روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۳ شهريور - شماره 4211

مشاوره ایران به کشورهای همسایه؛

شبکه تشخیصی تب کریمه کنگو در کشور راه‌اندازی شد

 رییس بخش آربوویروس‌ها و تب‌های خونریزی دهنده ویروسی انستیتو پاستور ایران از راه‌اندازی شبکه تشخیصی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور خبر داد و گفت: با این کار و پس از ارزیابی ۱۰ دانشگاهی که در این شبکه قرار دارند، دیگر نیاز نیست که نمونه‌های سراسر کشور برای تشخیص نهایی به تهران ارسال شود.
دکتر محمد حسن پوریای ولی با اشاره به اینکه آزمایشگاه مرجع کشوری آربوویروس‌ها و تب‌های خونریزی دهنده ویروسی انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۷۹ تاسیس شده است،‌ گفت: مسئولیت این آزمایشگاه، در بیش از ۲۰ سالی که از فعالیت آن می‌گذرد، بررسی نمونه‌های موارد مشکوک به تب‌های خونریزی دهنده ویروسی ارسالی از اقصی نقاط کشور به انستیتو پاستور ایران بوده است. این بررسی شامل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سایر بیماری‌های مشابه آربوویروسی نظیر تب دانگ، چیکونگونیا، تب زرد و ... نیز می‌شود.
او با اشاره به اینکه روش‌های تشخیصی در این آزمایشگاه، بر پایه آزمایشات مولکولی و سرولوژی است، تصریح کرد: در این مدت، هزاران نمونه مشکوک به بیماری‌های آربوویروسی به آزمایشگاه مرجع کشوری در انستیتو پاستور ایران ارسال شده است. این نمونه‌ها از تمام استان‌های کشور به این آزمایشگاه برای تشخیص ارسال می‌شود. نمونه‌ها از طریق مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی ارسال می‌شود و ما موظفیم که در کمترین زمان، جواب را به مراکز بهداشتی درمانی ارجاع دهنده و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اطلاع دهیم. کلیه خدمات آزمایشگاهی به بیماران به صورت رایگان ارائه می‌شود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو مرگ‌ومیر بالایی دارد و اگر اقدامات درمانی موثر و بهنگام انجام نشود، بیمار فوت خواهد کرد، بنابراین از سال گذشته به دنبال همکاری‌هایی که آزمایشگاه مرجع سلامت و مرکز مدیریت بیماری‌ها با انستیتو پاستور ایران داشتند، این هدف‌گذاری انجام شد که آزمایشگاه‌های همکار مرجع در اقصی نقاط کشور راه‌اندازی شود.
پوریای ولی ادامه داد: برای شروع این فعالیت، از سال گذشته شبکه مولکولی تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو شکل گرفت که قرار است به بقیه آربوویروس‌ها هم توسعه پیدا کند. در این شبکه، ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور (دانشگاه‌های علوم پزشکی اردبیل، بیرجند، جندی شاپور اهواز، زاهدان، کردستان، کرمان، گیلان، مازندران، مشهد، هرمزگان) به عنوان همکار آزمایشگاه مرجع آربوویروس‌ها در تشخیص این بیماری‌ها همکاری می‌کنند. در حال حاضر نمونه‌ها همزمان از مراکز بهداشتی هم برای آزمایشگاه همکار و هم برای انستیتو پاستور ایران ارسال می‌شود.
او تاکید کرد: قرار است در انتهای شهریورماه سال جاری، با ارزیابی کلی که انجام می‌شود این ۱۰ دانشگاه ارزیابی نهایی شوند و بر این اساس به آنها مجوز داده شود که تست تشخیصی مولکولی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در این مراکز هم انجام شود و نیاز نباشد که نمونه‌های سراسر کشور بعد از آن به تهران ارسال شود.
این ویروس‌شناس با اشاره به اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که ویروس عامل آن از طریق کنه منتقل می‌شود، بیان کرد: این بیماری یکی از مهم‌ترین آربوویروس‌های کشور محسوب می‌شود و تشخیص، رصد و انجام مطالعات کاربردی بر روی آن و سایر آربوویروس‌های مهم کشور در این بخش دنبال می‌شود. تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو، بیماری است که از شرق چین، آسیای میانه، خاورمیانه، جنوب اروپا و آفریقا بیشتر گزارش شده است.
وی افزود: ایران موقعیتی دارد که هم از نظر تعداد بالای بیماران تشخیص داده شده و همچنین تنوع ژنوتیپ ویروسی در گردش، منحصربفرد بوده، البته قسمتی از آن به خاطر سیستم مراقبت بهداشتی کشور و آزمایشگاه‌های تشخیصی به روز در این رابطه است. به این دلیل، فعالیت‌های آزمایشگاه مرجع کشوری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بسیار مورد توجه سازمان جهانی بهداشت است و ایران یکی از کشورهایی است که از نظر تشخیص این بیماری و تشخیص آربوویروس‌های دیگر وضعیت بسیار خوبی در دنیا دارد؛ بطوریکه در سال‌های گذشته ما به کشورهای همسایه هم برای این بیماری‌ها، مشاوره‌های لازم را در زمینه راه‌اندازی آزمایشگاه داده و در مواقعی کیت‌های تشخیصی ارسال کرده‌ایم. از جمله این همکاری‌ها ارسال کیت تشخیص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به کشور عراق و ماموریت ارتقاء نظام مراقبت تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب دانگ کشور افغانستان است.
او در پایان یادآور شد: لازم به ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو، بیماری بومی ایران است، اما بیماری تب دانگ بیماری وارداتی کشور است. با توجه به اینکه پشه ناقل آن اخیرا در جنوب کشور گزارش شده احتمال می‌رود که به زودی گزارش بیماری‌های ناشی از پشه‌های آئدس و از جمله بیماری تب دانگ را مشاهده کنیم. تشخیص سریع این بیماری‌ها هم با همکاری‌ دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب کشور در این بخش و انستیتو پاستور ایران انجام می‌شود. اشتری با تأکید بر اینکه کسانی که مدارک لازم را ندارند از مراجعه به مرزها خودداری کنند، گفت: تمام سعی مجموعه انتظامی بر این است که زائران به سلامت و راحتی به زیارت عتبات عالیات عازم شوند.

در ستاد هماهنگی استقبال از مهر اعلام شد
سنجش سرعت متوسط خودروها در معابر تهران بزودی
 دومین جلسه ستاد هماهنگی استقبال از مهر با حضور مدیران و نمایندگان شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهای عضو این ستاد و به ریاست مهدی گلشنی، مدیر کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد.
 مهدی گلشنی با اشاره به مصوبات شورای ترافیک استان تهران درخصوص کنترل ترافیک مهرماه گفت: مقرر شد تردد کامیون‌ها و کامیونت‌ها از ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح در سطح شهر تهران ممنوع باشد. هم‌چنین کلیات طرح شناور شدن ساعت کاری ادارات، تصویب و کارگروهی برای این امر تشکیل شد و قرار است ساعات کاری ادارات از ۷ تا ۹ صبح به‌صورت شناور باشد.
وی افزود: مدت اجرای طرح ترافیک نیز تا ساعت ۱۸ افزایش خواهد یافت و دورکاری ۲۰ درصدی کارمندان نیز تصویب شد و ساعت کار کارخانجات نیز تغییر خواهد کرد.
گلشنی با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت صداوسیما برای اطلاع‌رسانی درخصوص مصوبات، سیاست‌ها و برنامه‌های ستاد هماهنگی استقبال از مهر گفت: شبکه تهران(سیما) و رادیو تهران که نمایندگانشان در این جلسات حضور دارند برای انعکاس اخبار و مصاحبه با کارشناسان و آموزش و فرهنگ‌سازی اعلام آمادگی کرده‌اند و ضرورت دارد مدیران و کارشناسان عضو ستاد برای تولید محتوا همکاری لازم را داشته باشند.
مدیر کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: تولید محتوا درخصوص ایمنی ترافیک و آموزش و فرهنگ‌سازی شهروندان در این زمینه بسیاری ضروری است و با توجه به این که مدارس در دوسال گذشته به‌صورت غیرحضوری بوده و دانش‌آموزان پایه اول و دوم دبستان احتمالا آشنایی کامل با نحوه تردد و استفاده از سرویس مدارس نداشته باشند، آگاه‌سازی این دسته از دانش‌آموزان و والدینشان ضرورت مضاعف دارد.
 وی تاکید کرد: خانواده‌هایی که خودشان فرزندشان را به مدرسه می‌رسانند از توقف در جلوی مدارس و پارک دوبله و ایجاد راه‌بندان خودداری کنند و در جای مناسب و مجاز نسبت به توقف اقدام کنند و اصرار نداشته باشند تا جلوی مدرسه با خودرو تردد کنند.
مدیرکل حمل و نقل عمومی و امور مناطق از آن دسته از اعضای ستاد استقبال از مهر که نمایندگانشان در مرکز کنترل ترافیک حاضر می‌شوند خواست تا نمایندگانشان در هفته‌های اول مهرماه تا روان شدن وضعیت ترافیک شهر در این مرکز حضور داشته و وضعیت ترافیکی را نظارت کرده و به‌موقع نسبت به خدمت‌رسانی اقدام کنند.
پوریا علیمردانی، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران با اشاره به ضرورت همکاری صداوسیما از شبکه تهران خواست نسبت به درج اخبار و پیام‌های ترافیکی و آموزشی به‌صورت زیرنویس در این شبکه همکاری کند.
پیش‌بینی ترافیک شدید در هفته دوم مهرماه
وی با اشاره به پیش‌بینی ترافیک شدید در هفته دوم مهرماه به اطلاع‌رسانی راهکارهای کنترل ترافیک از سوی رسانه‌ها و ضرورت همکاری و همراهی شهروندان تاکید کرد و گفت: تشویق مردم به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و هدایت سفرهای غیرضروریِ خود به بعد از ساعات اوج ترافیک، ضروری است و شهروندان باید برای وضعیت ترافیک فوق‌العاده مهرماه خود را آماده و همکاری کنند و تا جایی که امکان دارد از وسایل حمل و نقل عمومی، دوچرخه و پیاده‌روی استفاده کنند.
در این جلسه، یحیی صادقی جهانی، معاون اداره کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق، به ابلاغ مصوبات جلسه قبلی از سوی سید مجتبی شفیعی، معاون شهردار تهران به فرمانداری، نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی و رانندگی، صداوسیما، اورژانس، امداد خودروی ایران و سایپا، آموزش و پرورش تهران و نیز سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: اقدامات انجام شده توسط هر یک از اعضا رصد شده و گزارش آن ارائه خواهد شد.
مسعود گودرزی، کارشناس معاونت عملیات فاتب و نماینده نیروی انتظامی نماینده نیروی انتظامی در این جلسه از افزایش همکاری با سازمان‌های مختلف در راستای استقبال از بازگشایی مدارس خبر داد و ادامه داد: دستورالعملی در این زمینه تدوین شده که به‌زودی ابلاغ خواهد شد. رضا صادقی نماینده سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گزارش داد که برچسب‌های ویژه سرویس مدارس تهیه شده و هفته آینده رونمایی خواهد شد.
ارسال فهرست اسامی رانندگان و مشخصات تاکسی‌های سرویس مدارس برای پلیس راهور
وی ضمن تاکید بر این که خودروهای سرویس مدارس حتما باید دارای برگه معاینه فنی باشند، از ارسال فهرست اسامی رانندگان و مشخصات تاکسی‌های سرویس مدارس برای پلیس راهور خبر داد. رضا پزشک‌پور، معاون طرح و برنامه ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران و نماینده ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران نیز در این جلسه از اختصاص دو خط ویژه در دو مرکز شقایق و چمران برای پذیرش تاکسی‌های سرویس مدارس خبر داد و گفت: در سایر مراکز معاینه فنی نیز سرویس‌های مدارس می‌توانند با ارائه معرفی‌نامه از طریق صف‌های مراجعات مجدد، با سهولت و سرعت کار پذیرش خود را انجام دهند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه