روزنامه کائنات
6

انرژی

1400 شنبه 4 ارديبهشت - شماره 3883

معاون توانير:

استخراج رمز ارز، تراز توليد و مصرف برق را منفي کرد

  معاون هماهنگي توزيع توانير گفت: استفاده غيرمجاز از برق براي استخراج رمز ارز باعث شده تا تراز توليد و مصرف بهم خورده و منفي باشد.
به گزارش کائنات به نقل از توانير، غلامعلي رخشاني مهر گفت: ما در انتظار تابستان سختي نيستيم بلکه ميدانيم تابستان بسيار سختي پيش رو داريم چرا که شاهد افت شديد ذخاير سدهاي کشور به علت کاهش بارندگيها هستيم.
رخشاني مهر افزود: امسال شاهد کاهش 30 تا 35 درصدي بارشها هستيم که همين موضوع باعث شده تا به همين مقدار نيز از ظرفيت توليد برق نيروگاههاي برق آبي کاهش يابد.
معاون هماهنگي توزيع توانير در پاسخ به اينکه آيا تابستان سختي را پيش بيني ميکنيد، گفت: تابستان امسال سخت نيست، بسيار سخت است چرا که علاوه بر کاهش بارندگيها و محدودتر شدن استفاده از پتانسيل نيروگاههاي برق آبي، شاهد افزايش دما، شرايط کرونايي کشور، استفاده غيرمجاز از برق براي استخراج رمز ارز هستيم که همگي باعث شده تا تراز توليد و مصرف بهم خورده و منفي باشد.
رخشاني مهر با بيان اينکه در حال آماده شدن براي گذر از تابستان سخت امسال هستيم، گفت: برنامه ريزيها از سال گذشته انجام شده و پيش بينيها بر اساس سنجش شاخصها صورت گرفته است. معاون هماهنگي توزيع توانير افزود: در حال حاضر شاهد کاهش 30 تا 35 درصدي بارشها هستيم و همين موضوع باعث شده تا به همين ميزان کمبود در توليد برق نيروگاههاي برق آبي داشته باشيم و به اين علت ناچار از تدوين برنامههاي جايگزين براي جبران کمبود توليد برق نيروگاههاي برق آبي هستيم.
وي افزود: در راستاي اقدامات فراگير و در قدم نخست، به مبارزه با رمز ارزهاي غيرمجاز رفته ايم و تمام تلاش خود را براي جمع آوري مراکز و دستگاههايي که در منازل به صورت فردي به کار گرفته شده و از برق غيرمجاز براي استخراج رمز ارز استفاده ميکنند، به کار خواهيم گرفت.
رخشاني مهر با اشاره به اينکه در همين گام به تعديل روشنايي معابر و جادههاي بين شهري پرداخته ايم، افزود: تعديل روشناييها به معني خاموش کردن همه روشناييها نيست و به طور مشخص در اين طرح، به دنبال يک در ميان کردن روشناييها هستيم. وي در عين حال تأکيد کرد: برق نقاط حادثه خيز تعديل نخواهد شد.
معاون هماهنگي توزيع توانير همچنين به پتانسيل ادارات و دستگاههاي دولتي نيز در کاهش مصرف پرداخت گفت: امسال براي نخستين بار، دستگاههاي اداري موظف شده اند که برق مصرفي خود را 50 درصد در ساعات اداري کاهش و ميزان مصرف برق خود را در ساعات غير اداري به 10 درصد برسانند.
رخشاني مهر با اشاره به ضرورت انجام اين گونه کارها و اجراي چنين برنامههايي براي گذر از پيک تابستان افزود: در فروردين، شاهد افزايش 5 درصدي دماي هوا و 22 درصدي مصرف برق بوديم که در نوع خود بي سابقه بود.
معاون هماهنگي توزيع توانير ورود زودهنگام چاههاي کشاورزي به مدار مصرف و افزايش مصرف برق صنايع را از ديگر دلايل بالا رفتن مصرف برق دانست و در عين حال گفت: هر يک درجه افزايش دماي هوا، افزايش حداقل يکهزار مگاواتي مصرف برق را در کشور به دنبال دارد.
وي در مورد اينکه آيا در تابستان دچار خاموشي خواهيم شد يا خير؟ پاسخ داد: از آنجا که 24 هزار مگاوات از مصرف 60 هزار مگاواتي برق کشور در اوج تابستان به سيستمهاي سرمايشي اختصاص دارد، در صورتي که مشترکان تنها دو نکته تنظيم درجه کولرهاي گازي روي عدد 24 و استفاده از دور کند کولرهاي آبي را در نظر داشته باشند و به آن عمل کنند، دچار خاموشي نخواهيم نشد.
معاون هماهنگي توزيع توانير در خصوص ساير راهکارهاي مديريت مصرف برق در تابستان نيز افزود: استفاده نکردن از وسايل پرمصرف برقي در ساعاتهاي گرم روز و به کار گرفتن اين دستگاهها در ساعتهاي پاياني شب يا ابتدايي صبح و بهره گيري از نور طبيعي روز را از ديگر عوامل مهمي برشمرد که ميتواند در کاهش مصرف برق بسيار مؤثر باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه