ترافیک سریالی شبکهها؛
تلویزیون این روزها چه سریالهایی پخش میکند؟
در هفتههای اخیر پخش مجموعههای تلویزیونی در شبکههای مختلف سیما خصوصا شبکههای اصلی افزایش قابل توجهی یافته و شمار سریالهای در حال پخش، بیش از گذشته شده است.
شبکه یک سیما از شنبه ۲۸ تیرماه پخش «مهمانکُشی» را که به رخدادهای پیش از واقعه عاشورا با تمرکز بر شخصیت مسلم بن عقیل میپردازد، آغاز کرد. این سریال که پیش از این یک بار به تعویق افتاده بود، حدود ۳۰ قسمت دارد و تا اواخر ماه صفر روی آنتن این شبکه باقی خواهد ماند.
بهراد محمدی بازیگر اصلی «مهمانکشی» در نقش مسلم است و حسام منظور، لیلا اوتادی، مریم مومن، بهرام ابراهیمی، پژمان بازغی، سیدمهرداد ضیایی و علی دهکردی از جمله دیگر هنرپیشههای این اثرند. احمد کاوری کارگردانی و محمدکامبیز دارابی تهیهکنندگی «مهمانکشی» را بر عهده دارند. شبکه دو سیما که معمولا یک سریال در حال پخش دارد و حتی گاهی سریال جدیدی برای پخش ندارد، این روزها دو مجموعه جدید روی آنتن برده که یکی در باکس اصلی و دیگری عصرگاهی است.
فصل دوم مجموعه «حکایتهای کمال» به کارگردانی قدرتالله صلح میرزایی و تهیهکنندگی محمود سلامیان در باکس اصلی سریال شبکه دو، قصه نوجوانی به نام «کمال» است که همراه با خانوادهاش در روزهای پیش از انقلاب اسلامی زندگی میکند. آنها همزمان با چالشهای روزمره، با آزار پاسبانی ظالم به نام «پرویز» مواجهاند.
در این سریال کمدی تاریخی که از ابتدای هفته گذشته به پخش رسیده، چهرههایی چون محمود پاکنیت، حمید ابراهیمی، میرطاهر مظلومی، ایرج نوذری، جعفر دهقان، محمد فیلی و با معرفی امیرمهدی خاکپیز در نقش اصلی ایفای نقش میکنند.
از روز گذشته همچنین پخش مجموعه «دوقلوها در شهر پنج ستاره» که فصل دوم مجموعه نمایشی «دوقلوها» به شمار میرود، در باکس عصرگاهی این شبکه آغاز شده است. این اثر با حضور علی فروتن، محمد مسلمی و حمید گلی -عموهای فیتیلهای- در نقشهای اصلی و چهرههای دیگری چون میثم درویشانپور، مهری آل آقا و ابراهیم شفیعی برای مخاطب کودک و نوجوان تهیه شده است.
«دوقلوها در شهر پنج ستاره» به کارگردانی جمشید بیات ترک و تهیهکنندگی مهدی بصیری و با مشارکت اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران آماده پخش شده و در ۳ روز اول هفته روی آنتن میرود. گفته میشود این اثر بیش از ۷۰ قسمت خواهد داشت.
شبکه سه سیما که به طور معمول پیشتاز شبکههای سیما در پخش سریال است و در بسیاری از ایام سال دو سریال روی آنتن دارد، هماکنون روزانه سه سریال پخش میکند! این شبکه که مجموعه «آلا» درباره یک مرکز درمان ناباروری را در باکس اصلی پخش سریال دارد، پیش از این اثر، تکرار «نجلا ۲» با موضوع زیارت اربعین را روی آنتن میبرد و عصرها سریال خارجی «گروه تجسس» را بازپخش میکند.
«آلا» سریال جدید این روزهای شبکه سه، اثری به کارگردانی شکیل مظفری و تهیهکنندگی مصطفی علمیفرد است که از حضور چهرههایی چون داریوش فرهنگ، نیلوفر کوخانی، نفیسه روشن، کاوه خداشناس و ندا قاسمی به عنوان بازیگر بهره میبرد.
جالب آن که شبکه سه سیما همچنین مجموعه پویانمایی «کشتیگیران» را هم در روزهای گذشته به دست پخش سپرده و در آنتن عصرگاهی دارد.
شبکه تهران نیز که در برخی ایام سال به پخش سریال نمیپردازد، پس از بازپخش دو مجموعه «یکی از ما» و «اعتبار» در ایام محرم، بازپخش مجموعه کرهای «فرمانروای نقابدار» را آغاز کرد.
بنابراین از مجموع هفت سریال لایواکشن و یک سریال پویانمایی در حال پخش از شبکههای اصلی، دو سریال خارجی و مابقی ایرانیاند.
محصولات یادشده به جز سریالهای دو شبکه تامینی آیفیلم و تماشاست که روال گذشته را حفظ کرده و به صورت ۲۴ ساعته به پخش سریالهای عمدتا تکراری میپردازند.
صف واحد هنرمندان عرصه موسیقی در برابر اسرائیل و حامیانش؛
سکوت نمیکنیم
یک گروه مشهور موسیقی بریتانیایی از اتحاد هنرمندان عرصه موسیقی در حمایت از چهرههای این هنر که از غزه حمایت میکنند، خبر داد و گفت در برابر فشار طرفداران اسرائیل به سانسور تن نمیدهند.
به گزارش گاردین، برایان انو، فونتینز دیسی و کنیکاپ اعضای گروه موسیقی «مَسیو اتک» (Massive Attack) میگویند این گروه از کسانی که در معرض «کمپینهای تهاجمی و آزاردهنده» طرفداران اسرائیل قرار گرفتهاند، حمایت خواهد کرد.
سه عضو تشکیل دهنده این گروه گفتهاند انجمنی تشکیل شده تا از هنرمندانی که در برابر حمله نظامی اسرائیل به غزه ایستادهاند، حمایت کند.
این گروه با انتشار پستی گفتهاند هدف آنها حافظت از سایر هنرمندان، به ویژه هنرمندان تازهکاری است که با «تهدید به سکوت یا لغو کارشان» توسط سازمانهایی مانند «وکلای بریتانیا برای اسرائیل» (UKLFI) مواجه شدهاند.
این سازمان (UKLFI) از گروه موسیقی باب ویلان به دلیل سر دادن شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» در طول اجرایشان در گلاستنبری امسال به پلیس شکایت کرد و اکنون مأموران در حال بررسی موضوع هستند. همین گروه بود که بیبیسی را برای پخش این اجرا زیر سوال برد و پس از آن موجب شد تا چندین اجرای برنامهریزیشده باب ویلان در آمریکا لغو شود.
مو چارا از گروه موسیقی «نی کپ» هم با اتهام تروریست بودن روبه رو شده زیرا همین سازمان به پلیس گزارش داد و آنها را به نمایش پرچم سازمان حزبالله در یک کنسرت متهم کرد. پس از آن شماری از کنسرتهای این گروه ایرلندی نیز لغو شد.
اینها تازه بخشی از اقدامات علنی این سازمان مدافع رژیم صهیونیسم است و آنها با دیگر گروههای موسیقی و افراد و سازمانهای مرتبط با آنها نیز تماس گرفته و آنها را تهدید کردهاند.
در پستی که توسط انو و دیگران در اینستاگرام به اشتراک گذاشته شده، آمده است: صحنههای غزه فراتر از توصیف هستند. ما به عنوان هنرمندانی مینویسیم که تصمیم گرفتهاند از تریبونهای عمومی خود برای صحبت علیه نسلکشی در آنجا و نقش دولت بریتانیا در تسهیل آن استفاده کنند.
همچنین آمده است: ما از مقیاس کمپینهای تهاجمی و آزاردهندهای که توسط UKLFI اداره میشود و موارد متعدد ارعاب فردی در خود صنعت موسیقی که صرفاً برای سانسور و ساکت کردن هنرمندان از بیان احساسات و افکارشان طراحی شدهاند، آگاه هستیم. با مقاومت در برابر این کمپینهای سانسور، ما کنار نمینشینیم و اجازه نمیدهیم هنرمندان دیگر - به ویژه آنهایی که در مراحل اولیه حرفه خود یا آسیبپذیرتر هستند - تهدید به سکوت یا لغو شغل شوند.
این گروه هنرمندان قصد دارند نه تنها ساکت نشوند، بلکه هنرمندان دیگر را تشویق کنند تا با آنها تماس بگیرند تا درباره خواستههایی از جمله آتشبس فوری و دائمی، دسترسی فوری و بدون محدودیت به غزه برای سازمانهای امدادی شناخته شده و پایان فروش و مجوزهای تسلیحاتی بریتانیا به اسرائیل، موضع جمعی بگیرند.
در بیانیهای که برای گاردین ارسال شده، گروه موسیقی «مسیو اتک» از این اقدام جمعی به نوعی ابراز همبستگی با هنرمندانی یاد کرده که روز به روز در نسلکشی در صفحه نمایش زندگی میکنند، اما نگران استفاده از پلتفرمهای خود برای ابراز وحشت از این امر هستند. آنها افزودهاند سطح سانسور در صنعت آنها یا از سوی نهادهای حقوقی خارجی بسیار سازمانیافته است و آنها و تیمهای مدیریتیشان را با اقدامات قانونی تهاجمی میترساند و از این کار یک هدف واضح دارند؛ ساکت کردن آنها.
کن لوچ و یاران به جشنواره فیلم ادینبورگ میروند
۳ تفنگدار سینما شامل کارگردان سرشناس بریتانیایی و همکاران قدیمیاش، پل لاورتی و ربکا اوبراین در جشنواره فیلم اسکاتلند حضور پیدا میکنند.
به گزارش هالیوود ریپورتر، جشنواره بینالمللی فیلم ادینبورگ امسال میزبان کن لوچ فیلمساز بریتانیایی و همکاران قدیمیاش، پل لاورتی، نویسنده و ربکا اوبراین، تهیهکننده میشود.
این ۳ نفر ۲۰ آگوست در این جشنواره درباره فیلمهای تحسینشدهای که در طول سالها با هم ساختهاند صحبت میکنند که فیلمهای برنده نخل طلا شامل «بادی که کشتزار جو را تکان میدهد» (۲۰۰۶) و «من، دنیل بلیک» (۲۰۱۶) هم از جمله آنها هستند.
به گفته جشنواره این گروه سپس یک نمایش ویژه از نسخه ۳۵ میلیمتری از فیلم «بادی که کشتزار جو را تکان میدهد» با بازی کیلین مورفی را ارائه خواهد کرد.
پل رید، مدیرعامل و مدیر جشنواره ادینبورگ در این مورد گفت: افتخار بزرگی برای ما است که میزبان کن لوچ، پل لاورتی و ربکا اوبراین برای آنچه که نویدبخش یک بحث زنده و جذاب درباره آثار مشترکشان است و ۲ نخل طلا به نام خود کردهاند و مجموعهای از آثار دیگرشان که شامل فیلمهای بسیار مهم تولید شده در طول دههها است، باشیم.
امسال در بخش گفتوگوی جشنواره ادینبورگ طیف وسیعی از چهرههای بزرگ فیلمسازی حضور دارند تا درباره حرفه خود صحبت کنند. کوین مکدونالد، کارگردان سازنده فیلمهایی چون «آخرین پادشاه اسکاتلند»، «لمس خلاء»، «یک به یک: جان و یوکو» با برادرش، اندرو مکدونالد تهیهکننده فیلمهایی چون «رگیابی» (یا «قطاربازی»)، «جنگ داخلی»، «۲۸ سال بعد» از جمله این چهرهها هستند که نمایشی از فیلم «درناها پرواز میکنند» (۱۹۵۷) را نیز ارائه خواهند کرد.
نیا داکوستا فیلمساز آمریکایی که فیلم مهیج جنایی «جنگل کوچک» (۲۰۱۸) را نوشت و کارگردانی کرد و برنده جایزه نورا افرون در جشنواره فیلم ترایبکا شد و همچنین فیلم ترسناک «کندیمن» (۲۰۲۱) را کارگردانی کرده، درباره آثار تحسینشدهاش که شامل فیلمهای مستقل، دنبالههای ترسناک و اقتباسهای بزرگ از کتابهای کمیک استودیویی، از جمله «شگفتانگیزان»، «کندیمن» و فیلم جدید «۲۸ سال بعد: معبد استخوان» میشود، صحبت خواهد کرد. او نسخه ترمیم شده 4K از کمدی سیاه دهه ۹۰ داگ لیمان یعنی «برو» را معرفی خواهد کرد. در میان سخنرانان امسال، بن ویتلی و اندی استارک، کارگردان و تهیهکننده («فهرست قتل»، «بالک»، «سیاحتگران») و همچنین آندرهآ آرنولد، که بیشتر به خاطر فیلم «پرنده» در جشنواره کن ۲۰۲۴ شناخته میشود، نیز حضور دارند.
جرمی توماس تهیه کننده سرشناس بریتانیایی فیلمهایی چون «یورکا» و «۱۳ قاتل» نیز در پایتخت اسکاتلند حضور خواهد یافت تا در گفتگو با مارک کازینز، فیلمساز («نگاهی ناگهانی به چیزهای عمیقتر»، «داستان فیلم»، «طوفانهای جرمی توماس») درباره حرفه خود، صحبت کند. توماس یک نمایش ویژه ۳۵ میلیمتری از فیلم «زمانبندی بد» (۱۹۸۰) ساخته نیکلاس روگ، که یکی از اولین فیلمهایش است را معرفی خواهد کرد.
جشنواره بینالمللی فیلم ادینبورگ که سال ۱۹۴۷ تاسیس شده، امسال از ۱۴ تا ۲۰ آگوست (۲۳ تا ۲۹ مرداد) برگزار میشود.