معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛
مصوبه جدید به کنکور ۱۴۰۴ نمیرسد
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه کارهای مقدماتی اصلاح سهمیههای کنکور صورت گرفته است، گفت: در صورت اصلاح نهایی اجرای این مصوبه به کنکور ۱۴۰۴ نخواهد رسید.
سید جلیل حسینی به آخرین وضعیت اصلاح سهمیههای پذیرش در کنکور اشاره کرد و گفت: کارهای اولیه اصلاح سهمیههای ورود به دانشگاهها با عدالت آموزشی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است. در حال رایزنی بین دو وزارت علوم و بهداشت برای بررسی این موضوع هستیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اصلاح سهمیه های پذیرش در کنکور در صورت تصویب به آزمون ۱۴۰۴ نخواهد رسید، تصریح کرد: بر اساس قانون هرگونه تغییر در کنکور باید یکسال قبل به اطلاع داوطلبان برسد؛ بنابراین اگر هم تغییراتی در مصوبه داشته باشیم، این موضوع به کنکور ۱۴۰۴ نخواهد رسید.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: هر بار در مورد موضوعاتی نظیر اصلاح سهمیهها اظهار نظری میکنیم، چند ماه بعد از آن باید شاهد پسلرزههای این مصاحبهها باشیم؛ چرا که تصوراتی پیش می آید؛ مبنی بر اینکه عدهای یک زمانی که برای کشور زحمت کشیدند، مورد بی توجهی قرار خواهند گرفت. در صورتی که این تصور اصلا درست نیست؛ ضمن اینکه مسئله امتیازات برای افرادی که در جبههها حضور داشتند برای ما بسیار مهم است؛ چون برداشت عمومی نابجایی از این موضوع میشود، نیاز است این امر مورد توجه قرار بگیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران خبر داد؛
بهرهمندی ساختمانهای سبز و دارای معماری پایدار از تخفیف عوارض ساختمانی
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از اعمال تخفیف ۳۰ تا ۵۰ درصدی برای ساختمان سبز و دارای معماری پایدار خبر داد.
حمیدرضا صارمی اظهار کرد: همانطور که می دانیم تغییرات جمعیتی، رشد سریع شهرها و به دنبال آن رشد ساخت و ساز، اثرات منفی را در اکوسیستم محلی، مصرف بالای انرژی و تولید آلودگی های زیست محیطی ایجاد کرده و بدین ترتیب کیفیت زندگی در کلانشهرها کاهش یافته است. بنابراین اکنون که جهان با مشکلاتی از جمله کمبود منابع انرژی، بحران آلودگی هوا، تغییرات جمعیت و مشکلات زیست محیطی مواجه است، حرکت به سمت توسعه پایدار امری مهم و ضروری به شمار می رود. از این روی، مدیران شهری همواره به دنبال راهکارهایی برای به حداقل رساندن آسیب های زیست محیطی و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان هستند.
وی ادامه داد: مدیریت شهری تهران نیز به منظور حل این مشکل، اجرای ساختمان سبز و معماری پایدار را به عنوان یکی از راه حلها برای بهبود وضعیت محیط زیست از سالها پیش در دستور کار خود داشته و پس از بررسیهای بلند مدت و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی "لایحه اصلاحیه مصوبه توسعه ساختمان سبز و معماری پایدار در شهر تهران" را که چندی پیش به تصویب و تایید شورای اسلامی شهر تهران رسید، در مسیر اجرا قرار داده است.
معاون شهردار تهران تصریح کرد: بر اساس این مصوبه، تمامی ابنیه دارای مصوبه موردی از کمیسیون ماده پنج شهر تهران و کلیه اراضی که متقاضی ساخت آن شهرداری تهران و سایر دستگاه های خدمات رسان دولتی و عمومی غیردولتی با مساحت بیش از ۵۰۰ متر مربع هستند، ملزم به اخذ حداقل امتیاز رتبه بندی ساختمان سبز خواهند بود.
صارمی با بیان اینکه با اجرایی شدن این مصوبه، امکان دریافت گواهی ساختمان سبز و نشان مربوطه برای تمامی املاک متقاضی شهر تهران واقع در کلیه پهنه های چهار گانه طرح تفصیلی فراهم می شود، گفت: ساختمان هایی که براساس معیارها و شاخص های ساختمان سبز احداث شوند، پروانه ای تحت عنوان پروانه ساختمان سبز که کلیه ضوابط و مقررات مربوط به ساختمان سبز در آن درج شده باشد، صادر می شود. این گواهی در دو مرحله پیش گواهی در فرآیند صدور پروانه و پروانه ساختمانی و گواهی اصلی در مرحله صدور گواهی پایان کار ساختمانی صادر خواهد شد.
وی اضافه کرد: در فرآیند صدور گواهی ساختمان سبز و معماری پایدار، ساختمانهای متقاضی براساس شاخصها و معیارهای تعیین شده در مصوبه مورد ارزیابی قرار می گیرند و با توجه به امتیاز دریافتی نشانهای سرو زرین، سرو سیمین و سرو سبزین به آنها تعلق می گیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اهمیت اجرای ساختمانها سبز و معماری پایدار در پایتخت، اظهار کرد: شهرداری تهران به منظور اجرای هرچه بهتر این مصوبه، مشوق هاییها را نیز برای مالکانی که نسبت به احداث ساختمانهای سبز اقدام کنند، تعریف کرده که با توجه به امتیاز دریافتی در سیستم ارزیابی و دریافت نشانهای مذکور به صورت تخفیف در عوارض ساختمانی اعمال خواهد شد.
براساس گزارش سایت شهر، صارمی افزود: بدین ترتیب عوارض مربوطه با توجه به ارزیابی صورت گرفته و اخذ نشان سرو زرین، سرو سیمین و سبزین ۳۰، ۲۰ و ۱۰ درصد عوارض محاسبه شده ملاک عمل خواهد بود. با این وصف، اگر مالکان مبلغ کل عوارض را به صورت نقدی پرداخت کنند و از ۲۰ درصد تخفیف نقدی هم بهره مند شوند، در مجموع تخفیف آنها برای نشان سرو زرین، سرو سیمین و سبزین به ترتیب ۴۰،۵۰ و ۲۰ درصد اعمال می شود.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد؛
زنان سرپرست خانوار شهرهای زیر۲۰ هزار نفر
در اولویت بیمه در سال جاری
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی از شناسایی ۱۵ هزار زن سرپرست خانوار در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت خبر داد و گفت: این افراد در اولویت طرح بیمه در سال آینده قرار دارند.
دکتر آرزو ذکاییفر سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور درباره وضعیت بیمه زنان سرپرست خانوار گفت: در بحث بیمه زنان سرپرست خانوار در دو بخش فعالیت میکنیم؛ نخست، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و دوم، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار ساکن در روستاها و عشایر.
وی افزود: سال گذشته با اعتباری که توانستیم جذب کنیم، تمام زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری پشت نوبتی شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتند بهگونهای که اکنون ۶۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر هستند.
ذکاییفر ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر نیز تحت پوشش بیمه شهری قرار دارند. اما یکی از چالشهای موجود این است که اعتبار بیمه شهری از دو منبع تأمین میشود؛ یکی سازمان بهزیستی و دیگری سازمان هدفمندی یارانهها و همین موضوع افزایش جمعیت تحت پوشش را با دشواریهایی همراه کرده است.
وی تصریح کرد: با این حال رویکرد ما برای سال ۱۴۰۴ تمرکز بر شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است. در این شهرها، تمام افراد پشت نوبتی شناسایی شدهاند. این افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و متقاضی فعال شدن بیمه اجتماعی خود هستند، تعداد این افراد حدود ۱۵ هزار نفر است.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی ادامه داد: در مورد شهرهای بزرگتر، موضوع به بخش بیمه شهری مربوط میشود. حق بیمه این گروه ۱۸ درصد است که ۸ درصد آن را سازمان بهزیستی و ۱۰ درصد دیگر را سازمان هدفمندی یارانهها باید پرداخت کند.
وی اظهار کرد: سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرده است که امکان افزودن حتی یک نفر دیگر به لیست بیمهشدگان را ندارد و منابعی برای توسعه این پوشش در اختیار ندارد. بنابراین، با وجود تأمین منابع از سوی سازمان بهزیستی، بهدلیل وابستگی به تأمین همزمان منابع توسط سازمان هدفمندی، این اقدام تاکنون عملیاتی نشده است.
ذکاییفر گفت: اکنون در حال پیگیری هستیم که کل منابع مورد نیاز برای پوشش این افراد به سازمان بهزیستی منتقل شود. اگر این اتفاق بیفتد، میتوانیم پشت نوبتیهایی که حدود ۲۰ هزار نفر هستند را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون چند جلسه با سازمان برنامه و بودجه و مجلس برگزار شده است، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم. با این حال، پیگیریها همچنان ادامه دارد.