روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۲ چهارشنبه ۳ خرداد - شماره 4366

باید همه امور را از خودمان و دستگاه و زیرمجموعه خودمان شروع کنیم

محسنی اژه ای: قانون زیاد داریم، مشکل در اجراست

 رئیس قوه قضاییه گفت: چنانچه به مقوله مهار تورم و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم اهتمام کامل و جامع نشود، به دنبال آن بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و … حادث می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در نشست با اعضای فراکسیون «ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد» مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه التزام و عمل به قانون، موضوع بسیار حائز اهمیتی است که باید همواره مدنظر مسئولان و مردم باشد، اظهار کرد: ما در کشور خیلی قانون وضع می‌کنیم، اما در اجرای قوانین مشکل داریم و این امر در موضوعات مختلف صادق است و اختصاص به یک مقطع خاص یا یک نهاد و وزارتخانه خاص ندارد؛ این امر باید ریشه‌یابی شود؛ باید مشخص شود چرا همین قانون «ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» به طور کامل اجرایی نمی‌شود.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اعتقاد من این است و این نگاه و رویکرد را در دستگاه قضایی نیز ساری و جاری کرده‌ایم که باید همه امور را از خودمان و دستگاه و زیرمجموعه خودمان شروع کنیم؛ چه در مقوله مبارزه با فساد؛ چه در مقوله عدم اجرای کامل قوانین. ما در دستگاه قضایی، مقوله مبارزه با فساد و عدم اجرای کامل قوانین را از خودمان شروع کرده‌ایم و حسب مسئولیت‌های قانونی‌ای که داریم، در این قضیه سراغ سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها نیز می‌رویم؛ البته نباید از نظر دور داشت که چرا در دوره‌های پیشین، به برخی قوانین به طور کامل جامه عمل پوشانده نشده است؛ اما آنچه در وهله نخست دارای اهمیت می‌باشد، آن است که خودمان ملتزم به اجرای جامع و کامل قوانین باشیم. وی  افزود: سؤال آن است که آیا ما در قوه قضاییه به همه وظایف و مسئولیت‌های خود بصورت کامل، عمل کرده‌ایم؟ آیا شما در مجلس بصورت کامل و جامع، قوانین صحیح و قابل اجرا تصویب کرده‌اید؟ اگر پاسخ به این سؤالات منفی است، پس باید از خودمان شروع کنیم و ضمن اولویت‌بندی مقولات و توجه به شاخص‌های مبتنی بر زمان و مکان، به سراغ عملیاتی کردن مقولات اولویت‌دار برویم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز یکی از موضوعات مهم، مقوله سرمایه اجتماعی است، گفت: باید بررسی دقیق صورت گیرد که سرمایه اجتماعی و میزان امید و اعتماد مردم در چه سطحی است؟ آیا رو به ارتقاء است یا به ضعف و فَترت می‌رود؟ باید بررسی شود که چه مقولات و موضوعاتی سبب وارد آوردن خدشه به سرمایه اجتماعی و امید و اعتماد مردم می‌شود؟ برای حل و فصل مسائل و مشکلات کشور، توجه به مقوله سرمایه اجتماعی، بسیار مهم و اثرگذار است. وی با اشاره به اولویت رسیدگی و رفع مسائل اقتصادی و معیشتی مردم و اهتمام همه‌جانبه هر سه قوه بر مقوله مهار تورم و رشد تولید، اظهار داشت: چنانچه به مقوله مهار تورم و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم اهتمام کامل و جامع نشود، به دنبال آن بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و … حادث می‌شود؛ لذا باید بر رشد تولید و اشتغال و کاهش تورم، متمرکز شویم؛ در کنار آن، باید به مقوله مبارزه با فساد اعم از فساد کلان و خرد نیز اهتمام داشته باشیم و در این قضیه نیز مبارزه با فساد کلان را در اولویت قرار دهیم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به الزامات رشد تولید و ضرورت اولویت‌بندی مقولات در این عرصه، بیان داشت: کاهش تصدی‌گری دولت، تقویت بخش خصوصی، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری، جلوگیری از واردات بی‌رویه و ...
از جمله موضوعات مهم در مبحث رشد تولید است که باید بر روی آن‌ها متمرکز شد و اولویت‌ها را در این بخش تعیین کرد؛ در همین قضیه واردات بی‌رویه، علی‌رغم تصویب قانون، ناظر بر ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی، اما باز شاهد واردات محصولاتی هستیم که در داخل نیز تولید می‌شوند؛ این‌ها مسائلی است که باید بر روی آن‌ها متمرکز شد و علاج کار را پیدا کرد و نسبت به عملیاتی کردن آن‌ها اهتمام ویژه داشت.
 محسنی اژه‌ای با اشاره به تعدد و گستردگی وسیع ارتباطات مردمی مقامات و مسئولان قوه قضاییه با متن مردم در دوره جدید، گفت: ارتباط ما در مجموع دستگاه قضا با مردم کم نیست؛ شاید ارتباطی که طی حدود دو سال اخیر با متن مردم به اشکال مختلف (اعم از حضور همه مسوولان عالی قضایی در مرکز ارتباطات مردمی، دیدارهای مستمر چهره‌به‌چهره، برپایی میزهای خدمت در نمازهای جمعه، دیدار با اقشار مختلف مردمی در سفرهای استانی و ...) برقرار کرده‌ایم، بی‌سابقه باشد؛ اما آیا همه این دیدارها و ملاقات‌های مردمی سبب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود؟ آیا خروجی همه این دیدارها منتج به نتیجه مطلوب و دلخواه مردم می‌شود؟
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما مسئولان در قوای مختلف باید به منظور نزدیکی هر چه بیشتر فکر و عمل خود در راستای رفع مسائل و مشکلات مردم و کشور، طرح دیگری دراندازیم و اهتمام و تلاش بیشتری را به خرج دهیم؛ جلسات ما مسئولان در قوای مختلف، باید خروجی و دستورالعمل عملیاتی مشخصی در راستای رفع مشکلات مردم داشته باشد؛ امروز یکی از مسائل مهم برای بخش قابل توجهی از مردم، مسکن است؛ بویژه آنکه فصل جابجایی مستأجران نیز فرا رسیده است؛ همه ما مسئولان باید از جایگاه حقوقی خود بهره بگیریم و درخصوص این قضیه مهم، تدابیر ویژه اتخاذ کنیم.

تبعه خارجی امکان خرید و فروش ملک در ایران را ندارد
وحیدی: اتباع با تشکیل سازمان امور مهاجرین ساماندهی می‌شوند
 وزیر کشور با تاکید بر اینکه ساماندهی اتباع در دستور کار قرار دارد، گفت: اولویت برنامه دولت سیزدهم تشکیل سازمان امور مهاجرین است.
احمد وحیدی روز سه‌شنبه با حضور در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری پاسخگوی پرسش‌ها، دغدغه‌ها و مشکلات مردم شد. وی با اشاره به ضرورت ساماندهی اتباع خارجی و افغان در کشور، گفت: برای مقابله با ورود غیرقانونی اتباع خارجی مرزها باید انسداد کامل پیدا کند و این مهم در اولویت برنامه دولت سیزدهم قرار داشته و راهکار اساسی این معضل است. وحیدی از پیگیری طرح تشکیل سازمان مهاجرین در دولت خبر داد و گفت: در موضوع اتباع افغان ملاحظاتی وجود دارد، تعدادی از آنها در بخش هایی مشغول به کار هستند که باید درست مدیریت شوند. وزیر کشور با تأکید بر اینکه بسیاری از مهاجران افغان انسان‌های شریف و مورد احترام مردم ایران هستند، توضیح داد: ساماندهی اتباع در دستور کار دولت است و در این راستا تشکیل سازمان امور مهاجرین در اولویت برنامه‌ها است. وحیدی ایجاد تنش بین ملت ایران و افغانستان را از اقدامات پشت‌پرده دشمن دانست و گفت: برخی از خبرهای منتشر شده از شرارت‌ها صحیح نیست و ما به طور مداوم با نیروی انتظامی در ارتباط هستیم.
تبعه خارجی امکان خرید و فروش ملک در ایران را ندارد
وزیر کشور درباره امکان مالکیت اموال غیرمنقول از سوی اتباع هم گفت: تبعه خارجی امکان خرید و فروش ملک در کشور را ندارد و نمی‌تواند مالکیت اموال غیرمنقول را داشته باشد. اسناد ثبتی برای آنها صادر نمی‌شود و اسناد قولنامه‌ای از سوی مراجع حقوقی و قانونی موضوعیت ندارد.
تکمیل متروی اهواز در دستور کار است
وحیدی در پاسخ به درخواست شهروندی از اهواز در زمینه تکمیل متروی این شهر نیز گفت: موضوع متروی اهواز در دستور کار است و با حل چالش‌ها با شرکت سازنده، ساخت این پروژه پیگیری خواهد شد. وی همچنین از بهبود شرایط فاضلاب اهواز خبر داد و گفت: با تکمیل طرح‌های در دست اقدام، باقی‌مانده مشکلات این حوزه هم حل خواهد شد.
دولت امکان استخدام دهیاران را ندارد
وحیدی در پاسخ به دغدغه‌ اشتغال دهیاری از غرب کشور با بیان اینکه قانون، شغل دهیاران را پاره‌وقت می‌داند، توضیح داد: دهیاری نهاد عمومی غیردولتی بوده و انتخاب دهیاران بر عهده شورای شهر است و به همین دلیل دولت امکان استخدام آنها را ندارد. وزیر کشور با تأکید بر اینکه از سختی شغلی دهیاران آگاه است، گفت: تلاش بر این است با برنامه‌های توانمندسازی، دهیاران را در حوزه شغلی تقویت کرده و برای آینده شغلی آنها هم تمام توان خود را به کار خواهیم بست. طرح پاسخگویی مستقیم وزرا، معاونان و مدیران دولتی به تماس‌های مردمی، از آذر ماه سال گذشته و با ابلاغ محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور آغاز شد. این طرح در راستای تأکید و تصریح آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور مبنی بر ارتباط مستقیم و بی‌واسطه دولتمردان با مردم بوده که با پیگیری مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری در حال پیگیری است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه