دادستانی کل کشور:
رسانهها از پرداختن به موضوعاتی که
امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند پرهیز کنند
در پی وقوع انفجار در بندر شهید رجایی،دادستانی کل کشور در اطلاعیهای از فعالان مجازی و رسانههای کشور خواست از پرداختن به موضوعاتی که امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند، پرهیز کنند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در اطلاعیه دادستانی کل کشور تاکید شده
است با افرادی که با انتشار محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین اقدام به برهمزدن امنیت روانی جامعه کنند، براساس قانون برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.
در این اطلاعیه خطاب به دادستانهای سراسر کشور تاکید شده: لازم است با اتخاذ تدابیر لازم
با افرادی که با سوء استفاده از فضای مجازی در مورد این حادثه خسارت بار مبادرت بهمخدوش کردن امنیت روانی جامعه و تشویش اذهان عمومی با انتشار محتوای خلاف واقع و
نشر اکاذیب میکنند مطابق مقررات برخورد سریع، مؤثر و بازدارنده صورت گرفته ونتیجه به این دادستانی اعلام شود.
صبح دیروز هم دادستان کل کشور برایپیگیری ویژه حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به دادستان مرکز استان هرمزگان دستور
داد این حادثه به فوریت و دقت رسیدگی شود.
در دستور دادستان کل کشور به دادستانمرکز استان هرمزگان تاکید شده است که بررسی دقیق و رسیدگی ویژه به پرونده و برخورد
قاطع و اثرگذار با عامل یا عاملان احتمالی و کسانی که در این حادثه قصور و تقصیر وسهلانگاری داشتهاند، در اولویت قرار گیرد.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران عنوان کرد؛
۱۳ بیمارستان پایتخت در حال نوسازی و رفع خطر
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساختمانهای ناایمن پایتخت گفت: ناحیههای شهرداری را الزام کردیم که سالی حداقل ۱۰ ساختمان پرخطر را رفع خطر کنند .
مهدی بابایی در جریان جلسه کمیته ایمنی در شهرداری منطقه ۳ تهران باتشکر از تلاشهای صورت گرفته در خصوص مسئولیتهای اجتماعی و اقدامات ایمنی اظهار کرد: تلاش بی سابقهای از سوی مسئولان شده و امیدواریم این مسیر ادامه داشته باشد تا شاهد تحقق پویش شهر ایمن باشیم. هدف ما از حضور در مناطق ۲۲گانه فرهنگ سازی ایمنی است و این تبدیل به دغدغه اصلیمان شده است؛ پیش از این دغدغه ایمن سازی فقط در سازمان آتش نشانی و سازمان مدیریت بحران بود.
وی ادامه داد: البته باوجود ایجاد ساختار سازمان و تعیین بودجه باز هم شهرداری کند عمل میکند و آنگونه که باید اقدامات ایمنی به چشم مدیران شهرداری ننشسته است؛ با اینکه در آسانسورهای شهرداری تلفات دادیم اما هنوز تاییدیه ایمنی ندارند. در موضوع تاییدیه ایمنی ساختمان ردیف بودجه داشتیم اما باز هم پیشرفتی نداشتیم. یکی از شاخصهای واحد HSE سازمان باید رفع عدم انطباقهای ساختمانهای شهرداری باشد و باید به پیگیری در این مساله امتیاز ویژه داده شود تا اقدامات جدی تر پیگیری شود چرا که بدون تاییدیه ایمنی تمام زحمات تحت شعاع قرار میگیرد. وی با بیان اینکه در روند تغییرات ماموریتهای حریق شهر تهران سیر نزولی اتفاق افتاده است، گفت: میخواهیم بگوییم وقتی مناطق ورود میکنند چقدر شرایط بهتر میشود. روند تغییرات فوتیها و مجروحین برای حریق نسبت به سال گذشته حدودا نصف شده است و مدیریت شهری در تعداد ایستگاههای آتش نشانی و ماشین آلات رتبه یک در بین ابرشهرها دارد؛ تلاش کردهایم در یکی دو سال اول روند صعودی حریق را متوقف کنیم و بعد روند را به سمت کاهش ببریم و امیدواریم این فرآیند در سال ۱۴۰۴ ادامه داشته باشد.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: مصوبهای را در شورا به تصویب رساندیم که مناطق و نواحی ورود پیدا کنند تا پیگیر کاهش حریق و عملیاتهای آتش نشانی و مدیریت بحران باشیم. منطقه ۳ در بخش کاهش حریق موفقیتی نداشته است و انتظار داریم جلسات مستمری با فرماندهان ایستگاهها در این خصوص برگزار شود تا دغدغهها رفع شود. این منطقه در بحث آموزش قوی عمل کرده اما شاید در بحث کاهش ساختمانهای ناایمن موفق عمل نکرده است. باید فاصله ارتباطی با آتش نشانی کمتر شود تا مسائل بهتر پیگیری شود.
وی در پایان تاکید کرد: ناحیهها را الزام کردیم که در سال حداقل ۱۰ ساختمان پر خطر را رفع خطر کنند و در فاصلهای که ساختمانها باید روند خارج شدن از دسته پر خطر را طی کنند، آموزشهای لازم نیز داده شود. همچنین باید افزایش ورودیهای ایستگاه متروی پرتردد شهید حقانی به صورت ویژه پیگیری شود و اخذ مجوز ایمنی برای تاورکرینها پیگیری شود. در بحث رفع خطر ساختمانهای پرخطر فقط ارسال اخطار قابل قبول نیست و اقدام مهم است؛ پرونده قضایی در قوه قضاییه باید تشکیل شود و مسئول قضایی شهرداری ناحیه نیز در این مساله ورود کند. در مساله رفع خطر کالبدی ساختمانهای ناایمن ۱۳ بیمارستان در حال نوسازی و رفع ناایمنی هستند.
اجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند مطرح کرد؛
مواجهه با انفجار جمعیت سالمند در مدت ۲۰ سال
مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند با اشاره به اینکه در ۲۰ سال آینده با انفجار جمعیت سالمند در کشور مواجه خواهیم بود، بر لزوم فعالیت پژوهشگران بومی در طرح جهانی شهر دوستدار سالمند به منظور فراهم کردن شرایط لازم برای زندگی و پویایی سالمندان تاکید کرد.
احمد شاهیوندی در نشست اجرای طرح شهر دوستدار سالمند که روز گذشته (۶ اردیبهشت) در استانداری خوزستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: وضعیت سالمندی در کشورهای مختلف گویای شرایط آینده کشورها است؛ ایران یکی از کشور خاورمیانه است که در سال ۲۰۵۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت آن سالمند است و پاکستان، عراق، افغانستان و... دارای جمعیت جوان بیشتری از کشور ما خواهند بود. وی تصریح کرد: این وضعیت تلنگری برای ما است و باید توجه کنیم علاوه بر توجه به ایجاد شرایط و زیرساختها، اگر به جوانی جمعیت توجه نشود در آینده حتی مباحث امنیتی خواهیم داشتیم. مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند گفت: با آگاهی و اطلاع از اینکه کشور به سمت رفتن به سالمندی است، باید به دنبال تدابیری از جمله ایجاد اشتغال، تسهیل ازدواج و فرزندآوری باشیم.
شاهیوندی بیان کرد: تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند است و باید شرایط برای این افراد مهیا شود. در کشورهای توسعهیافته ۱۰۰ سال طول میکشد تا جمعیت سالمندی دو برابر شود اما در ایران در مدت ۲۰ سال این اتفاق رخ میدهد و با انفجار جمعیت سالمندی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: شهر دوستدار سالمند یک رویکرد جهانی است و با برنامهریزی، شرایط لازم را برای زندگی و پویایی سالمندان فراهم میکند. شاید تصور شود این طرح برای از کارافتادهها باشد در حالی که این گونه نیست و در قالب این طرح، امکانات و شرایطی ایجاد میشود که سالمندان پویا داشته باشیم و فرصتهای دوبارهای برای آنها فراهم شود. مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند با اشاره به دو تا سه برابر شدن جمعیت سالمند در ۲۰ ساله آینده گفت: در سالمندی موفق نه تنها به بیماریها بلکه به دیگر موضوعها مانند عملکرد و مشارکت سالمندان توجه میشود تا از ظرفیتهای آنها برای فعالیت و حضور در جامعه و استفاده از پتانسیل آنها فراهم شود.
وی افزود: ایران رتبه ۲۷ بینالمللی در آثار ثبتشده جهانی را دارد اما در زمینه درآمدزایی و جذب گردشگری، رتبه بالای ۱۰۰ را دارد و نتوانستهایم از این ظرفیت استفاده کنیم بنابراین یکی از مباحثی که باید مورد توجه قرار بگیرد موضوع گردشگری دوستدار سالمند است و باید به آن پرداخته شود.
شاهیوندی با اشاره به ابلاغ سند راهبردی محیط دوستدار سالمند گفت: همه شهرداریها مکلف هستند احکام دبیرخانهها برای شهرهای پایلوت را ارائه کنند و برای داشتن محیط دوستدار سالمند باید دبیرخانه در شهرداری شکل بگیرد. وی افزود: با توجه به نبود مدیریت یکپارچه در شهرها، اولین ضرورت برای داشتن چنین شهری، ایجاد همکاری بینبخشی است و معاونت سیاسی اجتماعی استانداری، بر عملکرد سازمانهای مختلف نظارت میکند.
مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند گفت: هر سازمان باید ردیف بودجهای برای محیط دوستدار سالمند تعیین کند و در دیگر طرحها نیز باید به جایگاه سالمندی توجه شود. وی بیان کرد: برای اجرای این طرح به پژوهشگران بومی نیاز داریم تا در این زمینه فعالیت کنند و دو سه پروپوزال ارائه دهند تا بهترین آنها را انتخاب کنیم.