عضو اتاق بازرگانی تهران تشریح کرد؛
کمبود گمرکات تخصصی و امکانات کنترلی، مانع بزرگ در مسیر تجارت
عضو اتاق بازرگانی تهران، از کمبود گمرکات تخصصی، کمبود امکانات کنترلی و ضعف امکانات ترخیص و نگهداری کالاها به عنوان بخشی از مشکلات دامنگیر گمرکات کشور یاد کرد.
محسن بهرامی ارض عضو اتاق بازرگانی تهران در تشریح مشکلات و معضلات گمرکات کشور، اظهار کرد: گمرک شهید رجایی به عنوان بزرگترین گمرک کشور، به تعداد مورد نیاز دستگاه ایکس ری ندارد تا کالا زمان ورود و خروج اسکن شود و در چنین روزی، مشخص نباشد حادثه پیش آمده بواسطه آتش سوزی مربوط به چه کالایی بوده است.
وی عنوان کرد: تعرفهها در گمرک با تأخیر ابلاغ و عطف به ماسبق میشوند. وقتی نرخ ارز تغییر میکند، سود عوارض گمرک بر چه مبنایی باید اخذ شود؟ میگویند معدل سامانه تجارت توافقی و مشخص نیست این معدل را چه کسی در تجارت توافقی باید بگیرد.
عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: بحث کدینگ، امکانات ترخیص و امکانات نگهداری همه بخشی از مشکلاتی است که گریبانگیر گمرکات کشور است.
بهرامی ارض با اشاره به کمبود گمرکات تخصصی در کشور گفت: طلا و جواهر را باید از همان گمرکی ترخیص کنند که کود شیمیایی و بذر آورده میشود. از طرف دیگر به دلیل کمبود امکانات کنترلی ارزیابیها با دقت انجام نمیشود.
وی با بیان اینکه گمرکات به دلیل ساختاری مشکل دارند و از نظر پرسنلی با محدودیت شدید مواجه هستند، خاطرنشان کرد: گمرک از نظر سخت افزار در داخل گمرک با مشکل مواجه هستند؛ انبارهای گمرکی با محدودیت مواجه هستند و از طرف دیگر سایر نهادها نیز مسائلی را به گمرک تحمیل میکنند. برای مثال موضوعاتی مانند ثبت سفارش یا تخصیص ارز ربطی به گمرک ندارند اما تبعات آنها دامن گمرک را میگیرد.
عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: وقتی بانک مرکزی میگوید کالا را در گمرک اظهار کنید بعد ارز را به آن تخصیص میدهیم نتیجه میشود اینکه صاحبان کالا چندین میلیون تن کالا را اظهار میکنند و در نوبت تخصیص ارز میمانند و از طرف دیگر به دلیل مشکلات ساختاری، کالاها متروکه میشوند و میشود قوز بالا قوز. کالای متروکه باید به اموال تملیکی منتقل شود و چون آنها جا ندارند در خود گمرک نگهداری میشوند.
بهرامی ارض گفت: در بازدید معاون اول دولت سیزدهم، از گمرک کانتینرهایی دیده شد که سالها در گمرک بود و ایشان دستور داد ظرف دو ماه ترخیص شوند اما از آن دو ماه، دو سال و دو ماه گذشته و هنوز ترخیص نشدند. اینها گوشهای از مشکلات موجود در گمرک است.
در فروردین امسال؛
۱۴ هزار نفر وام فرزندآوری گرفتند
در فروردین ماه سال جاری، ۱۴ هزار و ۱۲۴ فقره وام فرزندآوری از سوی بانکها پرداخت شده که ارزش آن به ۱۲۹۰ میلیارد تومان میرسد و طی یک ماهه گذشته بیش از ۱۱۳ هزار نفر به صف متقاضیان دریافت وام فرزندآوری اضافه شند که با این حساب، بیش از ۴۸۶ هزار نفر متقاضی در صف دریافت تسهیلات فرزندآوری هستند.
به گزارش کائنات، مطابق دادههای بانک مرکزی، در یک ماهه نخست سال جاری شبکه بانکی کشور بالغ بر ۱۴ هزار و ۱۲۴ فقره وام فرزندآوری پرداخت کرده که ارزش آن به ۱۲۹۰ میلیارد تومان (۱.۲ همت) میرسد.
با این حال تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۴ بیش از ۴۸۶ هزار نفر متقاضی در صف دریافت تسهیلات فرزندآوری هستند و از آخر اسفند ماه ۱۴۰۳ تا پایان فروردین ماه ۱۱۳ هزار و ۴۶۳ نفر به متقاضیان در صف دریافت وام فرزندآوری افزوده شده است.
براساس آمار قبلی بانک مرکزی، در پایان اسفند ماه سال گذشته (ماه مورد گزارش قبل از گزارش فعلی) ۳۷۳ هزار و ۳۸۵ نفر، تعداد متقاضیان در صف دریافت تسهیلات فرزند بود که این تعداد در پایان فروردین ماه سال جاری به ۴۸۶ هزار و ۸۴۸ نفر متقاضی در صف دریافت وام فرزندآوری رسید و این در حالی است که در پایان سال ۱۴۰۳ بیش از ۵۸۸ هزار فقره تسهیلات فرزندآوری از سوی شبکه بانکی کشور، پرداخت شد.
*عملکرد کدام بانکها بهتر بود؟
مطابق این گزارش بانک مرکزی، از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا پایان این ماه، بانک ملت با پرداخت ۳۰۷۶ فقره وام فرزندآوری به ارزش ۲۸۹.۸ میلیارد تومان، بانک رفاه کارگران با پرداخت ۲۶۹۹ فقره به ارزش ۲۴۸.۴ میلیارد تومان، بانک قرض الحسنه مهر ایران با پرداخت ۲۰۵۴ فقره به ارزش ۱۸۳.۳ میلیارد تومان، بانک ملی ایران با پرداخت ۱۴۷۶ فقره به ارزش ۱۳۱ میلیارد تومان و بانک شهر با پرداخت ۹۰۴ فقره به ارزش ۸۱.۴ میلیارد تومان در جایگاه اول تا پنجم شبکه بانکی از پرداخت تسهیلات فرزندآوری، قرار گرفتند.
همچنین در این بانکها به ترتیب برای بانک ملی ایران ۶۵ هزار و ۹۲۵ نفر، برای بانک ملت ۶۴ هزار و ۷۴۹ نفر، برای بانک صادرات ۵۹ هزار و ۱۵۸ نفر، برای بانک سپه ۵۳ هزار و ۸۶۹ نفر و برای بانک رفاه کارگران ۵۳ هزار و ۶۹ نفر در صف دریافت وام فرزندآوری قرار دارند که پنج بانک پر متقاضی محسوب میشوند.