناوری این چهار مجموعه کاتالیست در فاز نخست محقق خواهد شد و در فاز دوم نیز وارد مرحله تولید خواهیم شد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: در این توافقنامه سهم شرکت روس و سهم شرکت ایرانی هر دو ۵۰درصد است.
معاون وزیر نفت در امور گاز اعلام کرد؛
حمایت ۸ هزار میلیارد تومانی شرکت گاز از نیروگاههای تجدیدپذیر
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: شرکت ملی گاز ایران بهمنظور حمایت از سرمایهگذاری در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ۸ هزار میلیارد تومان حواله صرفهجویی گاز طبیعی صادر کرده است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مجید چگنی با اشاره به اقدامهای این شرکت بهمنظور انجام تکالیف قانونی ذیل قوانین بودجه سنواتی، در تشریح شیوه صدور این حوالهها توضیح داد: از ۸ هزار میلیارد تومان حواله صادرشده، ۲.۵ هزار میلیارد تومان، سوخت صرفهجوییشده نیروگاههای تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۰ و ۳ هزار میلیارد تومان برای سوخت صرفهجویی شده این نیروگاهها در سال ۱۴۰۱ هزینه شده است.
وی ادامه داد: براساس بودجه سال ۱۴۰۲ کشور، باید ۳ هزار میلیارد تومان حواله صرفهجویی برای نیروگاههای تجدیدپذیر صادر میشد که با توجه به اطلاعات دریافتی از ساتبا، در تیر امسال نسبت به صدور بیش از ۱.۸ هزار میلیارد تومان حواله سوخت صرفهجوییشده برای ۵۷ نیروگاه تجدیدپذیر اقدام شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه متنوعسازی سبد انرژی یک کشور برای ارتقای نرخ رشد اقتصادی، اطمینان از امنیت انرژی، کاهش خطرات محیط زیستی و بهینهسازی سبدهای مالی، امری ضروری است، گفت: تنوعبخشی به سبد انرژی، امنیت انرژی را که جزو حیاتی امنیت ملی است، از طریق کاهش خطرات مرتبط با اختلالات عرضه و نوسانات قیمت، افزایش میدهد.
چگنی افزود: این اقدام مهم همچنین میتواند با انتقال از سوختهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر، هماهنگ با اهداف توسعه پایدار و کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی، منافع محیط زیستی قابل توجهی را تأمین کند.
وی با اشاره به محدودیتهای منابع گازی، هزینه بالای استخراج، پالایش و انتقال این حامل انرژی و مشکلات زیستمحیطی، حرکت کشور به سوی استفاده از منابع تجدیدپذیر را ضرورتی انکارناپذیر دانست و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بسیار بالای کشور، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق، میتواند راه حلی مطمئن برای پایداری جریان انرژی در کشور باشد.
معاون وزیر نفت در امور گاز تأکید کرد: شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی ایران، فرصتهای فراوانی برای استفاده از انرژیهای خورشیدی، بادی، زمینگرمایی، زیستتوده و دیگر انرژیهای نو و تجدیدپذیر را فراهم میآورد که در صورت سرمایهگذاری در این حوزه، میتوان از این نعمتهای خدادادی به بهترین شکل بهرهمند شد.
به گفته چگنی، ایران در منطقهای واقع شده است که با داشتن حدود ٣٠٠ روز آفتابی، از نظر دریافت انرژی خورشیدی وضع بسیار مطلوبی دارد.
وی در پایان، با بیان اینکه بیش از ۷۰درصد از سبد انرژی کشور به گاز طبیعی وابسته و تنوع بخشی به سبد انرژی یک کشور به دلایل مختلف، بسیار حائز اهمیت است، یادآور شد: از این رو، شرکت ملی گاز ایران آماده است تا در صورت دریافت باقی اطلاعات سال ۱۴۰۲ نیروگاههای تجدیدپذیر از ساتبا، در اسرع وقت نسبت به صدور ماقی ۱.۲ هزار میلیارد تومان حواله سوخت صرفهجوییشده، اقدام کند.