روزنامه کائنات
2

سیاست

1404 چهارشنبه 17 ارديبهشت - شماره 4824

عارف در سی و دومین آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری:

حفظ منزلت دانشگاه‌ها دغدغه کل نظام است

 معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهبرد دولت وفاق ملی در زمینه آموزش عالی ارتقای جایگاه دانشگاه و منزلت اساتید دانشگاهی است، گفت: برای سامان دادن به ناترازی‌ها و ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی توسعه نیازمند دانشگاه هستیم.
«محمدرضا عارف» در سی و دومین آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری ، با اشاره به اینکه «دولت وفاق ملی» آمادگی دارد اسناد بالادستی و سند چشم انداز که مبنای حرکت دولت است، با حضور دانشگاهیان اجرایی شود، گفت: با راهکار مشخص جامعه دانشگاهی می‌توانیم به تمامی اهداف در نظر گرفته شده در اسناد بالا دستی کشور برسیم و امروز به مردم و کشورهای همسایه وعده می‌دهیم که محوریت پیشرفت و تعالی منطقه به پشتوانه جامعه دانشگاهی ایران است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به دنبال جمع معنوی و هم‌افزایی از تلاش تمام اساتید و طرح‌های علمی هستیم، گفت: برای حل مشکلات کشور به یک سازوکار هدفمند و مشخص با کمک تمامی دانشگاهیان نیاز داریم تا در روندی شفاف، روان و با مشخص بودن مسئولیت‌ها امور را به جلو ببریم که در این مسیر صورت مساله و تبیین آن به عهده دانشگاهیان است که چگونه با حاکمیت و دولت تعامل و همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: در همه نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها نخبگان حضوری ارزشمند و نقشی موثر دارند و همواره در ارائه راهکارها پیش قدم بودند و می‌خواهیم این مسیر مشخص و هدفمند به صورت یکپارچه دنبال کنیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: اسناد بالادستی فراوانی در کشور همانند سند چشم‌انداز وجود دارد که طبق این سند قرار بود در ۱۴۰۴ به اهداف مشخص شده برسیم و جایگاه برتر و تاثیرگذاردر علم و فناوری، اقتصادی و سایر جایگاه‌ها با رشد اقتصادی ۸ درصدی داشته باشیم که امروز از این اهداف تعیین شده عقب هستیم و باید آسیب‌شناسی شود که چه اقداماتی اتخاذ شود تا به این اهداف در سال‌های آینده برسیم.
راهبرد دولت وفاق ارتقای جایگاه دانشگاه و منزلت اساتید دانشگاهی است
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پدیده مهاجرت در میان دانشجویان، گفت: یک پروسه طولانی و گزینش علمی برای انتخاب اساتید دانشگاه مبنی بر توانایی‌های علمی و شخصیتی برای نحوه برخورد با جوانان در کشور وجود دارد که این نشانگر جایگاه و نقش اساتید است که از این نقش مهم غفلت کردیم و منزلت استاد و ارتقای جایگاه آنان برای دولت حائز اهمیت اساسی است.
عارف خاطرنشان کرد: در انتخاب اساتید نمونه ابتدا عمل فرهنگی و اجتماعی دیده می‌شود و سپس جایگاه علمی مدنظر است که یک مسئولیت سنگینی را اساتید نمونه پذیرفته‌اند که امروز آنان با روزهای گذشته متفاوت است و بیش از گذشته زیر ذره بین جوانان منتقد هستند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه پیشنهاداتی برای ارتقای وضعیت علمی و جامعه دانشگاهی کشور از جمله ارزیابی ۳۲ دوره گذشته انتخاب اعضای هیئت‌علمی نمونه کشوری، تخصیص سهمیه برای دانشیاران و استاد یاران در مراسم انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه کشوری، حفظ مرجعیت اساتید و تدوین نظام ملی مرجعیت استاد برای پیشرفت و تعالی کشور، حضور جدی‌تر اساتید در مسائل اجتماعی و فرهنگی و توجه به دیپلماسی علم و فناوری با توجه به دست برتر ایران در فناوری‌ها در منطقه مطرح کرد.
راهبرد سیاست خارجی دولت چهاردهم توسعه همکاری با منطقه است
وی ادامه داد: راهبرد سیاست خارجی دولت چهاردهم توسعه همکاری با منطقه است و در این مسیر اوراسیا به دلیل یک علقه طبیعی و نانوشته به عنوان اولویت اصلی منطقه‌ای محسوب می‌شود که استان‌های مرزی باید برای توسعه همکاری علمی با کشورهای همسایه در قالب دیپلماسی علمی و فناوری در کنار دیپلماسی سیاسی و اقتصادی تلاش کنند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از وزارت علوم خواست عملکرد چهار دهه گذشته بازنگری در جایگاه دانشگاه‌ها و وزارت علوم صورت گیرد.
عارف خاطرنشان کرد: از دانشگاه انتظار داریم در همه بخش‌ها به دولت کمک کنند و ارتقای جایگاه و منزلت اساتید و دانشگاه‌ها راهبرد دولت چهاردهم است نباید در این مسیر تنها به عنوان یک نهاد دولتی تلقی شوند که هزینه‌های دانشگاه‌ها از طریق دولت تامین می‌شود و آیا چنین دیدگاهی می‌تواند ما را به جایگاه واقعی منطقه‌ای کشور برساند؟
وی تاکید کرد: باید ساز و کاری اندیشیده شود که رابطه حاکمیت و دانشگاه چگونه باشد و فرض این است که دانشگاه به عنوان نهادی از جمهوری اسلامی ایران است و قاعدتاً وابستگی اداری با وزارت علوم و دولت دارد اما تا چه میزان می‌تواند در انتخاب رئیس دانشگاه و حتی مدیر گروه دخالت داشته باشد که انتظار داریم دانشگاه‌ها به دولت کمک کنند و پیشنهادات روشن با توجه به سیاست‌های کلی ارائه کنند.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت حل مشکلات معیشتی و مسکن اساتید دانشگاه تصریح کرد: بودجه دولتی کفاف ارتقاء حقوق و مزایا در شأن اساتید دانشگاهی را نمی‌دهد که البته منابع فراوانی در کشور وجود دارد اما چگونگی استفاده از این منابع روشن نشده است که دانشگاه‌ها باید برای حل مشکلات معیشتی و مسکن اساتید پیشنهادات خود را برای بهره‌گیری از این منابع مطرح کنند تا در تامین حداقل‌ها دغدغه برای اساتید وجود نداشته باشد چرا که حفظ منزلت دانشگاه‌ها دغدغه کل نظام ایران است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه