روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت - شماره 3901

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی:

علیرغم وضعیت مناسب تولید آب میزان مصرف فراتر از استاندارد است

 آذربایجان شرقی - لیلا پاشایی: رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی با شرکت در برنامه گفتگوی ویژه خبری که بطور زنده از تلویزیون پخش شد به تشریح اقدامات صورت گرفته آبفا در حوزه آب و فاضلاب استان پرداخت.
به گزارش کائنات، علیرضا ایمانلو در خصوص وضعیت کلی آب شرب استان از نظر تولید و مصرف شرب گفت: با توجه به اینکه در سطح کشور و استان با خشکسالی مواجه هستیم بحث کاهش سطح بارندگی نیز وجود دارد که در سطح کشور این کاهش 50 درصد بوده و در سطح استان 23 درصد تخمین زده می شود. حتی با تغییر نوع بارندگی نیز مواجه بودیم که سطح بارش برف به شدت کاهش یافته است و همچنین با افزایش درجه حرارت نسبت به سالهای گذشته روبرو بودیم که طبیعتا” افزایش مصرف را به بار خواهد داشت.
وی افزود: خوشبختانه با تدابیر خوب و کارشناسی و حفر چاه ها و مهندسی معکوس سعی گردیده این کم آبی به حداقل برسد. ایمانلو اضافه کرد: میزان تولید آب کل استان 9 مترمکعب و میزان مصرف هم 8.5 مترمکعب است و هر فرد بالای 230 لیتر در شبانه‌روز آب مصرف می‌کند که در پیک مصرف نزدیک به 250 می‌رسد روی هم رفته وضع تولید آب در استان خوب است ولی مصرف هم باید مطابق با استانداردهای در نظر گرفته شده باشد. وی ادامه داد: مردم عزیز با رعایت الگوی مصرف درست و استاندارد و با 15- 10 درصد صرفه جویی در این راه به تنش آبی کمک خواهند کرد تا از این مرحله هم به‌خوبی و خوشی عبور کنیم. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در خصوص هدر رفت آب در سطح استان گفت: در دو حوزه با هدر رفت آب روبرو هستیم از جمله  11.5 درصد پوسیدگی و خرابی شبکه و لوله ها و مورد دوم 18.5 درصد انشعابات غیرمجاز در سطح استان است و با اشاره به اینکه استاندارد متوسط هدررفت آب در کل کشور 24 درصد است که نسبت ‌به آمار کشور وضعیت ما خوب می باشد ولی نیاز است در بحث کنترل فشار، اصلاح شبکه و پیگیری و حذف انشعابات غیرمجاز کارهای جامع و بسیاری از این دست انجام دهیم. ایمانلو تاکید کرد: برای جلوگیری از هدررفت آب بحث زون‌بندی کل شهر و تعدیل فشار و همچنین تعویض لوله‌های پوسیده مطرح می باشد که با بررسی و تلاش های متخصصان شرکت آب و فاضلاب، اصلاح شبکه در حال پیگیری و انجام می باشد.
وی در مورد عدم توازن و انتقال آب در بعضی نقاط شهر در زمان قطعی افزود: با توجه به کوهستانی بودن منطقه، ساختار هندسی کلانشهر تبریز طوری طراحی شده که دارای اختلاف سطح زیادی است و شبکه آب تبریز نیز بر این اساس طراحی شده و انتقال آب از پایین دست به ارتفاع بالا طول کشیده و این باعث افت فشار در برخی مناطق خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در خصوص وضع آب های روستایی نیز گفت: روستاهای نزدیک تبریز به شبکه آب شرب کلانشهر تبریز متصل بوده و به‌ خاطر جلوگیری از بروز مشکل در جهت تامین آب، 30 حلقه چاه جدید حفاری ‌شده است که 20 مورد در شهر تبریز و 10 مورد هم در روستاها و مسیر زرینه زود می باشد و در زمان پیک مصرف به یاری شبکه توزیع آب خواهد آمد. ایمانلو افزود: شرکت آب و فاضلاب استان در جهت تامین آب شرب سالم و بهداشتی به هموطنان و بهبود کیفیت خدمات رسانی، علاوه بر 6 مرکز آزمایشگاهی مجهز در سطح شهرستان ها، یک آزمایشگاه مرجع با تمام امکانات در مرکز استان مشغول پایش و حفظ کیفیت آب های استحصال شده از 1218 منبع به صورت شبانه روزی می باشد.
وی افزود: آزمایشگاه مرجع تبریز جزو بهترین آزمایشگاه‌های شمال غرب کشور است و در این آزمایشگاه روزی 3 هزار نمونه از کل سطح استان جمع آوری و آزمایش می شود تا از نظر کیفیت مشکلی پیش نیاید. وی خاطرنشان کرد: برابر استانداردها و شاخص های مورد قبول اقدام به تولید آب نموده و همانگونه که کیفیت آب شرب از خطوط قرمز  شرکت مهندسی و وزارت نیرو می باشد بنابراین مردم عزیز مطمئن باشند که آب شربی با استاندارد و کیفیتی بالا در اختیار آنان قرار خواهد گرفت. مدیرعامل شرکت آبفا آذربایجان شرقی درباره وضعیت فاضلاب استان نیز گفت: 11 تصفیه‌خانه در کل استان وجود دارد و در 14 شهر استان نیز شبکه فاضلاب اجرا و انشعاب ها واگذار شده است که نزدیک 110 میلیون مترمکعب پساب تصفیه می‌شود.
ایمانلو ادامه داد: در تبریز بالای هشتاد و شش درصد شبکه فاضلاب اجرا شده که جزو استان‌های پیشرو در این حوزه هستیم. وی افزود: تصفیه‌خانه اصلی تبریز از سال 80 شروع به کارکرده است و فازدوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز که جزء بزرگترین تصفیه‌خانه های در حال ساخت کشوراست و فاضلاب  یک میلیون نفر را تصفیه خواهد کرد و اگراعتبارات لازم تامین شود اواخر تیرماه بخش سویل مایع افتتاح خواهد شد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی مزایای فاز دوم تصفیه خانه را انتقال پساب آن برای مصارف صنعتی و همچنین دریاچه ارومیه دانست و گفت: این امر در احیای دریاچه سهم بسزایی خواهد داشت.
وی در پایان به اقدامات ساختاری در تامین آب شرب تاکید کرد و یکی از راه های اصلی حل مشکل قطعی آب تبریز را انتقال آب ارس دانست که با کمک نمایندگان مجلس در شورای اسلامی، می تواند راهگشای خوبی برای برون رفت از مشکل کم آبی در کلانشهر تبریز باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه