روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۸ آبان - شماره 3785

رئیس مرکز بهداشت استان :

یک چهارم بیماران دیابتی مازندران از بیماری خود اطلاعی ندارند

 دکتر قاسم اویس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به مناسبت هفته پیشگیری از دیابت با بیان اینکه دیابت از بیماری های شایع عصر حاضر است که به دنبال شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع بشری به سرعت در حال افزایش است، گفت: افزایش شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع بشری به معنای تغییر سبک زندگی بشر به سوی استفاده بیشتر از ماشین آلات، تکنولوژی و به طبع آن کاهش فعالیت بدنی، تغذیه ناسالم و افزایش بروز چاقی است که از عوامل اصلی دیابت به شمار می آید. بنابراین می توان نتیجه گرفت کنترل دیابت به معنای تغییر سبک زندگی نادرست است که برای داشتن سبک زندگی سالم باید به فعالیت بدنی، تغذیه سالم توجه شود.
به گزارش کائنات، وی با بیان اینکه مبتلایان به دیابت باید مدیریت کنترل دیابت خود را برعهده بگیرند، افزود: پزشک، همسر و خانواده نمی تواند تغییر و رفتار سالم را در شما ایجاد و سبک زندگی شما را اصلاح کند آن ها فقط می توانند در این مسیر به شما کمک کنند بنابراین شما سکان کشتی کنترل دیابت خود را برعهده دارید و برای این که مدیر خوبی باشید نیازمند فراگیری آموزش های لازم برای کنترل دیابت هستید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه نیمی از مبتلایان به دیابت در جهان از بیماری خود اطلاع ندارند، ادامه داد: بیماری دیابت می‌تواند کاملا بدون علامت باشد و نباید در این بیماری به دنبال علامت گشت زیرا علایم دیابت نوع ۲ معمولا آرام آرام خود را نشان می‌دهند و ممکن است فرد سال‌ها به این بیماری مبتلا باشد.
وی افزود : در حال حاضر با توجه به پاندمی کووید ۱۹ افراد دارای بیماری های زمینه ای نسبت به این بیماری آسیب پذیرتر هستند و بر اساس آمار در برخی کشورهای جهان، تا ۵۰ % افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ شدند، مبتلا به دیابت بودند بنابراین این بیماران باید بیش از گذشته به پروتکل های بهداشتی و سلامت خود توجه کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان مازندران همچنین به وضعیت بیماران مبتلا به دیابت در ایران اشاره کرد و افزود: طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشور ما و همچنین استان مازندران یک چهارم بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند و در استان حدود ۱۶۵ هزار بیمار دیابتی شناسایی شدند که از این تعداد ۶۰ درصد شهری و ۴۰ درصد روستایی هستند و ۳۵ درصد این بیماران بالای ۶۵ سال سن دارند و ۶۵ درصد نیز در سن کار و فعالیت هستند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه