روزنامه کائنات
4

صفحه آخر

1404 چهارشنبه 4 تير - شماره 4858

قطر: آمریکا درخواست آتش‌بس با ایران را داد

 دوحه خبر داد که پس از تشدید حملات موشکی ایران، طرف آمریکایی خواستار آتش‌بس شد.
 وزیر امور خارجه قطر «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای لبنانی خود در دوحه گفت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی «العدید» در اطراف دوحه با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر تماس گرفت و گفت‌وگو کرد.
 وزیر خارجه قطر در ادامه افزود، این واشنگتن بود که از قطر خواست با ایران تماس بگیرد و از میزان تمایل این کشور برای آتش‌بس مطلع شود.
به گفته آل ثانی، دوحه سپس تماس‌های لازم را با طرف ایرانی برقرار کرد و در نتیجه توافق آتش‌بس حاصل شد.
ایران طی جنگ 12روزه اخیر همواره تاکید داشت که پاسخ نظامی‌اش به رژیم صهیونیستی تنها در صورتی متوقف خواهد شد که حملات و تجاوزات اسرائیل علیه منافع و خاک ایران پایان یابد.
 طی روزهای اخیر منابع اسرائیلی خبر داده بودند که تل‌آویو قصد دارد حملات خود به خاک ایران را متوقف کند.
شبکه اسرائیلی «کان» به نقل از یک مقام ارشد این رژیم گزارش داده بود که اسرائیل از طریق آمریکا و یک کشور عربی برای ایران پیغام فرستاده است که دیگر قصد ادامه حملات به خاک ایران را ندارد.
 ایران در دوازده روز گذشته بسیاری از مواضع استراتژیک رژیم صهیونیستی به‌ویژه در تل‌آویو، حیفا و بئر السبع را با موشک‌های فراصوت منهدم کرده بود.

دانشمند اسرائیلی:
ایران عملکردی تحسین‌برانگیز داشت
 دکتر «موتی شایفر»، متخصص مهندسی هوافضا و برنده جایزه امنیت اسرائیل، گفت: سیستم «گنبد آهنین» بزرگترین فریب جهانی است و این ادعا مانند صاعقه‌ای وحشت اسرائیلی‌ها را افزایش داد.
رای الیوم نشوت: شایفر در صفحه رسمی خود در فیسبوک نوشت: «اسرائیل تلاش می‌کند موشک‌های ایران را با موشک‌های «حیتس ۳» رهگیری کند، اما این موشک‌ها اصلاً کلاهک انفجاری ندارند و کاملاً بی‌اثر هستند.»
وی همچنین افزود: «حیتس ۲ نیز اصلاً کار نمی‌کند، اما ارتش اسرائیل این واقعیت را پنهان می‌کند.»
شایفر در گفت‌وگو با «اوری میلشتاین» تاریخ‌نگار اسرائیلی تأکید کرد که دفاع هوایی اسرائیل حتی یک موشک ایرانی را در حمله ماه آوریل گذشته سرنگون نکرده، در حالی که ارتش اسرائیل ۵۰۰ موشک از سیستم گنبد آهنین شلیک کرده بود.
او گفت: «یا سخنگوی نظامی اسرائیل دروغ می‌گوید یا اصلاً از واقعیت ماجرا بی‌خبر است.»
این متخصص اسرائیلی در پاسخ به سؤالی دیگر گفت که آنچه در آوریل گذشته رخ داد، یک مانور نظامی بود که در آن ایران با استفاده حداقلی از مواد منفجره، عملکردی تحسین‌برانگیز داشت. ۹ ماه پیش، حزب الله لبنان شمال اسرائیل را با صدها موشک از جمله موشک‌های «کورنت» مورد حمله قرار داد که خسارات سنگینی به بار آورد، اما ارتش اسرائیل نتوانست این تهدید را مهار کند.
شایفر پیش‌تر در مصاحبه با رادیو ۱۰۳ عبری (که توسط روزنامه اقتصادی «گلوبس» نقل شد) گفته بود: «امروزه هیچ موشکی وجود ندارد که بتواند موشک‌ها یا خمپاره‌ها را رهگیری کند. گنبد آهنین فقط یک نور و صدا است که افکار عمومی اسرائیل و خودش را فریب می‌دهد. در واقع، تمام انفجارهایی که در آسمان می‌بینیم، خودنابودگری موشک‌های اسرائیلی است و هیچ موشکی از گنبد آهنین حتی یک موشک غزه را سرنگون نکرده است.»
وی افزود: «مناطق باز فقط یک افسانه هستند تا گنبد آهنین را بزرگ جلوه دهند. موشک‌هایی که ادعا می‌شود توسط این سیستم رهگیری شده و به زمین نمی‌رسند، فقط موشک‌های مجازی هستند که در کامپیوتر مرکزی گنبد آهنین ایجاد و نابود می‌شوند. تا امروز، هیچکس ندیده که موشکی رهگیری شده روی زمین سقوط کند.»
به گفته شایفر، قطعاتی که روی زمین دیده می‌شوند، متعلق به موشک‌های گنبد آهنین است و در واقع اسرائیل به خودش شلیک می‌کند. او در پایان گفت: «گنبد آهنین یک توطئه بزرگ است که بسیاری از جمله صاحبان منافع، صنایع امنیتی و نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو در آن نقش دارند، چرا که از صلح می‌ترسند.»
در پایان باید اشاره کرد که دکتر شایفر چند روز پیش در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه I24news گفته بود: «دفاع هوایی اسرائیل، از جمله سیستم “دیوید اسلینگ” و تمام انواع موشک‌های “حیتس” (حتی حیتس ۴)، هیچ موشکی را سرنگون نمی‌کنند، بلکه فقط خودشان را نابود می‌کنند.» او تأکید کرد که تمام موشک‌های ایران دقیقاً در مکان‌های از پیش تعیین‌شده توسط کارشناسان نظامی تهران فرود می‌آیند. جالب اینجا که این شبکه بلافاصله پس از این اظهارات، مصاحبه را قطع کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه