روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 دوشنبه 22 ارديبهشت - شماره 4827

رصد عفونت‌های تنفسی در کشور فزایش ۲ درصدی کرونا

 سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تاکید بر رصد مستمر عفونت‌های تنفسی در کشور، درباره آخرین وضعیت بروز کووید-۱۹ و برخی اخبار در این باره، توضیح داد.
دکتر قباد مرادی ، در ارتباط با رصد عفونت‌های تنفسی در کشور اظهار کرد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از نظام مراقبت و دیده‌بانی برخوردار است و همواره نسبت به رصد عفونت‌های تنفسی در کشور اقدام می‌کند. به عبارت دیگر، عفونت‌های تنفسی به صورت مستمر و پیوسته مورد رصد قرار می‌گیرند. نتایج رصد و دیده‌وری عفونت‌های تنفسی به طور معمول هر هفته یا دو هفته یکبار استخراج و اطلاع‌رسانی می‌شود.  
اهداف اطلاع‌رسانی عفونت‌های تنفسی در گردش
وی درباره هدف از اطلاع‌رسانی دیده‌وری و رصد عفونت‌های تنفسی توضیح داد: براساس اطلاعات به دست آمده،  توصیه های لازم به پزشکان و کارکنان نظام سلامت درباره شایع‌ترین عفونت های تنفسی در گردش به ترتیب برای درمان و مراقبت بهتر داده می‌شود. همچنین این اطلاعات به منظور هوشیاری و آمادگی بیشتر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در اختیار این مراکز قرار می‌گیرد و هدف دیگر از انتشار نتایج، آگاهی مردم است.  
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: اطلاع‌رسانی درباره عفونت‌های تنفسی در گردش به بازه زمانی کنونی محدود نمی‌شود؛ به طور مثال، اطلاعات مربوط به فراز و فرود عفونت‌های تنفسی در گردش طی زمستان گذشته در اختیار آنها قرار می‌گرفت.  
افزایش ابتلا به کووید-۱۹ طی هفته‌های گذشته
مرادی با بیان اینکه ابتلا به کووید-۱۹ افزایش یافته تصریح کرد: آخرین یافته‌های نظام مراقبت و دیده‌بانی عفونت‌های تنفسی بیانگر این است که نسبت ابتلا به کووید-۱۹ طی چند هفته گذشته افزایش یافته و نسبت ابتلا به این بیماری از دو درصد به چهار درصد رسیده است. افزایش دو درصدی از نظر میزان و سویه نگران‌کننده نیست.  
نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی گفت: معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وظایف و ماموریت‌های بسیاری بر عهده دارد و در راستای «دیده‌بانی زیستی» که یکی از وظایف این معاونت به حساب می‌آید، تغییرات عوامل عفونت‌های تنفسی در گردش و توصیه‌های لازم را به نظام بهداشتی و درمانی کشور ارائه می‌دهد. نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در راستای همین وظایف و به منظور حفظ آمادگی و هوشیاری نظام سلامت برای مواجهه با بیماری‌ها است.  
سویه‌های در گردش، سویه‌های معمول هستند
مرادی با بیان اینکه هیچ سویه جدید و خطرناکی از کووید-۱۹ در جریان نیست، توضیح داد: سویه جدید و خطرناکی از کووید-۱۹ در کشور و دنیا در گردش نیست. سویه‌های در گردش، سویه‌های معمول هستند. کووید-۱۹ به یک بیماری بومی در سطح جهان تبدیل شده و رصد این بیماری به منظور شناسایی تغییر رفتار  از برنامه‌های معمول وزارت بهداشت است. سویه‌های در گردش هم از سویه های معمولی هستند که شرایط اضطرار را ندارند. همچنین نگرانی چندانی در خصوص ایجاد سویه جدید و یا تغییر رفتار ویروس وجود ندارد.  
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: رعایت آداب بهداشتی به مردم تصویه می‌شود. شست‌وشوی دست‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و از مردم می‌خواهم که دست‌های خود را مرتب بشویند. اگر به عفونت‌های تنفسی مبتلا هستید، استفاده از ماسک ضروری است.

۳ شرط استانداری برای حمایت از واحدهای تولیدی
صنایع غذایی از اعمال
محدودیت برق مستثنی شدند
 استاندار تهران در بازدید از شرکت لبنیاتی پگاه گفت: در مسئله برق صنایع غذایی از اعمال محدودیت مستثنی شده‌اند.
معتمدیان استاندار تهران عنوان کرد: مجموع صنایع شیر ایران در سفره مردم نقش مهمی دارند؛ بیش از ۷ دهه از عمر شرکت پگاه می‌گذرد. تولید شیر استان سالانه ۱.۷ میلیون تن است و مصرف شیر در استان ۲.۵ میلیون تُن است که مازادش از دیگر استان‌ها تأمین می‌شود؛ توصیه داریم همه شرکت‌ها به سمت دانش بنیان‌ها بروند و ما هم برای حمایت آمادگی داریم. رعایت الزامات محیط زیستی مورد تاکیدمان است و در این راستا تصفیه خانه این شرکت باید بهینه شود و در بحث پسماند برای امحا باید تحویل یکی از شرکت‌ها شود. در مسئله برق صنایع غذایی را از اعمال محدودیت برق مستثنی کرده‌ایم؛ تهیه مولدها در دستور کار قرار گیرد و ان‌شاءالله مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی گفت: در دولت چهاردهم در بحث انرژی‌های تجدید پذیر تاکید داریم و انتظار داریم در این شرکت از پنل‌های خورشیدی استفاده و بخشی از برق مورد نیاز را خود شرکت تأمین کند.
همچنین حشمت‌الله عسگری معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران در حاشیه این بازدید گفت: در ادامه یکشنبه‌های تولیدی از این شرکت بازدید داشتیم؛ ما با این بازدیدها از مشکلات آگاه تر می‌شویم و به مواردی می‌رسیم که به کاهش مشکلات کشور کمک می‌کند؛ باید از سوخت‌هایی استفاده کنیم که آلایندگی کاهش پیدا کند. مسئله دیگر سبد غذایی مردم است؛ در تهران ۱۸ کارخانه لبنیاتی داریم. به دنبال این هستیم که به شکل حداکثری شیر استان را تأمین کنیم و واحدهای صنایع غذایی از جمله صنایع شیر آن انعطاف را نمی‌توانند داشته باشد. تمام تلاشمان این است که برق و انرژی این صنایع تأمین شود و بدون مشکل فعالیت کنند.
وی تأکید کرد: به سه شرط واحدهای تولیدی را حمایت می‌کنیم؛ رعایت الزامات محیط زیستی، کمک به داخلی سازی و افزایش ظرفیت حداکثری شرط‌های ما هستند. صادرات و ارزآوری برای ما مهم است و در این راستا حمایت‌های لازم را انجام می‌دهیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه