روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 سه‌شنبه 21 بهمن - شماره 5012

وزیر جهاد کشاورزی:

کشور در تولید گوشت سفید به خودکفایی کامل رسید

  وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران در صنعت طیور به یکی از پنج کشور برتر دنیا تبدیل شده و با اتکا به توان داخلی، به خودکفایی کامل در تولید گوشت سفید رسیده است.
به گزارش کائنات، غلامرضا نوری قزلجه در آیین بهره‌برداری از یک کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان در زنجان با اشاره به پیشرفت چشمگیر بهره‌وری در واحدهای پرورش طیور، افزود: ضریب تبدیل دان به گوشت در برخی واحدها به عدد ۱.۴ رسیده که نشان‌ دهنده توان فنی بالای تولیدکنندگان ایرانی است.
وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: تا پیش از این بخشی از نیاز کشور به جوجه یک‌روزه و مرغ مادر از خارج تأمین می‌شد اما در تمام زنجیره تولید به مرحله خودکفایی رسیده‌ایم و وابستگی‌ها به حداقل کاهش یافته است.
وی با اشاره به سیاست‌های جدید ارزی و اصلاح نظام یارانه‌ها افزود: در طرح‌های اخیر دولت چهاردهم، اگرچه در کوتاه‌مدت نیاز واحدها به سرمایه در گردش افزایش یافته، اما حمایت‌های بانکی و مصوبات لازم برای جبران این موضوع پیش‌بینی شده است.
نوری قزلجه گفت:تخصیص ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برای حمایت از تولیدکنندگان کشاورزی و دامی مد نظر قرار دارد و به بانک کشاورزی مأموریت ویژه برای تأمین منابع و پوشش تعهدات دیجیتال خرید نهاده‌ها داده شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گشایش‌های ارزی اخیر اظهار کرد: پیش از اجرای اصلاحات ارزی، در چهار ماه تنها حدود یک میلیارد و صد میلیون دلار ارز برای نهاده‌ها تخصیص یافته بود، اما طی سه هفته پس از اجرای این طرح بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای نهاده‌های دامی اختصاص پیدا کرد و روزانه بیش از ۵۱ هزار تن نهاده در بازارگاه بارگذاری می‌شود که این اقدام، روند تأمین خوراک دام را بسیار تسهیل کرده است.
وی همچنین از رفع محدودیت‌ها برای احداث واحدهای جدید تولیدی خبر داد و گفت: از این پس هر سرمایه‌گذاری می‌تواند در حوزه طیور، دام و صنایع مرتبط وارد عمل شود و محدودیت ظرفیت معنا ندارد و حتی امکان واردات مستقیم نهاده توسط زنجیره‌های بزرگ فراهم شده تا ارزش افزوده بیشتری در کشور ایجاد شود. نوری قزلجه تأکید کرد: سیاست جدید دولت در آزادسازی صادرات و واردات محصولات دامی، تولیدکنندگان را به رقابت و افزایش بهره‌وری سوق می‌دهد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کشور در زمینه منابع طبیعی، اقلیم و دانش فنی خاطرنشان کرد: صنایع مرغ، لبنیات و گوشت ایران قادر خواهند بود نیاز داخلی را به‌طور کامل تأمین کنند و در آینده نزدیک در بازار کشورهای همسایه نیز حضور پررنگی داشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: با سیاست تک‌نرخی ارز و فراهم شدن امکان رقابت، فضای جدیدی برای رشد اقتصادی و صادرات محصولات کشاورزی و دامی کشور ایجاد شده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه