روند کاهشی میانگین بروز حادثه در تهران
انبارهای غیرمجاز بیشترین علت حریقهای پرخطر
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اغلب حریقهای مکانهای پرخطر شهر با تخلف ساختمانی رخ میدهد، گفت: بیشترین حریقهای پر حادثه در انبارهای غیرمجازی اتفاق افتاده که پروندهای در خصوص آنها در کمیسیون ماده ۱۰۰ تشکیل نشده است.
مهدی بابایی در جلسه کمیته ایمنی در شهرداری منطقه ۴ تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آتش نشان، اظهار کرد: با وجود اینکه میانگین حادثه در تهران کاهشی بوده؛ اما در منطقه ۴ رشد حداقلی حادثه در بحث حریق را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در برنامه چهار ساله چهارم شهر تهرن الزام کردیم که در دو سال اول توقف رشد حادثه و در دو سال دوم تا پایان ۱۴۰۴ سالیانه حداقل نیم درصد کاهش حادثه را داشته باشیم؛ در پایتخت رشد کاهش حادثه را داشتیم؛ اما در منطقه ۴ این کار محقق نشد. شهرداران با فرمانده ایستگاهها جلسات مستمر داشته باشند و تحلیل کنند علل حادثه چیست و بر اساس آن برنامهریزی کنند. آموزش و پلاک ایمن باید به صورت مستمر انجام شود؛ هر حادثه پر خسارت ساختمانی که اتفاق میوفتد، حتما در لیست ساختمانهای پر خطرمان قرار دارد.
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: حدود ۷۵ هزار ساختمان توسط سازمان آتش نشانی مورد بررسی قرار گرفته و از ۱۶ هزار ساختمان بلندمرتبه و حیاتی ۷۰۰۰ ساختمان ارزیابی شده است؛ البته آتش نشانی در این مسیر ارزیابی در ابتدای راه است. اغلب مکانهای پرخطرمان که دچار حریق میشوند، تخلف ساختمانی دارند؛ به طور مثال ساختمان مشیریه تخلف ساختمانی داشت و اتصالی برق موجب این اتفاق شد.
وی ادامه داد: تاکنون از نهادهای نظارتی درون شهری نخواستهام که ورود کنند؛ اما کم کم باید این اتفاق رخ دهد؛ نهاد نظارتی میتواند ورود کند و مشخص شود شهرداری ناحیه تخلف را بررسی کرده است یا خیر. اغلب حریقهای پر حادثه و پر خطر در انبارهای غیرمجازی اتفاق افتاده که پروندهای در خصوص آنها در کمیسیون ماده ۱۰۰ تشکیل نشده است. در موضوع ساختمانهای پرخطر حداقل ۱۰ ساختمان در سال پر خطر باید کاهش پیدا کند که میانگین کاهش ساختمان پرخطر در هر ناحیه از منطقه مقدار پایینی است.
بابایی درباره عدم استفاده کارگران در رفت و روب شهری از ماشینهای مکانیزه در بزرگراهها گفت: حتما پیگیری لازم صورت گیرد و با سازمان پسماند مکاتبه کنند؛ وقتی تعداد ماشین مکانیزه کم باشد، پیمانکار مجبور است از نیروی کارگری استفاده کند و این منجر به فوتی و فعالیتهای خطرناک میشود.
رئیس مرکز ناباروری رویش:
۹۸ درصد امکان درمان زوج نابارور وجود دارد
رئیس مرکز ناباروری رویش با اشاره به آمار بیمارانی که با وجود درمان، نابارور باقی میمانند، گفت: با پیشرفت درمان ناباروری و امکانات و تجهیزات در مرکز رویش و برخی دیگر از مراکز کشور، تا ۹۸ درصد امکان درمان زوج نابارور وجود دارد.
مژگانهاشمی در این خصوص گفت: تنها در مرکز رویش بیش از ۶ هزار نوزاد در اثر درمان ناباروری متولد شدهاند، بنابراین زوجین به آمارهای ناامیدکننده پیرامون درمان ناباروری توجه نکنند.
وی افزود: اعداد متفاوتی از آمار جمعیت نابارور ایرانی منتشر شده است. اگر از آمارهای ارائه شده میانگین بگیریم؛ به عدد، ۲۰ درصد خواهیم رسید؛ یعنی که از هر ۵ زوج ایرانی، یک زوج نابارور است.
هاشمی ادامه داد: به گفته مقامات وزارت بهداشت، حدود ۳.۵ میلیون زوج با مشکل ناباروری مواجه هستند. این آمار چشمگیر البته تنها مربوط به ایران نیست و در دنیا نیز تقریبا ۱۵ تا ۲۰ درصد زوج ها با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم میکنند.
رئیس مرکز ناباروری رویش در مورد نحوه درمان در این زوجها، گفت: درمانهای مختلفی برای درمان ناباروری وجود دارد از جمله شیوههای «سرپایی»، «آی یو آی(IUI) »، «آی وی اف(IVF) »و «استفاده از رحم جایگزین» اما با وجود پیشرفت علم در زمینه درمان ناباروری، به گفته رئیس یکی از انجمنهایی که به طور تخصصی در مورد این موضوع فعالیت میکند، همچنان ۱۵ تا ۲۰ درصد از بیماران بارور نمیشوند.
به آمار یادشده باید زوجهای ناباروری که بهخاطر هزینههای درمان، پایشان را به مراکز درمان ناباروری نمیگذارند را نیز اضافه کرد. یک زوج نابارور چندین نوع خدمت درمانی (خدمات دارویی، ویزیت و پاراکلینیک و هزینههای اتاق عمل) دریافت میکند که هزینه هر نوع خدمت بسته به مشکل زوجها میتواند کمرشکن باشد و زوج را از ادامه روند درمان منصرف کند.
رئیس مرکز ناباروری رویش هلالاحمر، از تولد بیش از ۶ هزار نوزاد با درمان ناباروری در این مرکز خبر داد و گفت: آمار ناباروری در ایران به علت ازدواج در سن بالاتر و عوامل محیطی از جمله آلودگی هوا در حال افزایش است، بیش از ۱۴ هزار زوج جهت درمان ناباروری تنها به مرکز رویش به عنوان یکی از مراکز درمان ناباروری مراجعه کردهاند.
وی با اشاره به اینکه درمان ناباروری در برخی موارد نیاز به صبوری زوجین دارد، اضافه کرد: زوجی به مدت ۳۰ سال با وجود مراجعه به تمامی مراکز ناباروری در شهرهای مختلف کشور، چند روز پیش درمان شدند و پس از ۳۰ سال فرزند دار شدند و صاحب فرزند دوقلو دختر و پسر شد.
فلوشیپ ناباروری لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی IVF، با انتقاد به برخی که استاندارهای درمان ناباروری را در جهان بالاتر از ایران میدانند، گفت: نتایج درمان ناباروری در این مرکز با نتایج استاندارد جهانی درمان ناباروری مطابقت میکند.
مراجعان تنها ناباروران نیستند
رئیس مرکز ناباروری رویش اضافه کرد: مراجعین این مرکز تنها ناباروران نیستند و با توجه به اینکه در عمل IVF امکان تعیین جنسیت وجود دارد، برخی زوجینی که دارای حداقل دو فرزند همجنس هستند برای فرزند سوم با جنس مخالف به این مرکز مراجعه میکنند.
مرکز ناباروری رویش، مرکزی است که در راستای سیاست کشور و پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب برای افزایش رشد جمعیت و میزان باروری در کشور و کمک به زوجهای نابارور، توسط جمعیت هلالاحمر ایران در سال ۱۳۹۱ ایجاد شد.
این ۳ رشته تخصصی محبوب پزشکان نیست!
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رشتههایی مانند بیهوشی، طب اورژانس و کودکان از جمله رشتههای مورد نیاز کشور هستند اما به دلایل مختلف از جمله مسائل تعرفهای، تعداد ورودی آنها با نیاز نظام سلامت همخوانی ندارد.
محمدرضا ظفرقندی در حاشیه بازدید از روند برگزاری پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی که روز گذشته در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، این آزمون را یکی از آزمونهای بسیار مهم در حوزه بهداشت و درمان کشور دانست.
وی با تأکید بر اینکه داوطلبان بر اساس علاقهمندیهای خود نسبت به انتخاب رشته اقدام میکنند، اظهار داشت: برخی از رشتههای تخصصی متأسفانه با کمبود داوطلب و ورودی مواجهاند و پاسخگوی نیاز کشور نیستند، از اینرو باید برای این رشتهها امتیازات ویژهای در نظر گرفته شود.
ظفرقندی افزود: رشتههایی مانند بیهوشی، طب اورژانس و کودکان از جمله رشتههای مورد نیاز کشور هستند، اما به دلایل مختلف از جمله مسائل تعرفهای، تعداد ورودی آنها با نیاز نظام سلامت همخوانی ندارد. بنابراین لازم است راهکارهای مؤثری در این زمینه طراحی و اجرایی شود.
وی ادامه داد: این موضوع در شورای عالی بیمه بهطور جدی در حال پیگیری است. با وجود افزایش ظرفیت ۱۲ درصدی طبق مصوبه مجلس، همچنان ظرفیت ورودی این رشتهها تأمین نمیشود و باید تدابیر مؤثرتری برای آن اندیشیده شود.
ظفرقندی همچنین با اشاره به وضعیت دوره رزیدنتی گفت: این دوره از نظر کیفی، دورهای قابل قبول و قابل تحمل است و در ماههای اخیر حقوق رزیدنتها ۳۰ درصد افزایش یافته است؛ این میزان برای رزیدنتهای متأهل بیشتر از ۳۰ درصد بوده است.
وی در پایان یادآور شد: تبدیل دوره رزیدنتی به شغل در قالب قانون برنامه و بودجه کشور مصوب شده و از ابتدای سال جاری اجرایی شده است.