روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 سه‌شنبه 8 مهر - شماره 4921

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در بازدید از ایستگاه ۳۳ آتش نشانی؛

خروج ۲۰۰۰ ساختمان تهران از لیست ساختمان‌های پرخطر

 رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با تأکید بر پیشگیری و آموزش در حوزه ایمنی و آتش نشانی گفت: هرچه بتوانیم در حوزه پیشگیری بهتر عمل کنیم، زمان بگذاریم و مالکین را توجیه کنیم، اقدامات بهتر نتیجه خواهد داد.
مهدی بابایی روز گذشته (دوشنبه) به مناسب ۷ مهر روز ایمنی و آتش نشانی، با حضور در ایستگاه‌ ۳۳ (شهید داوود جعفریان) آتش نشانی از وضعیت این ایستگاه بازدید کرد و از زحمات آتش نشانان قدردانی کرد.
وی در این بازدید با بیان این‌که «تلاش کردیم روند صعودی حریق در ۱۰ سال گذشته را با اولویت حریق‌های درون ساختمانی متوقف و سرعت رشد آن را کاهشی کنیم» اظهار کرد: تعداد ایستگاه آتش‌نشانی اغلب کشورهای پیشرفته از ما کمتر است و شهر تهران جزو پنج شهر اول دنیا در تعداد ایستگاه آتش‌نشانی، تجهیزات و نیروی انسانی نسبت به جمعیت و مساحت است، اما این موضوع خیلی افتخار محسوب نمی‌شود چرا که مهم رتبه برتر در کم بودن حریق و حوادث است.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران اضافه کرد: به همین دلیل رویکرد را به سمت پیشگیری بردیم و تقریباً تجربه نشان می‌دهد که اکنون هر حریق گسترده‌ای در تهران داریم از قبل آن ساختمان در لیست ما قرار دارد. وقتی دیدیم خود سازمان آتش‌نشانی نمی‌تواند مالکین را ملزم به ایمن‌سازی کند، مصوبه‌ای در شورا ارائه دادیم و مناطق و نواحی را ملزم کردیم که برای الزام مالکین در بحث کاهش حریق اقدام کنند و در این راستا برای حوزه فرهنگی و آموزشی آتش‌نشانی هم عدد و رقم مالی تعیین کردیم.
وی با بیان این‌که قبلا ردیف قابل توجهی در حوزه فرهنگی و آموزشی آتش‌نشانی وجود نداشت؛ اما این عدد در این دوره مدیریت شهری تقویت شد، عنوان کرد: اکنون هر سال بودجه آموزش را افزایش می‌دهیم؛ عدد امسال نسبت به سال ۱۴۰۳ دو برابر است و نواحی را نیز ملزم کردیم که کمک کنند. خداراشکر اکنون میانگین رشد حریق ما متوقف شده و در تهران سیر نزولی است.
بابایی تصریح کرد: به نظر من این معجزه است که با زحمات عزیزان آتش‌نشان و تلاش مناطق و نواحی اتفاق افتاده است. خواهشم از همه این است که تا می‌توانند اولویت را موضوع پیشگیری قرار دهند؛ ما هرچه بیشتر برای پیشگیری وقت بگذاریم هم جان آتش‌نشان‌ها حفظ می‌شود و هم باعث می‌شود هزینه‌های مالی، جانی و روانی که جامعه در این حوزه می‌دهد، کاهش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون مالزی (کوالالامپور) وسعتش از تهران بیشتر است؛ اما ایستگاه آتش‌نشانی آن‌ها یک‌سوم تهران است چرا که آن‌ها در حوزه پیشگیری قوی عمل کرده‌اند. ما هرچه بتوانیم در حوزه پیشگیری بهتر عمل کنیم، زمان بگذاریم و مالکین را توجیه کنیم، اقدامات بهتر نتیجه خواهد داد.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در پایان تأکید کرد: اکنون ۱۲۹ ساختمان بحرانی ما به ۶۵ ساختمان بحرانی رسیده و از لیست ساختمان‌های پرخطرمان بیش از ۲۰۰۰ ساختمان خارج شده‌اند. ان‌شاءالله با کمک هم نیز رویکرد پیشگیری را تقویت کنیم؛ کار سختی است اما شدنی است. آتش‌نشانان ثابت کرده‌اند که به هر حال مرد کارهای سخت و نشدنی هستند و ان‌شاءالله در این عرصه موفق عمل شود.
 
رئیس سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
کمبود نقدینگی
 از مهم‌ترین چالش‌های حوزه «دارو»
 رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اولویت حمایت از تولید داخلی دارو و تجهیزات پزشکی، مهم‌ترین چالش این حوزه را کمبود نقدینگی و تخصیص نامناسب بودجه دانست که موجب بروز کمبودهای دارویی در کشور شده است.
دکتر مهدی پیرصالحی با اشاره به سیاست‌های کلان این سازمان گفت: تأمین و دسترسی مردم به دارو و تجهیزات پزشکی با کیفیت، همواره یکی از اصول مهم سیاست‌گذاری در سازمان غذا و دارو بوده و این سیاست در دوره اخیر با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.
وی افزود: برای تحقق این هدف، حمایت از شرکت‌های تولیدکننده داخلی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، در اولویت برنامه‌های سازمان قرار دارد. این حمایت می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای کیفیت خدمات درمانی و کاهش قیمت تمام‌شده دارو برای مصرف‌کنندگان داشته باشد.
پیرصالحی با اشاره به یکی از چالش‌های اصلی حوزه سلامت تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر نقدینگی یکی از مهم‌ترین مشکلات ماست؛ مشکلی که هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی با آن مواجه هستند. دلیل اصلی این مسئله، تخصیص نامناسب بودجه و پرداخت‌های نامنظم و ناکافی است که موجب اختلال در زنجیره تأمین و توزیع دارو شده و در نهایت به کمبودهای دارویی دامن می‌زند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی ادامه داد: اگر سازمان‌های بیمه‌گر متعهد شوند که بدهی‌های خود را به‌موقع پرداخت کنند و سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز پرداخت‌های خود را به‌درستی انجام دهد، مشکل نقدینگی تا حد زیادی برطرف خواهد شد. با بهبود این چرخه، تأمین دارو نیز با کیفیت بهتر و پایداری بیشتری انجام خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از کمبودهای دارویی ناشی از عدم تخصیص به‌موقع ارز دارو است که در اختیار سازمان غذا و دارو نیست. به همین دلیل، هماهنگی میان نهادهای مرتبط برای حل این مشکل ضروری است.

معاون استاندار تهران عنوان کرد؛
مالکان متخلف ساختمانی پاسخگو باشند
 معاون عمرانی استانداری تهران با تأکید بر لزوم رعایت قوانین ایمنی در مراکز تولیدی و قابل اشتعال توسط شهروندان، گفت: اگر تخلف ساختمانی صورت بگیرد، مالکان قطعا باید پاسخگو باشند.
سیدکمال میرجعفریان با اشاره به نظارت استانداری تهران بر ایمنی ساختمان‌ها در استان، گفت: سومین مبحث از مباحث ۲۳ گانه مقررات ملی ساختمان‌ مربوط به آتش نشانی و الزام ایمنی برای سازندگان و مالکان خصوصی و دولتی است. این قانون به خاطر ایمنی جان و مال مردم است و همه شهروندان برای ایجاد بنا، زیرساخت، مراکز تولیدی و مخصوصا مراکز قابل اشتعال باید قوانین ایمنی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: در مساله ایمنی تکالیف متولیان مشخص است؛ دستگاه‌های متولی نظارت لازم را در این خصوص انجام خواهند داد. به طور مثال سازمان نظام مهندسی در جایگاه حاکمیتی توسط وزارت راه و شهرسازی مورد نظارت قرار می‌گیرد و با توجه به تکالیف مشخص شده، عمل می‌کند.
معاون عمرانی استانداری تهران با بیان اینکه سازندگان و انبوه سازان نیز الزاماتی دارند و مهندسین مشاور به عنوان ناظر فنی تکالیف خودشان را دارند، خاطرنشان کرد: مالکان باید دقت و نظارت لازم را در ساخت و ساز داشته باشند و اجازه ندهند در ساخت و سازها از مباحث مقررات ملی عدول شود.
وی در پایان عنوان کرد: وقتی عدول شود در استحکام بنا مشکلات مختلفی به وجود می‌آید؛ اگر تخلفی صورت بگیرد مالکان قطعا باید پاسخگو باشند. بنابراین بعد از اخذ پروانه ساختمانی یک رابطه حقوقی بین کارفرما، پیمانکار و مهندس ناظر برقرار است و هر سه باید دقت لازم را در این خصوص داشته باشند و در صورت بروز مشکل، پاسخگو باشند.

مهدی چمران تشریح کرد؛
پیش‌پرداخت واگن‌های وارداتی مترو
 از سوی بانک مرکزی به کجا رسید؟
 رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: پیش‌‎پرداخت قرارداد تأمین واگن‌های مترو از چین هنوز انجام نشده و به نظر می‌رسد در بانک مرکزی در انتظار پرداخت است.
مهدی چمران، درخصوص انجام پیش پرداخت قرارداد خرید واگن‌های مترو از چین توسط دولت، اظهارکرد: بخشی از پیش پرداخت قرارداد با چین برای تأمین واگن‌های مترو باقی مانده است؛ تمام اقدامات صورت گرفته اما فعلا پرداخت عملی انجام نشده است.
وی با اشاره به ورود رئیس‌جمهور به این موضوع در مدت اخیر، یادآور شد: رئیس جمهور در این خصوص جلسه‌ای برگزار و دستورات لازم را صادر کرد و تمام نهادهای مربوطه ازجمله بانک مرکزی موافق هستند که پیش پرداخت صورت بگیرد اما هنوز عملیاتی نشده است.
چمران با تأکید بر اینکه تمام دستورهای لازم صادر شده اما هنوز پرداخت صورت نگرفته است، تصریح کرد: به نظر می‌رسد این مبلغ در بانک مرکزی در انتظار پرداخت است اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
گفتنی است چندی پیش شهرداری تهران بخشی از ۱۵ درصد پیش پرداخت قرارداد واگن‌های مترو را انجام داد و مقرر شد که مابقی آن را دولت پرداخت کند و سهم پرداختی از سوی شهرداری را نیز بپردازد.
براساس گزارش سایت شهر، به گفته مدیران شهری، ساخت رام‌های قطار در چین در حال انجام است و در صورتی که مشکلی در مسیر اجرای قرارداد انجام نشود، اولین رام قطار بهمن ماه ۱۴۰۴ و مابقی به تدریج وارد کشور می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه