روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان - شماره 4483

روایت تکان‌دهنده از صیادان ایرانی اسیر در سومالی


  اوایل فروردین‌ماه ۲ لنج ماهیگیری شهرستان‌های چابهار و کنارک با ۳۶ صیاد در حال ماهیگیری توسط گارد ساحلی یکی از دولت‌های خودخوانده سومالی توقیف شدند و برای آزادسازی هرکدام ۱۱هزار دلار طلب شده است.
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان، اواسط مردادماه، اعلام کرد رایزنی‌ها به جای خوبی رسیده است و با وجود اینکه شناورها مصادره شده است، اما احتمالاً این صیادان ظرف دو ماه آینده آزاد می‌شوند؛ موضوعی که تاکنون عملی نشده است.
اما در روزهای اخیر فایل صوتی جدیدی از این صیادان در بند منتشر شده است که در آن یکی از صیادان به ‌زبان بلوچی بیان می‌کند: «ما ۳۶ نفر در سومالی اسیر هستیم. هشت ماه است که برای لقمه‌ای نان اسیر هستیم. ما رفتیم دریا برای ماهیگیری و دستگیر شدیم. امروز هشت ماه است که ما را گرفته‌اند و تمام دوستان من اینجا بیمارند. همان روزی که ما را گرفتند نفری ۱۲ هزار دلار جریمه کردند. صاحب‌کارهای ما فقط امروز و فردا می‌کنند.‌ ای مردم، ‌ای مسلمانان، جریمه ما را پرداخت کنید. ما را آزاد کنید، همه اینجا مریض هستیم، بیماری‌های سل، وبا و بیماری‌های دیگر اینجا وجود دارد. وضعیت آب و خوراک ما مناسب نیست. سرویس‌های بهداشتی ما داخل سلول‌هایمان هستند. داخل سلول ۴۰ نفر زندانی هستیم و همه بیمارند. از شما خواهش می‌کنم ما را آزاد کنید. ما هشت ماه است در عذاب هستیم.»
علیرضا مرحمتی، معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان، در این زمینه گفت: «موضوع آزادسازی این صیادان به‌صورت جدی توسط دستگاه‌های مختلف با دیپلماسی در حال پیگیری است و قول‌هایی هم به ما داده بودند که این صیادان در مهرماه آزاد شوند که شرایطی به‌وجود آمد و این موضوع به تأخیر افتاد. اما طبق اطلاعاتی که اخیراً از وزارت امور خارجه گرفته‌ایم، موضوع در دستور کار شخص وزیر امور خارجه قرار گرفته و در حاشیه برخی اجلاس‌ها با مقامات سومالی گفت‌وگو شده است. همچنین بخش کنسولی وزارت امور خارجه این موضوع را در برنامه‌های خود دارد و در حال پیگیری است. البته شرایط مقداری دشوار است، چرا که ما با سومالی روابط دیپلماتیک نداریم. بنابراین، از طریق کشورهای همسایه در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که هرچه سریع‌تر به نتیجه برسیم. مطابق آنچه از طریق مسئول مربوطه این موضوع در وزارت امور خارجه به ما اعلام شده، ان‌شاءالله به‌زودی خبر خوشی در این زمینه خواهیم داشت. نبود یک دولت واحد در سومالی موضوع آزادسازی صیادان را زمانبر کرده است، اما ما با تمام جریان‌ها و گروه‌هایی که در این زمینه تأثیرگذارند در حال گفت‌وگو هستیم و امیدواریم به‌زودی نتیجه بگیریم. ما با خانواده‌های این صیادان عزیز ابراز همدردی می‌کنیم و شرایط آنها را درک می‌کنیم و بیشترین تلاش را به‌کار گرفته‌ایم تا هرچه زودتر این خانواده‌ها از نگرانی رها شوند و شاهد بازگشت عزیزان خود به منزل باشند.»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه