روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1404 دوشنبه 31 شهريور - شماره 4915

کارشناس ارشد مسائل بین الملل در گفت و گو با کائنات

بی عملی نظام تصمیم گیری و تناقضات موجود در عرصه بین الملل به زیان ماست

کارشناس ارشد مسائل بین الملل گفت: گفت و گو با روسای کشورهای اروپایی برای خروج ایران از تنش و بن بست فعلی در این شرایط بسیار حائز اهمیت است.
علی بیگدلی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل در گفت و گو با کائنات ناظر بر این موضوع که برای احقاق حقوق ملت ایران و عدم تحمیل فشارهای بیشتر اقتصادی و جلوگیری از حمله نظامی به ایران رئیس جمهور در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل باید به چه موضوعاتی بپردازد و چه سیاستی در دستور کار باشد، گفت: مساله حائز اهمیت این است که متاسفانه چون در سیاست خارجی استراتژی تدوین شده ای نداریم نمی توانیم از فرصت های اینچنینی برای تامین منافع خود بهره برداری کنیم در حالی که کشورهای دیگر هر سال استراتژی تدوین شده ای دارند که با کدام کشور و سازمان روابط خود را گسترش دهند و از این فرصت برای جذب سرمایه گذاری و توسعه روابط با دیگر کشورها استفاده کنند اما ما در ایران مدام از این شاخه به آن شاخه می پریم.
وی در این باره تاکید کرد: متاسفانه کانون های تصمیم گیری متعددی در داخل کشور وجود دارند و هر کدام بنا به مصلحت خود نه مصلحت جمعی، اظهار نظرهای متفاوتی می کنند. به بیان دیگر عملا نظام تصمیم گیری ما دچار بی عملی و بلاتکلیفی شده است بنابراین اگر این وضعیت ادامه داشته باشد سفر آقای پزشکیان به مجمع شورای امنیت نتیجه نمی دهد.
علی بیگدلی معتقد است: گفت و گو با روسای کشورهای اروپایی برای خروج ایران از تنش و بن بست فعلی در این شرایط بسیار حائز اهمیت است. تداوم همکاری ایران با آژانس بین الملی انرژی اتمی برای این منظور که کارشناسان آژانس گزارش کاملی از صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران به شورای حکام گزارش دهند بسیار مهم است.
وی تصریح نمود: در صورتی که آقای گروسی رسما اعلام کند از همه سایت های ایران بازدید شده و گزارش جامعی ارائه دهد به نفع ماست. اما اینکه رئیس جمهور از فرصت خود برای ارائه گزارش از حمله اسرائیل به ایران استفاده کند یعنی فقط به این موضوع بپردازد کاری از پیش نمی برد زیرا همه دنیا می دانند اسرائیل به ایران و قطر حمله کرده است.
بیگدلی خاطر نشان کرد: با اینکه قطر دوست آمریکاست اما کسی نتوانست مانع حمله اسرائیل شود. به نظر بنده در مجمع عمومی سازمان ملل آقای رئیس جمهور نباید با سران دیگر کشورها درد دل کند، بلکه برآورده سازی انتظارات آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند رهگشای ما در اختلافات کنونی باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه