روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۱ تير - شماره 4625

رئيس سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد؛

برگزاری ششمين همايش سير در شهر تيمورلو شهرستان آذرشهر

   لیلا پاشایی : رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان‌شرقي گفت: استان آذربايجان شرقي از لحاظ سطح زير کشت محصول سير در سطح کشور رتبه ششم و از لحاظ ميزان توليد رتبه چهارم را در اختيار دارد.
اکبر فتحي در ششمين همايش سير که در شهر تيمورلو شهرستان آذرشهر برگزار شد با بيان اينکه توجه به بازرگاني محصولات کشاورزي باعث توسعه اقتصادي مي شود ادامه داد: اگر مي‌خواهيم محصولات کشاورزي توسعه پيدا کند بايد ابتدا بازار آن را سر و سامان داده و به سمت برندينگ حرکت کنيم.
وي افزود: هر بخش شهرستان آذرشهر نماد برندي بوده و در هر محصولي سرآمد است. تيمورلو با محصول سير معروف است که امسال هم از نظر کميت و هم کيفيت اين محصول از شرايط خوبي در آذرشهر برخوردار بوده است.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي افزود: اصلاح الگوي کشت اولويت اساسي وزرات جهادکشاورزي در دولت سيزدهم بود که کشاورزان نيز پيشگام شدند تا محصولي با نياز آبي بيشتر را با نياز آبي کمتر جايگزين کنند.
فتحي با بيان اين‌که حق نداريم امنيت آبي را در برابر امنيت غذايي قرار دهيم، گفت: کشاورزان قدر آب را بهتر از هر کسي مي‌دانند که اگر آن را بهينه مصرف نکنند براي امرار معاش و توليد محصول، آبي نخواهند داشت.
وي ادامه داد: کشاورزان اين شهرستان از هر کدام از اصول علمي تبعيت کرده‌اند که به موفقيت آنها منجر شده است و توانسته‌اند با استفاده از امکانات داخلي کوچک‌ترين تغييرات را که مد نظر رهبر معظم انقلاب است را عملياتي کنند.
فتحي با بيان اين‌که مردم اين شهرستان به خوبي مي‌دانند که از زمين بايد استفاده کنند و به درآمد رسيده و فقير نشوند، خاطرنشان کرد: همه‌ي مردم اين شهرستان به شعار سال جامه‌ي عمل پوشانده‌اند.
وي سطح زير کشت محصول سير در استان آذربايجان شرقي را 830 هکتار اعلام کرد و گفت: از اين سطح سالانه حدود 24 هزار و 500 تن محصول بدست مي آيد.
فتحي متوسط توليد محصول سير را در هر هکتار در استان 29 تن دانست و گفت: متوسط توليد سير تر در هر هکتار در استان آذربايجان شرقي 53 تن مي باشد که نسبت به خيلي از استانها فراتر هست و متوسط توسط سير خشک در هر هکتار 14 تن مي باشد.
وي با بيان اينکه عمده شهرستانهاي توليد کننده سير در استان شامل شهرستانهاي آذرشهر، عجب شير، ملکان و بناب مي باشد، افزود: جايگاه استان آذربايجان شرقي از لحاظ سطح زير کشت محصول سير در سطح کشور رتبه ششم و از لحاظ ميزان توليد رتبه چهارم را در اختيار دارد.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي نيز با بيان اينکه سطوح عمده زير کشت سير بصورت پاييزه بوده و بعلت استفاده از آب سبز ( نزولات جوي پاييزه و زمستانه ) ميزان آب مصرفي اين محصول نسبت به ساير محصولات سبزي و صيفي پايين مي باشد افزود: همچنين اين موضوع باعث زودرسي محصول در اواخر فصل بهار مي باشد بطوريکه محصول سير کشت پاييزه در خرداد قابل برداشت و عرضه به بازار مي باشد .
اکبر کرامتي با اشاره به رتبه اول تيمورلو در فرآوري و بسته بندي سير در کشور گفت: برداشت محصول سير به دو صورت سير تر و سير خشک مي باشد، سير تر مصرف تازه خوري داشته و زودتر به بازار عرضه مي گردد و برداشت سير خشک به منظور انبارداري و نگهداري محصول ديرتر برداشت شده و ديرتر هم به بازار عرضه مي گردد.
وي ادامه داد: سير محصولي هست که بدون حمايت هاي خاصي از طرف دولت داراي جايگاه توليد در استان مي باشد و بعنوان منبع درآمد برخي از کشاورزان سبزي و صيفي کار مي تواند مطرح باشد.
کرامتي ادامه داد: عمده محصول توليدي سير در داخل استان و يا استانهاي همجوار مصرف مي شود و در مواقعي مقصد محصول توليدي کشور عراق مي باشد و اين محصول به اين کشور صادر مي شود.
وي با بيان اينکه سطح زير کشت سير طي سالهاي اخير  به دليل توليد خوب محصول در واحد سطح و همچنين زودرسي محصول نسبت به ساير محصولات سبزي و صيفي در سطح استان کاهش نيافته و داراي تداوم توليد مي باشد ادامه داد: ارقام سير مورد کشت در سطح استان شامل سير محلي ، سير صورتي، سير قرمز، سير سفيد و رقم آذر است و بيش از ۸۰ درصد سير کشت شده در سطح استان رقم صورتي مي باشد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه