روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت - شماره 4597

حمایت دولت از جهش تولید با كاهش 5 درصدی مالیات تولیدكنندگان


  یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد: رویکرد دولت مبتنی بر کاهش مالیات تولید به میزان 5 درصد در قانون بودجه 1403 و از طرف دیگر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از فعالیت های سوداگرانه، رویکرد مناسبی است که افزایش جذابیت تولید و تقویت آن را به همراه خواهد داشت.
نرخ های مالیاتی یکی از مهم ترین هزینه های تولیدکنندگان را تشکیل می دهند و هر چقدر بتوان نرخ مالیات عملکرد تولید را کاهش دهیم، گامی موثر در راستای حمایت از تولیدکنندگان در کشور برداشته ایم.
دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به حمایت از تولید دارد و در همین راستا کاهش مالیات این بخش را در دستور کار قرار داده است؛ بر این اساس کاهش 5 درصدی مالیات عملکرد تولید در لایحه بودجه 1403 توسط دولت پیشنهاد و در مجلس مصوب شد.
دولت ابزارهای مختلفی در دست دارد که می تواند از آن ها در راستای حمایت از تولید و مقابله با سوداگری سود ببرد. یکی از این ابزارها مالیات است. دولت در تلاش است از این ابزار در راستای جذابیت بخشیدن به تولید و از رونق انداختن دلالی در کشور سود ببرد. پیشنهاداتی مانند کاهش مالیات عملکرد تولید و افزایش مالیات بخش های غیرمولد در همین راستا قابل تحلیل است.
کارشناسان بر این عقیده اند که رشد اقتصادی کشور در گروی رونق تولید و جذاب شدن این بخش است. در غیر این صورت، سرمایه ها به بخش های مخرب سوق می یابد که به نفع کشور نیست.
حسن حیدری، اقتصاددان در خصوص قانون بودجه 1403، برنامه هفتم توسعه و قانون مالیات بر عایدی سرمایه که همگی با لوایح پیشنهادی دولت مصوب شده اند، تصریح کرد: واقعیت  این است که سطح ریسک در کشور ما بالاست؛ بنابراین، کسانی که در حوزه تولید به فعالیت می پردازند، باید حتی الامکان مورد حمایت قرار بگیرند تا بتوانند به فعالیت خودشان ادامه دهند.
وی ادامه داد: معافیت ها و مشوق های مالیاتی که در قانون بودجه 1403 در نظر گرفته شده است، بسیار مثبت ارزیابی می شود اما در این میان تخفیف‌های بی‌منطقی نیز به برخی صنایع داده می شود که باید برای آنها چاره اندیشی شود؛  مثلاً انرژی با قیمت بسیار کم به صورت نهاده در اختیار صنایع قرار می گیرد که باید آن را حل کنیم.
این اقتصاددان توضیح داد: حمایت از تولید یک ضرورت است و باید اعمال شود. در این روند باید به افزایش نظارت ها بپردازیم و از سوءاستفاده برخی صنایع جلوگیری کنیم.
حیدری گفت: مشوق های مالیاتی هدفمند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات و فاصله گرفتن از خام فروشی که در قانون بودجه 1403 تصویب شده است نیز از دیگر اقدامات مثبت به شمار می‌رود.
وی ادامه داد: نیاز است قیمت خوراک صنایع واقعی شود؛ نه تنها به این دلیل که دولت بودجه اش را تراز کند، بلکه به این دلیل که انگیزه ای برای صنایع در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات به وجود آید. در شرایطی که صنایع نهاده ها را با قیمت بسیار پایین و یارانه ای دریافت می‌کنند، انگیزه‌ای برای توسعه زنجیره ارزش محصول ندارند، زیرا در همان ابتدا با دریافت خوراک یارانه ای، سودشان تضمین می شود. این کارشناس اقتصادی یکی دیگر از اقدامات مثبت را تصویب قانون مالیات بر سوداگری برشمرد و ادامه داد: مقابله با سوداگری و اخذ مالیات از فعالیت های غیرمولد اقدام خوبی است؛ البته اجرای این قانون نیازمند برخی احتیاط‌ها و مقدمات است و باید به نحوی پیش رود که به صورت ناخواسته به خروج سرمایه ها دامن زده نشود و  تولید کنندگان هر بخشی اعم از طلا، مسکن و... مورد حمایت قرار گیرند.
حیدری در پایان با تاکید بر لزوم دریافت مالیات از فعالیت های دلالی و سوداگری تصریح کرد: تمرکز دولت در تمام سیاست‌ها باید حمایت از تولید باشد و در مقابل از کسانی که ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی‌کنند و سود می‌برند، مالیات بگیرد. رویکرد دولت مبتنی بر کاهش مالیات تولید به میزان 5 درصد در قانون بودجه 1403 و از طرف دیگر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از فعالیت های سوداگرانه، رویکرد مناسبی است که افزایش جذابیت تولید و تقویت آن را به همراه خواهد داشت.


چرا پروژه انسداد مرزی از مرزهای شمال شرق کشور آغاز شد؟
 فرمانده نیروی زمینی ارتش در بازدید از روند پروژه انسداد مرزی، مرزهای شمال شرق کشور این پروژه را بسیار بزرگ، مهم و راهبردی برای کشور دانست.
به گزارش روابط عمومی قرارگاه ارتش در منطقه شمالشرق، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش پس از بازدید از روند پیشرفت پروژه انسداد مرزی در مرزهای شمال شرق کشور ضمن تشکر از گروه مهندسی رزمی 411 نیروی زمینی ارتش و همت بالای کارکنان گروه 411 مهندسی رزمی، انجام پروژه انسداد مرزی را برای کشور یک موضوع راهبردی دانست.
وی افزود:‌ گروه 411 مهندسی رزمی نزاجا تا کنون در تمامی ماموریت‌هایی که به آن محول شده موفق عمل کرده و ان‌شالله در این ماموریت بسیار بزرگ، مهم و راهبردی سربلند خواهد بود.
امیر سرتیپ حیدری با اشاره به اینکه انسداد مرزی در مرزهای شمال شرق کشور فقط به جهت حفظ و حراست از مرزهای جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد‌: برای تمامی کشورهای همسایه احترام ویژه ای قائل هستیم، اینکه پروژه انسداد مرزی را دراین منطقه از کشور آغاز کرده ایم به خاطر امنیت بخشی مرزهای کشور است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ضمن تشکر و قدردانی از تمامی گروه‌ها و یگان‌‌های حاضر در این پروژه، خاطرنشان کرد: امروز به فضل الهی مهندسی نزاجا با مدیریت جانشین فرماندهی نیروی زمینی ارتش و با نظارت قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق کشور یک ماموریت استراتژیک را آغاز کرد که قطعا در آینده از این پروژه هموطنان عزیز بیشتر خواهند شنید.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه