روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۲ دوشنبه ۸ خرداد - شماره 4369

رویکرد قوه قضاییه لایحه عفاف و حجاب، جرم‌انگاری است

محرومیت‌های حرفه‌ای برای سلبریتی‌ها

 معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه درباره لایحه عفاف و حجاب گفت: تهیه این لایحه قضایی با توافق سران قوا به قوه قضاییه سپرده شد و این لایحه توجه به جرم‌انگاری دارد و درحالی است که در موضوع عفاف و حجاب باید جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز مورد توجه قرار گیرد.
بهزاد پورسید روز یکشنبه در نشست خبری تبیین و پاسخگویی به سوالات درباره لایحه عفاف و حجاب، افزود: از نیمه دوم سال گذشته بحث‌هایی مربوط به عفاف و حجاب به نحو جدی در بخش‌های مختلف در سطح کلان حاکمیت از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی امنیت ملی و شورای سران قوا مطرح شد و آنچه به اجماع رسید این بود که میان افرادی که مرتکب کشف حجاب می‌شوند به دلیل تفاوت در انگیزه‌های افراد و رویکردها باید تفاوت قائل شد همچنین به هیچ وجه به دنبال برخورد فیزیکی و انتظامی نباشیم و اولویت را بر بخش‌های دولتی بگذاریم زیرا قوانین موجود تکالیفی برای دستگاه‌ها درنظر دارد. وی با تاکید بر تفکیک میان جرم و تخلف، اظهارداشت: رویکرد این بود که در نهایت کمتر به سمت تشکیل پرونده قضایی و صدور احکام کیفری برویم که سوءسابقه را برای افراد به جا می‌گذارد. پورسید اضافه کرد: پیش‌نویس‌های متعددی در نهادهای مختلف تهیه شد و گزارشی توسط کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مطرح شد که در آن گزارش، طرح پیشنهادی در این خصوص مطرح شد و به دلیل اینکه مجلس ورود کرد اقدام قوه قضاییه کند شد اما به دلایل داخلی مجلس در عمل این طرح به جریان نیفتاد و در نهایت موضوع در جلسه سران قوا مطرح و توافق شد لایحه توسط قوه قضاییه تهیه شود. وی تاکید کرد: آنچه تکلیف قوه قضاییه شد، تهیه لایحه قضایی است و نگاه دستگاه قضایی بیشتر جرم‌انگاری است هرچند در این لایحه به تفاوت میان تخلف و جرم نیز اشاره شده است. معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با اشاره به اعمال اصلاحات دولت در این لایحه، گفت: متن قوه قضاییه ۹ ماده و متن دولت ۱۵ ماده است. با توجه به اینکه پیش‌نویس لایحه قبلا برای روسای قوا ارسال شده و نظرات دریافت شده بود توافقی انجام شده بود که لایحه با کمترین اصلاحات انجام شود در عین حال فرایندی که در دولت طی شده و در مورد برخی اصلاحات هم روح لایحه همانی است که قوه قضاییه تهیه کرده است.
محرومیت‌های حرفه‌ای برای کشف حجاب افراد مشهور
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا در این لایحه پیشنهادی در مورد افراد مشهور فقط جرایم نقدی مطرح است، گفت: علاوه بر جرایم نقدی، در این لایحه ارجاع به محرومیت حرفه‌ای نیز پیشنهاد شده است همچنین مجازات نقدی در صورت تکرار، تشدید می‌شود.
پورسید با تاکید بر اینکه این لایحه میان افراد عادی و چهره تفاوت قائل شده است، افزود: در جرم‌شناسی سوالات متعدد و رویکردهای مختلف وجود دارد و سوال این است که آیا صرف تشدید مجازات به بهتر شدن اوضاع و تنبه افراد کمک می‌کند یا مثلاً مجازات حبس موجب بازدارندگی جرم می‌شود؟
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با اشاره به ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی به محرومیت‌های اجتماعی و حرفه‌ای اشاره کرد و افزود: بسیاری از محرومیت‌ها با ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی گره خورده است و به نوعی به محرومیت‌های اجتماعی اشاره دارد. تعیین محل سکونت، ممانعت از فعالیت حرفه‌ای و اجتماعی، الزام به ارائه خدمات عمومی، منع عضویت در احزاب، الزام به یادگیری شغل معین، انفصال از خدمات دولتی از جمله این محرومیت‌ها است. به نظر می‌رسد این محرومیت‌ها به اندازه کافی جنبه بازدارنده داشته باشد.
قوه قضاییه در برابر حملات به لایحه عفاف وحجاب عقب نشینی نخواهد کرد
پورسید در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به حملات جریان تندرو به لایحه عفاف وحجاب، اگر فشارها مانند دو روز اخیر ادامه یابد قوه قضاییه  همچنان از این لایحه دفاع خواهد کرد یا عقب نشینی کرده به سمت مجازات های سختگیرانه مانند «شلاق»  و «حبس» که تندروها پیشنهاد داده اند، در مشورت با مجلس قدم بر خواهد داشت؟ گفت: این لایحه با توافق روسای سه قوه تهیه شده و رییس قوه قضاییه قبل از نهایی شدن لایحه نظرات  را دریافت کرد و بر اساس منطق اجماع لایحه نهایی شد و مطمئنا عقب نشینی رخ نخواهد داد و این لایحه در مجلس به قانون تبدیل خواهد داشت.

بیانیه ۲۵۰ نماینده خطاب به رهبر انقلاب:
 خلاء و قصورها را جبران می‌کنیم
 ۲۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش برای تحقق فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار اخیر با وکلای ملت، تاکید کردند: خلاء ها و قصورهایی که تاکنون در کار وجود داشته را جبران می‌کنیم.
در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، بیانیه ۲۵۰ نفر از نمایندگان خطاب به مقام معظم رهبری پیرو فرمایشات ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس قرائت شد.
در این بیانیه آمده است: چهارمین دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضرتعالی و لطف و عنایت خاصی که بذل فرموده‌اید ما را از طرفی شرمنده محبت تان کرد و از سویی موجب اطمینان و انگیزه نمایندگان مجلس شد تا به فضل و مدد الهی وظیفه ای که لحظه به لحظه سنگین تر شده است را بهتر از گذشته پیگیری کنیم.
۲۵۰ نماینده مجلس در این بیانیه تاکید کردند: لطف حضرتعالی به فرزندان خود در خانه ملت و اعطای دیگر باره مدال انقلابی به مجلس یازدهم و سایر اوصافی که بزرگوارانه و کریمانه به سربازان ناقابل خود اعطا فرمودید ما را در سال آخر مجلس یازدهم مصمم تر از روز اول تشکیل مجلس گرداند تا کارهای بزرگی که در مقابلمان قرار دارد را به نحو احسن به اتمام برسانیم و خلاءها و قصورهایی که تاکنون در کار وجود داشته را جبران کنیم.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از لطف و حمایت همیشگی حضرتعالی که ورای استحقاق ما ابراز فرموده اید بر یکایک خود فرض و واجب می دانیم اوامر مطروحه در فرمایشات را نصب العین اولویت و دستور کار خود قرار دهیم و تا حصول نتیجه دست از طلب برنداریم.
۱- یکی از مهم ترین شئون مجلس شورای اسلامی تقنین است و ما متعهدیم با رعایت جهت تعیین شده در سیاست های کلی و قانون اساسی بهترین راه ها برای حرکت در آن جهت را مشخص کنیم.
۲- خود را ملزم می دانیم قانون نویسی را به نحوی شفاف انجام دهیم که راه بر تاویل های ناصحیح و مغرضانه ببندیم و ناخواسته به تورم قوانین دامن نزنیم.
۳- در راستای تقنین اموری چون کارشناسی، اتقان، جامعیت، قابلیت اجرا، پیراستگی از اضافات، روزآمد، حافظ منافع ملی و متعارض نداشتن را پیش از آنکه یک امر به عنوان قانون به خود بگیرد، سرلوحه کار خود قرار دهیم.
۴- شناخت مشکلات کشور و تقنین براساس آن و به منظور حل مشکلات مستمرا ادامه خواهد داشت و از وضع قوانینی که ارتباطی با مشکلات ندارد یا اولویت نیست پرهیز خواهد شد.
۵- وضع قوانین راهبردی و اساسی که منحصر به یک موضوع و مقطع نیست استمرار می یابد، به خصوص در زمینه تحقق شعار سال و حل مسائل معیشتی اقدام خواهد شد.
۶- ما نمایندگان ملت به دور از روحیه اشرافی و طاغوتی خود را موظف به پاسخگویی، هم صحبتی و پیگیری اوامر و مطالبات مردم می دانیم و در این راستا خاضعانه سراپا گوش و در حد بضاعت و حدود اختیارات حل مسائل را دنبال خواهیم کرد.
۷- تلاش خواهیم کرد که نه دست رقیب بلکه دست رفیق را بالا ببریم که نمایندگان مردم همواره نشان دادند حامی دولت مردمی هستند اما این حمایت قطعا به معنای عدم نظارت و حمایت نیست که در این صورت رسالت نمایندگی زیر پا می رود و در استفاده از ابزارهای نظارتی موظیفم در کمال دقت و احتیاط که مبادا شائبه اذیت و سنگ اندازی پیش آید و تلقی نگاه تخریبی و رقیب پنداری به جای نگاه تقریبی ایجاد شود.
۸- نگاه همکاری و هم افزایی با قوه مجریه روزافزون خواهد بود و تا لحظه آخر و سعی و بنای قلبی ما بر انجام تکالیف نمایندگی و ایفای مسئولیت خود در این پیکر واحد یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
۹- اهتمام داریم حساسیت و لغزشگاه های سال آخر را بشناسیم و دچار و گرفتار آن نشویم و بتوانیم هرآنچه کمبود و کسری و خلاء تاکنون وجود داشته است جبران کنیم.
۱۰- تلاش خواهیم کرد برای برنامه هفتم مهار تورم و رشد تولید با هماهنگی دولت اقدامات اساسی انجام دهیم تا ان شاءالله کارنامه ای در خور از مجلس انقلابی به جای گذاریم.
در انتها به روح ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و جمیع شهدا سلام و درود می فرستیم و از محضرتان التماس دعای خیر برای توفیق آشنایی و عمل به وظایف نمایندگی و خدمت خالصانه به مردم شریف ایران داریم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه