روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۰ آذر - شماره 4030

یک موضوع مهم‌تر از پول‌های بلوکه شده؛

تشکیل اتحادیه اقتصادی بین ایران، ترکیه و عراق

  رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: در مورد نحوه بازگشت پول، وزارت نیرو باید با مسئولان عراقی مذاکره کرده و به نتیجه برسد. با این حال وزارت نیرو کالا در برابر پول وارد نمی‌کند بلکه خود پول را می‌خواهد. آنچه که مهم است این است که وزارت نیرو به پول خود خواهد رسید. میزان پول‌های ایران در عراق بین 5 تا 7 میلیارد دلار است که کل گاز فروخته شده به این کشور توسط وزارت نیرو نیز به صورت دلاری بوده است.
یحیی آل اسحاق در مورد آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در عراق اظهار کرد: ما یک میزان پول از عراق طلبکار هستیم که به دلیل شرایطی که داشت در بازپرداخت آن تاخیر کرده بود. به نظر می‌رسد شرایط این کشور کمی آزادتر شده، از طرف دیگر مذاکرات انجام شده بین دو کشور درحال نتیجه‌گیری است. بنابراین عراق بخش زیادی از پول‌های ایران در این کشور را پرداخت خواهد کرد.
وی افزود: عراقی‌ها مشکل مالی داشتند و علاوه بر این فشارهای آمریکا هم وجود داشت که مانع از بازپرداخت این پول‌ها می‌شد. فشارهای سیاسی هم کاهش یافته و در مجموع شرایط این کشور به شکلی شده که می‌توانند بخشی از پول‌های ایران را بپردازند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تصریح کرد: در مورد نحوه بازگشت پول، وزارت نیرو باید با مسئولان عراقی مذاکره کرده و به نتیجه برسد. با این حال وزارت نیرو کالا در برابر پول وارد نمی‌کند بلکه خود پول را می‌خواهد. آنچه که مهم است این است که وزارت نیرو به پول خود خواهد رسید. میزان پول‌های ایران در عراق بین 5 تا 7 میلیارد دلار است که کل گاز فروخته شده به این کشور توسط وزارت نیرو نیز به صورت دلاری بوده است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون مدت زمان بازگشت این پول به ایران بیان کرد: فعلا مدت زمانی برای بازگشت پول مشخص نشده و باید در مذاکرات مشخص شود. رابطه ما با عراق یک رابطه منطقی و دوستانه است. ضمن اینکه حقوق خود را دریافت می‌کنیم ولی اینطور نیست که این کشور را تحت فشار قرار دهیم یا آنها نخواهند که پول ایران را بپردازند. یعنی دو کشور تعارضی با یکدیگر ندارند بلکه یک رابطه منطقی و دوستانه جریان دارد، به اقتضائات زمانی با یکدیگر همکاری می‌کنیم و امیدواریم که این مشکل هم حل شود.
آل اسحاق در واکنش به خبر منتشر شده مبنی بر قطع واردات برق و به حداقل رساندن واردات گاز عراق از ایران  گفت: بعید می‌دانم که چنین خبری درست باشد، وضعیت عراق به شکلی است که نیاز کامل به برق و گاز ما دارد. هنوز هم عوامل دیگری که بتوانند جایگزین شده و این نیاز را جبران کنند، به این زودی‌ها امکان‌‌پذیر نیست لذا اصل این صحبت مبنا ندارد. عراق هم نیاز دارد و هم الان امکان تامین دیگری برای این کشور موجود نیست و هم اینکه دلیلی ندارد که ایران و عراق با یکدیگر تعارض داشته باشند.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: موضوع ایجاد اتحادیه اقتصادی بین ایران، ترکیه و عراق که پیشنهاد آن توسط عراقی‌ها داده شد، مهم‌تر از موضوع پول‌های بلوکه شده است. اگر چنین پیمان منطقه‌ای ایجاد شود، تاثیرات بسیار مثبتی خواهد داشت. ما ظرفیت‌های بسیار بالایی داریم که حتی در آینده ممکن است دیگر کشورها هم به آن ملحق شوند. منتها این پیشنهاد یک عزم جدی می‌خواهد همه مسئولین مربوطه در ایران هم از اصل تشکیل چنین اتحادیه‌ای استقبال می‌کنند.

مرکز پژوهش‌های مجلس وارد می شود
طرح صیانت برگشت خورد
 با رای اعضای کمیسیون مشترک صیانت، این طرح به مرکز پژوهش‌های مجلس برگشت خورد تا مواد آن براساس نظرات کارشناسان و صاحب‌نظران اصلاح شود.
در جریان جلسه گذشته کمیسیون طرح صیانت اعلام شد که وزیر ارتباطات در نامه‌ای خواستار اصلاح برخی مواد طرح شده است.
شنیده‌ها حاکی از این است که این فرایند با پیگیری محمد باقر قالیباف رئیس مجلس انجام شده و در پیش‌نویس پیشنهادات دولت نیز مباحث مربوط به اینستاگرام و پلتفرم‌های پرمخاطب تغییرات جدی دارد.
در ادامه بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک مجلس، در۸ آذر و در نهمین جلسه این کمیسیون عنوان شده بود که عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در جلسه‌ای با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، نظرات خود را درباره طرح صیانت اعلام و همچنین وزیر ارتباطات نسخه جدیدی از این طرح ارائه کرده است. این نسخه که به گفته رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، مهر محرمانه دارد تاکنون منتشر نشده؛ اما امیر خوراکیان، معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی، می‌گوید ۳۰ درصد با طرح فعلی تفاوت دارد.
در جلسه نهم بررسی طرح صیانت که با حضور نمایندگانی از مرکز ملی فضای مجازی، صداوسیما، سازمان نصر کشور و وزارت ارتباطات برگزار شد، نمایندگان درباره پیشنهادهای مختلف ارائه‌شده برای اصلاح طرح صیانت بحث کردند، اما در نهایت به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای جلسه، رأی‌گیری دباره این پیشنهادها به جلسه ۹ آذر موکول شده بود.

امکان صدور کارت نقدی هواداری پرسپولیس برای افراد کمتر از 18 سال
 امکان صدور کارت زیر مجموعه نقدی هواداری پرسپولیس برای افراد کمتر از 18 سال با مراجعه حضوری به شعب بانک گردشگری فراهم شد.
به گزارش کائنات به نقل از روابط عمومی بانک گردشگری، در حال حاضر علاوه بر افتتاح حساب و صدور کارت بانکی هواداری باشگاه پرسپولیس و امکان افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز هواداری پرسپولیس برای هواداران زیر 18 سال، با عنوان «روش ارائه خدمات کارت خانواده « صدور کارت زیر مجموعه نقدی هواداری پرسپولیس برای افراد کمتر از 18 سال امکانپذیر شد.
این گزارش حاکیست: صدور کارت هواداری پرسپولیس در سه رده حامی، همراه و دوآتیشه که از آبان ماه سال گذشته از سوی بانک گردشگری آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.
برای افتتاح حساب آنلاین و دریافت رایگان کارت هواداری باشگاه پرسپولیس می‌توانید از طریق تلفن همراه بر روی لینک زیر shabahang.tourism-bank.com کلیک کرده و یا با دوربین موبایل QRcode مقابل را اسکن نمایید.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه