روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۰ آذر - شماره 4030

ساز ناکوک موسیقی در گمرک

دپوی 80میلیون دلار کالای گروه چهار از زمان ممنوعیت

  سازمان گمرک ایران از مرجوع کردن ۱۱ کانتینر آلات موسیقی به‌دلیل قرار گرفتن در فهرست کالاهای ممنوعه خبر داده است.
این محموله شامل آلات موسیقی برند «یاماها» است که از سال ۱۳۹۸ وارد گمرک ایران شده ولی به‌دلیل ممنوعیت واردات اقلام گروه چهار، گمرک بوشهر تاکنون مانع از ترخیص آن شده است. از سال ۱۳۹۷، آلات موسیقی در فهرست گروه چهار گمرک قرار گرفته است. این گروه شامل کالاهایی می‌شود که واردات آن به کشور ممنوع است. در واکنش خبر عدم ترخیص محموله آلات موسیقی، روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران، روز یک‌شنبه به خبرگزاری ایسنا گفته است که این محموله «غیر قابل ترخیص» است و تنها با اصلاح ثبت سفارش از سوی وزارت صمت یا با آرای قطعی مقام قضایی امکان ترخیص آن وجود دارد و در غیر این صورت باید مرجوع شود.  خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی درباره احتمال ترخیص این محموله هشدار داده و نوشته است «بازرسی گمرک ایران به‌صورت تمام‌قد به این ماجرا ورود کرده» تا جلوی ترخیص آن را بگیرد. ممنوعیت واردات کالاهای گروه چهار از سال ۱۳۹۷ اعمال شده و امکان ترخیص ندارد ولی در این مدت بارها اقلام وارداتی و دپو شده این گروه در گمرک حاشیه ساز شده است.
از  کالاهای موجود در گروه چهار، آلات موسیقی است که از زمان اعمال ممنوعیت نیز اعلام گمرک از این حکایت داشت که در بین اقلام دپو شده، آلات موسیقی هم موجود است تا اینکه از مدتی پیش زمزمه‌هایی در رابطه با احتمال ورود محموله‌ای از آلات موسیقی برند یاماها مطرح بود و اخیرا هم برخی خبرها از جدی شدن ترخیص آن حکایت داشت.
* ثبت سفارش مغایرت دارد
پیگیری این موضوع ، تائید کننده ترخیص نبود و سخنگوی گمرک ایران، در این رابطه به ایسنا توضیح داد که این محموله شامل ۱۱ کانتینر ادوات موسیقی است که از سال ۱۳۹۸ وارد گمرک شده ولی به دلیل ممنوعیت واردات اقلام گروه چهار و مغایرت کدتعرفه و شرح کالا در ثبت سفارش  ،گمرک مانع از ترخیص آن شده است.
* مقام قضایی مستندات گمرک را تائید کرد
لطیفی با اشاره به نظر اولیه مقام قضایی مبنی بر ترخیص کالا افزود: اما با ارائه مستندات گمرک  مبنی بر غیرقابل ترخیص بودن کالا به دلایل قانونی، مقام قضایی نیز با تکمیل مستندات نظر گمرک را پذیرفته و ترخیص این کالا صورت نخواهد گرفت.
 شرط ترخیص یاماها
سخنگوی گمرک ایران همچنین در مورد تکلیف محموله یاماها نیز  توضیح داد که به دلیل مغایرت شرح کالا و کد تعرفه در ثبت سفارش و از سویی همخوانی شرح کالا با محموله وارده، تنها با اصلاح ثبت سفارش توسط وزارت صمت، مصوبه ای‌ برای ترخیص این نوع کالاها و  یا با آرای قطعی مقام قضایی امکان ترخیص وجود خواهد داشت و در غیر این صورت باید  کالا مرجوع شود.
این ماجرا در شرایطی مطرح است که حواشی گروه چهار  جدید و عجیب نیست و از زمان اعلام ممنوعیت واردات این اقلام، صاحبان کالا به دلیل حقوق مکتسبه ای که برای آنها ایجاد شده بود با وجود ممنوعیت، بارها برای تعیین تکلیف کالا ورود کرده‌اند که در مقاطعی دولت مهلتی را اعلام کرد تا طبق شرایط تعیین شده در مصوبه ، ترخیص صورت بگیرد ولی به هر صورت در مواردی ایراداتی به جریان ثبت سفارش و یا تامین ارز وارد بود و به هر دلیلی بخشی از این اقلام امکان خروج پیدا نکرد و همچنان بعد از گذشت چند سال در گمرک مانده است.   گزارش‌های گمرک نشان داده بود که حدود ۸۰ میلیون دلار کالای گروه چهار از زمان ممنوعیت دپو شده است.
* دولت یکبار تکلیف را مشخص کند
در هر صورت اگر دولت یکبار  و طی یک فرایند صحیح نسبت به به تعیین تکلیف اقلام گروه چهار مانده در گمرک اقدام و وضعیت را شفاف کند، دیگر صاحبان کالا و دستگاه‌های مربوطه هم تکلیف خود را دانسته و شاید چرخه تجاری کشور کمتر شاهد هر بار رایزنی، مجوزهای شائبه برانگیز و پرونده‌های مبهم ترخیص اقلام ممنوع الورود باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه