روزنامه کائنات
6

انرژی

1400 شنبه 4 ارديبهشت - شماره 3883

رييس سابق کميته نفت تشريح کرد؛

تاثير مذاکرات ايران و عربستان بر بازار نفت

 علي بختيار گفت: همکاري سياسي ايران و عربستان به عنوان دو کشور بزرگ انرژي دنيا حتما ميتواند شرايط دو کشور را در تجارت نفت تسهيل و بازگشت ايران را به بازار در شرايط مناسبتري قرار دهد.
علي بختيار، درباره مذاکرات ايران و عربستان و تاثير آن بر بازگشت نفت ايران به بازار در صورت به نتيجه رسيدن مذاکرات وين اظهار داشت: سياست ايران تعميق روابط مسالمتآميز و همهجانبه اقتصادي و سياسي با همسايگان و خصوصا با کشورهاي اسلامي است.
وي افزود: مشترکاتي بين ايران و عربستان وجود دارد که در گذشته روابط دو کشور را در سطح قابل قبولي نگه داشته بود، در سالهاي اخير برخي تحرکات و حضور امريکا در منطقه و اتفاقاتي که در  پي آن رخ داد منجر به اين شد که روابط دو کشور تيره شود. البته نبايد غافل شد که گروههاي افراطي نيز در داخل کشور بر اين مسائل دامن زدند و با تندروي و حمله به سفارت عربستان مانع روابط مسالمتآميز شدند، اگرچه امريکا و رژيم صهيونيستي هم تلاش کردند روابط تهران-رياض مطلوب نباشد.
وي افزود: رييس جمهور سابق امريکا تلاش زيادي جهت ايجاد تنش در منطقه داشت که بر روابط ايران در منطقه تاثير گذاشت اکنون شرايط حاکم در ايالات متحده تضعيف روابط با رژيم صهيونيستي است و اين فرصتي براي جمهوري اسلامي فراهم کرده که به سمت همگرايي با همسايگان پيش برود.
اين نماينده سابق مجلس تاکيد کرد: اگر ايران و عربستان روابط حسنه داشته باشند به تنش زدايي در منطقه کمک ميکند و مسايل منطقه از جمله يمن نيز ميتواند با مذاکره دو دولت مهم منطقه يعني تهران- رياض حل شود.
وي گفت: کشورهاي منطقه چه شوراي همکاري خليج فارس و چه اتحاديه عرب به نفعشان است که به سمت همگرايي پيش بروند، قطع روابط اقتصادي و سياسي کشورهاي منطقه به نفع هيچيک نيست چون منجر خواهد شد ديگران از جمله رژيم صهيونيستي منتفع شوند و کشورهاي ديگر اختلالگر انتفاع داشته باشند.
بختيار تاکيد کرد: زماني که روابط ايران و عربستان خوب بود شرايط منطقه هم خوب بوده و بالعکس واگرايي دو کشور منجر به شرايط تنشزا در منطقه شده است. اکنون ايران اعلام کرده آماده گفتوگو و برگشت به شرايط گذشته است.
وي گفت: اکنون قوه قضاييه بايد با افرادي در داخل که افراطي گري کرده و در حمله به سفارتخانهها حضور داشتند، برخورد کرده و از گروههاي افراطي ممانعت کند. سياست ايران تعامل با همه کشورها جز رژيم صهيونيستي است، ضرورت دارد براي اتخاذ تصميم درست توسط مسئولين در حوزه ديپلماسي و مهيا شدن شرايط براي مذاکره، قوه قضاييه و دستگاه امنيتي و انتظامي نيز فضا را براري رفع تنش ها فراهم کنند.
بختيار در ادامه بيان داشت: ايران و عربستان هر دو در اوپک هستند و همکاريهايي با هم دارند چه به لحاظ توليد و ميزان آن و چه به لحاظ قيمتي و همچنين بازارها هر دو تاثيرگذارند اگر همکاريها در حوزه سياست تنگاتنگ باشد ما در بازار هم ميتوانيم بهتر ورود کنيم. وي ادامه داد: تعدادي از ميادين نفتي و گازي دو کشور از جمله فروزان و فرزاد مشترک است همکاريها ميتواند به اين سمت برود که به جاي صرف هزينه براي توسعه جداگانه از سوي هر کشور به طور مشترک از ميادين بهره برداري کنند.
رييس سابق کميته نفت و کار کميسيون انرژي مجلس خاطرنشان کرد: همکاري سياسي ايران و عربستان به عنوان دو کشور بزرگ انرژي دنيا حتما ميتواند شرايط دو کشور را در تجارت نفت تسهيل و بازگشت ايران را به بازار در شرايط مناسبتري قرار دهد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه