روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 سه‌شنبه 23 ارديبهشت - شماره 4828

آیا کمدی‌های امروز زباله‌اند؟

فراستی: در سالن سینما هم سر مردم کلاه می‌گذارید

شایسته: شرایط اجتماعی موجود دلیل وضع سینمای کمدی است



 در قسمت ششم فصل دوم برنامه «کات» با اجرای مسعود فراستی، مرتضی شایسته گفت: «لطفا به کمدی‌هایی که از سینما پخش می‌شود، نگویید زباله!»
، ششمین قسمت از فصل دوم برنامه کات با اجرای مسعود فراستی و با حضور مرتضی شایسته، تهیه کننده سینما و سعید مروتی، روزنامه‌نگار و منتقد سینمایی برگزار شد. در این بخش مرتضی شایسته از مسعود فراستی خواست که به فیلم‌هایی که روی پرده می‌رود، نگوید «زباله»! سعید مروتی نیز در این بخش از دستمزدهای نجومی سینما پرده برداشت. آنچه می‌خوانید صحبت‌های مسعود فراستی با مرتضی شایسته و سعید مروتی است.
مهمان ما صاحب همه این زباله‌هاست!
فراستی در بخش نخستین صحبت‌هایش درباره مرتضی شایسته گفت: «شایسته یکی از مهم‌ترین تهیه کنندگان سینمای ایران است. بنا دارم که با او درباره فیلم «۷۰سی» و اوضاع سینمای کمدی –که در این زمینه صاحت نظر است- صحبت کنیم.  در ادامه بحث هم درباره دستمزدهای نجومی سینما صحبت خواهیم کرد اما در حال حاضر می‌خواهم قدری درباره سینمای کمدی صحبت کنیم. قرار است بحث کنیم و بدانیم که چقدر از این فیلم‌های کمدی زباله‌اند. چون آدمی که اینجا و روی این صندلی نشسته و ما در خدمتش هستیم، صاحب همه این زباله‌هاست.  می‌خواهم بدانم که از «ورود آقایان ممنوع» تا «لیلی با من است» و حتی «آدم برفی» چگونه رسیده‌ایم به این‌هایی که بهشان می‌گویند کمدی؟! »
مرتضی شایسته نیز در این بخش عنوان کرد: «من درباره فیلم صحبت می‌کنم و به طور کلی درباره سینمای کمدی که به دلیل وضعی که در دوران کرونا در کشور ما پیش آمد به سمت ساختنشان رفتیم. اگر حقیقت موضوع را بخواهید در دوران کرونا ما با وقفه‌ای روبه‌رو شدیم. این وقفه در کل کشور ۲ سال طول کشید. سینمای ما به طور کامل به محاق تعطیلی رفت و گوشه‌ای نهاده شد. پس از آن دوره با توجه به علاقه مردم به سینمای کمدی، تماشاگران به سمت این گونه سینما رفتند و صاحبان سینماها هم می‌خواستند ضرر ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا را جبران کنند. اگر امروز هم از مردم نظرخواهی کنید و سنجشی درست داشته باشید، درخواهید یافت که مردم ما بیشتر به سمت فیلم‌های کمدی گرایش دارند. اخیراً البته فیلم «رها» آمد که دیده شد اما نه آن گونه که باید و شاید. از همین جا باید عنوان کنم که ما هنوز ۳.۴ سال وقت نیاز داریم تا آن ضرر جبران شود و مردم بتوانند باز هم سینمای را به طور عادی، همان‌طور که قبلاً دنبال می‌کردند، پی بگیرند. همان‌طور که مشخص است مردم در حال حاضر به سینمای کمدی علاقه‌مندند و به همین دلیل ۹۰ درصد فیلم‌هایی که در حال حاضر اکران می‌شود، کمدی‌اند و باقی شکست می‌خورند و مردم هم نمی‌خواهند فیلم‌های دیگر را ببینند. به نظرم درباره این موضوع باید از مردم سوال کرد.  امروز حتی تئاترهای سینماها هم کمدی است. دکتر و مهندس مملکت شب وقتی از سر کار به خانه برمی‌گردد، دوست دارد تئاتر کمدی ببیند و این خواست مردم است. این کمدی هم در سینما و تئاتر جریان دارد. چرا؟ چون مردم آن را انتخاب کرده و می‌کنند. اگر بخواهیم درباره فیلم‌ها صحبت کنیم و به این موضوع برسیم که قوی هستند یا ضعیف، باز در نهایت با مردم روبه‌روییم، چون مردم آن‌ها را انتخاب کرده و دیده‌اند. این گونه فیلم‌ها و تئاترها با استقبال مردم مواجه شده‌اند. » شرایط اجتماعی موجود دلیل وضع سینمای کمدی است شایسته گفت: «وضع فعلی سینما را به حساب شرایط اجتماعی بگذارید. معتقدم که شرایط اجتماعی ما طی یک دو سال آینده به مراتب بهتر می‌شود و روز به روز به جلو حرکت می‌کنیم.»
فراستی: در سالن سینما هم سر مردم کلاه می‌گذارید!
فراستی نیز پیرو سخنان شایسته توضیح داد: «این سلیقه تا ترمیم شود وقت می‌برد. اما شما به دام این افتاده‌اید که آت و آشغال بسازید و بگویید که این‌ها سینمای کمدی است! سینما نه سلیقه من است و نه سلیقه تو. اینکه مردم هم می‌خندند نکته‌ای دارد که الآن دلیلش را به تو می‌گویم! آن‌ها شاید بخندند اما وقتی پایشان را از سینما بیرون می‌گذارند، ناراضی‌اند! من این را دیده‌ام. خنده آن‌ها نوعی عکس‌العمل به فشار زندگی است و اصلاً واقعی به شمار نمی‌رود و دستاوردی برای شما سینمادارها به حساب نمی‌آید. فشار زندگی از جمله تورم و فقدان مدیریت درست است که مردم را به این سو کشانده که با دام شما پا به سینما بگذارند اما شما هم آنجا سرشان کلاه می‌گذارید.»
اگر بخواهم نقد کنم، تو تحمل شنیدنش را نداری!
فراستی توضیح داد: «باور کن که من با رحم فیلم‌ها را نقد می‌کنم. وگرنه اگر بخواهم بگویم که این فیلم‌ها چیست، تو تحمل شنیدنش را نداری! من این‌ها را زباله می‌دانم و آن‌ها را دیده‌ام.»
شایسته عنوان کرد: «خواهش می‌کنم نگویید زباله! این فیلم‌ها متعلق به همکاران من است و تقاضا دارم که در کلام رعایت کنید. من آینده را مثبت می‌بینم. با توجه به وجود کسانی مانند آقای فریدزاده، آقای حسینی و دیگران که در شورای نمایش و پروانه ساخت دخالت دارند و دخالتشان هم مثبت است، آینده روشن خواهد بود. ما شورای صنفی نمایش داریم که من هم عضوش هستم و ان‌شالله هفته آینده در خدمت شما خواهیم بود.»
فراستی گفت: «این شورا به اکران مجوز می‌دهد؟ پس تهیه کننده هر کار که دلش خواست می‌تواند انجام دهد؟ اگر نه پس چرا وضع شما در حال حاضر این گونه است؟»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه