روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 يکشنبه 4 خرداد - شماره 4836

جهش دلاری صادرات فولاد ایران در آغاز ۱۴۰۴

 طی ماه نخست امسال ارزش صادرات آهن و فولاد کشور، ۱۳ درصد معادل ۳۸ میلیون دلار افزایش داشته است. بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور در یک‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ ۱۳ درصد معادل ۳۸ میلیون دلار افزایش داشته است. همچنین حجم صادرات آهن و فولاد ایران در این مدت، ۲۶ درصد معادل ۱۷۳ هزار تن رشد داشته است.
رشد صادرات کل محصولات فولادی
بررسی جزئیات صادرات در زنجیره فولاد نشان می‌دهد که صادرات بیلت و بلوم با رشد ۲۰ درصدی از ۳۳۳ هزار تن به ۳۹۸ هزار تن رسیده و از نظر ارزشی نیز با رشد ۸ درصدی مواجه شده است. صادرات اسلب نیز در این ماه با رشد مواجه شد. در مجموع صادرات شمش فولادی با رشد ۵۰ درصدی در وزن و ۳۴ درصدی در ارزش مواجه شده است.
کاهش صادرات محصولات فولادی نهایی
صادرات کل مقاطع طویل فولادی با افت ۱۸ درصدی در وزن و افت ۲۶ درصدی در ارزش مواجه بوده است. این کاهش می‌تواند نشان‌دهنده کاهش تقاضای منطقه‌ای یا چالش‌های داخلی در تأمین انرژی و مواد اولیه باشد. صادرات محصولات فولادی نهایی مانند ورق گرم و سرد رشد قابل توجهی را ثبت کرده‌اند. ورق گرم با رشد ۵۹ درصدی در حجم صادرات و ورق سرد با رشد ۱.۴ درصدی نشان می‌دهد که تولیدکنندگان توانسته‌اند بخشی از ارزش افزوده زنجیره را حفظ کنند.
رشد صادرات آهن اسفنجی
طبق این آمار شاهد رشد چشمگیر ۳۴ درصدی صادرات آهن اسفنجی است که از ۷۹ هزار تن در سال گذشته به ۱۰۵ هزار تن در فروردین امسال رسیده است. از نظر ارزشی نیز صادرات این محصول رشد ۲۲ درصدی داشته که نشان‌دهنده استقبال بازارهای صادراتی از این محصول با ارزش افزوده متوسط است.
افزایش صادرات محصولات معدنی
همچنین در بخش مواد اولیه زنجیره، صادرات گندله و کنسانتره سنگ آهن نیز به ترتیب با رشد ۱۳ درصدی و ۱۴۵ درصدی در وزن و ۱۶ درصدی و ۱۵۳ درصدی در ارزش مواجه شده است. رشد ۲۶ درصدی در ارزش صادرات نشان می‌دهد که بازارهای هدف، همچنان متقاضی محصولات ایرانی هستند، هرچند ممکن است صادرات به سمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر تمایل یافته باشد. این موضوع می‌تواند استراتژی مناسبی برای کاهش وابستگی به خام‌فروشی تلقی شود.

جانشین رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا هشدار داد؛
پرداخت فوری وام‌، ترفند
 فریبنده مجرمان سایبری
 جانشین رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا درباره افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی تحت عنوان «وام فوری» هشدار داد. سردار حسین امیرلی؛ جانشین رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا با هشدار نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی تحت عنوان «وام فوری»، گفت: این روزها فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به بستری برای سوءاستفاده کلاهبرداران سایبری از مردم با وعده «اعطای وام فوری، کم‌بهره و بدون نیاز به ضامن یا چک» تبدیل شده‌ که کاملا بی اساس و دروغ است. امیرلی افزود: در این خصوص، متقاضیان وام‌های آنلاین موظف به ارائه مشخصات هویتی و بانکی خود شامل تصویر کارت ملی، شناسنامه و شماره حساب می‌شوند که امکان سوءاستفاده از این مدارک وجود دارد، اما روش اصلی این افراد برای کلاهبرداری، دریافت تدریجی مبالغی از فرد متقاضی با عناوین هزینه تشکیل پرونده، کارمزد، تأییدیه امضا، ارسال رسید، وجه ضمانت اولیه، حق بیمه و مالیات است.وی با بیان اینکه به طور معمول این روند با دریافت مبالغ کم آغاز و به تدریج افزایش پیدا می‌کند، تصریح کرد: مجرمان پس از دریافت مقدار قابل توجهی وجه نقد (چند میلیون تومان) از فرد متقاضی، ارتباط خود با متقاضی را قطع و تماس‌های وی نیز هیچ پاسخی نمی‌دهند و یا حتی در مواردی، رسید‌های جعلی بازپرداخت (بازگشت) وجه را برای فریب افراد ارسال می‌کنند. جانشین رییس پلیس فتا فراجا با تأکید بر اینکه این اقدام کوچک‌ترین ارتباطی با شبکه بانکی کشور ندارند و صرفاً کلاهبرداری است، اظهار کرد: هرگز فریب تبلیغات پرداخت وام‌های فوری و بدون ضامن در شبکه‌های اجتماعی و یا کانال‌های تلگرامی را نخورید چراکه این ترفند با وعده‌های غیرواقعی و شرایطی ظاهراً آسان برای فریب افراد و شکار طعمه مطرح و هدف اصلی آن نیز سوءاستفاده از مشکلات و نیاز‌های مالی افراد است. سردار امیرلی افزود: در برخی موارد، کلاهبرداران از متقاضیان می‌خواهند اپلیکیشن‌هایی را نصب در گوشی خود کنند که احتمال دارد این برنامه‌ها نیز بدافزاری برای سرقت اطلاعات شخصی و مالی باشند و تمام داده‌های ذخیره شده در تلفن همراه و یا رایانه شخص را سرقت کنند. وی خاطرنشان کرد: بسیاری از این کانال‌ها و صفحات مجازی تبلیغ وام، تصاویر و نماهنگ‌های (کلیپ) جعلی و ساختگی مبنی بر اعلام نظر و رضایت مشتریان را منتشر می‌کنند و بعضاً از متقاضیان می‌خواهند پیش از دریافت وام، رضایت خود را از طریق ضبط یک ویدئو کوتاه اعلام و ارسال کند که این نیز با هدف فریب متقاضی، پیشگیری از شکایت و جلب اعتماد دیگر قربانیان برای سوءاستفاده انجام می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه