پشت پرده سفر وزیر دفاع عربستان به ایران چه بود؟
یک تحلیلگر سعودی نزدیک به دربار پادشاهی عربستان، گفت: «سعودی به وضوح به تهران پیام میفرستد که به هیچ وجه مجرای حمله به ایران نخواهد بود.»
رسانه سعودی عکاظ در گزارشی به تحلیل سفر اولین وزیر دفاع عربستان سعودی به ایران پرداخته و مینویسد: سفر شاهزاده خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی به جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده تعهد رهبری عربستان به تقویت و توسعه روابط دو کشور در چارچوب تعهد خود به توافق پکن و ارتقای سطح هماهنگی و همکاری بین پادشاهی و جمهوری اسلامی ایران به گونهای است که منافع مشترک آنها را تامین کند و به تقویت روابط دوجانبه ک مک کند.
عکاظ در ادامه مینویسد: سفر وزیر دفاع عربستان به ایران در چارچوب گفتوگو در مورد آخرین تحولات منطقه، تبادل نظر در مورد تحولات منطقه و بین المللی و رسیدگی به موضوعات مورد علاقه انجام میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: رهبری پادشاهی عربستان سعودی به دنبال دستیابی به صلح و رفاه در منطقه، انتقال آن از مرحله درگیری به مرحله ثبات و امنیت، و تمرکز بر دستیابی به آرزوهای مردم منطقه برای آیندهای بهتر از رفاه، شکوفایی و یکپارچگی اقتصادی است. توسعه روابط دوجانبه بین پادشاهی عربستان سعودی و ایران یکی از ثمرات تلاشهای ولیعهد برای دستیابی به صلح، امنیت، ثبات و رفاه در منطقه و تحقق آرمانهای مردم آن است.
این گزارش در ادامه درباره هدف از این سفر مینویسد: این سفر به عنوان بخشی از تلاشهای دیپلماتیک مستمر پادشاهی برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه با همکاری و هماهنگی طرفهای بین المللی و منطقهای انجام میشود.
در همین ارتباط، علی شهابی، تحلیلگر سعودی نزدیک به دربار پادشاهی عربستان، گفت: «سعودی به وضوح به تهران پیام میفرستد که به هیچ وجه مجرای حمله به ایران نخواهد بود.» به گفته شهابی، پادشاهی عربستان از تلاشهای رئیس جمهور آمریکا [دونالد]ترامپ برای یافتن راه حل دیپلماتیک برای بحران هستهای حمایت میکند و خواهان جنگ نیست. فایننشال تایمز در ادامه مینویسد: وزیر دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه، چند روز پیش از برگزاری دور دوم مذاکرات ایران با آمریکا بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی، با رهبران ایران در تهران دیدار کرد.
بر اساس این گزارش، شاهزاده خالد بن سلمان - برادر کوچکتر محمد بن سلمان، ولیعهد، رهبر واقعی عربستان سعودی - بالاترین مقام سلطنتی عربستان سعودی است که در دهههای اخیر به ایران سفر کرده است. سفر او در بحبوحه نگرانی کشورهای عربی در مورد خطر تجدید درگیری در منطقه در صورت شکست تلاشهای دیپلماتیک برای حل تنشهای فزاینده بین ایران و آمریکا انجام میشود. فایننشال تایمز در ادامه مینویسد: عربستان سعودی نگران جاهطلبیهای هستهای ایران است و مدتهاست که تهران را رقیب اصلی منطقهای خود میداند و آن را به عنوان یک نیروی بیثباتکننده در منطقه به دلیل حمایت از گروههای شبهنظامی متهم میکند. در ادامه این گزارش آمده است: ریاض همچنین نگران است که اگر ایالات متحده و اسرائیل حملاتی را علیه ایران انجام دهند، تهران میتواند با حمله مستقیم به زیرساختهای نفتی خود یا از طریق نیابتها، اقدامات تلافیجویانه را انجام دهد. عربستان سعودی به همراه دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نسبت به گرفتار شدن در درگیری ایران با اسرائیل و ایالات متحده همواره محتاط بودهاند.
به گزارش سی ان ان، از آخرین باری که یکی از اعضای ارشد سلطنتی سعودی به ایران سفر کرده بود، دههها میگذرد: ملک عبدالله بن عبدالعزیز این کار را در سال ۱۹۹۷ انجام داد، زمانی که محمد خاتمی رئیس جمهور اصلاح طلب بر سر کار بود. شاهزاده خالد، وزیر دفاع عربستان سعودی که اکنون به ایران سفر کرده است، پسر سلمان بن عبدالعزیز پادشاه کنونی عربستان است.
سعودی ها به دنبال تدارک دیدار پزشکیان و ترامپ در عربستان
یک خبرنگار سیاست خارجی در آمریکا با اشاره به سفر وزیر دفاع عربستان به ایران گفت که سعودیها علاقهمند هستند که ببینند آیا میتوانند نوعی دیدار سطحبالا بین ایالات متحده و ایران را، هنگام سفر ترامپ به عربستان، میانجیگری کنند.
لارا روزن خبرنگار آمریکایی در خبرنامه خود تحت عنوان دیپلماتیک نوشت: منابع اشاره کردهاند که سعودیها علاقهمند هستند که ببینند آیا میتوانند نوعی دیدار سطحبالا بین ایالات متحده و ایران را، هنگام سفر ترامپ به عربستان، میانجیگری کنند. وی افزود: با این حال، تصور میشود که ایرانیها تاکنون تمایلی نشان ندادهاند.
علی واعظ، مدیر برنامه ایران در گروه بینالمللی بحران، نیز در این باره گفت: «برگزاری یک دیدار در سطح ریاستجمهوری میتواند مفید باشد تا ترامپ را به روند دیپلماسی وارد کند و از فرآیند پیچیده مذاکراتی که ممکن است شکل بگیرد، محافظت کند.» او در گفتوگویی با من افزود: «استدلال من این بوده که بهجای انجام گامهای کوچک متقابل یا اقدامات اعتمادساز، یا در نظر گرفتن یک توافق موقت در آینده که سپس به یک توافق جامع و در نهایت به یک دیدار در سطح ریاستجمهوری منتهی شود، بهتر است همان دیدار سطح ریاستجمهوری را در ابتدای مسیر برگزار کنیم؛ چون وقتی ترامپ شخصاً درگیر روند مذاکرات شود، نوعی محافظت در برابر [عوامل مخرب] ایجاد میشود.»
سکینه سادات پاد:
هشتصد میلیارد تومان
به آسیبدیدگان ناآرامیهای ۱۴۰۱ پرداخت کردیم
سکینه سادات پاد، عضو کمیته بررسی ناآرامیها، از پرداخت حدود ۸۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارتهای مالی خبر داد. این رقم به گفته او از طریق دولت و ارکان حاکمیت تأمین شده، نه خود کمیته. او در این بخش همچنین به پیگیری پروندههایی اشاره میکند که در آنها عاملان خشونت یا حتی بیمهی قربانیان مشخص نبودهاند، اما کمیته مستقل ملی مسئولیت بررسی و رسیدگی به آنها را برعهده گرفته است.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تداوم نسلکشی رژیم صهیونیستی در فلسطین؛
بقائی: کشتار کودکان غزه، جنایت جنگی
جنایت علیه بشریت و نسلکشی محسوب میشود
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در حساب کاربری ایکس خود در واکنش به تداوم نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه و با اشاره به گزارش سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در فلسطین، نوشت: این گزارش مربوط به قرون وسطی نیست؛ مربوط به عصر تاریکی هم نیست؛ این فاجعه، نزدیک به دو سال است که هر روز تکرار میشود. وی افزود: سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در فلسطین میگوید: تعداد کودکانی که از ابتدای جنگ غزه تا کنون کشته شدهاند به صورت میانگین به ۲۷ نفر در روز رسیده است. این در حالیاست که: - مجمع عمومی سازمان ملل بارها جنایات اسرائیل را محکوم کرده است؛ - دیوان کیفری بینالمللی (ICC) جنایات رژیم اسراییل را نسلکشی فلسطینیان توسط اسرائیل تلقی کرده است؛ - دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) برای سران این رژیم حکم بازداشت صادر کرده است؛ اما کشتار ادامه دارد... سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هر روز کودکان بیشتری یا در بمبارانهای غزه، یا بر اثر سیاست عمدی گرسنگی دادن غیرنظامیان توسط رژیم اسرائیل جان میبازند. این اقدامات، طبق قوانین بینالمللی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، و نسلکشی محسوب میشوند. رژیم اسرائیل، همدستان و توجیهگران آن باید پاسخگو باشند.
وزیر اطلاعات : ما نباید داستان مذاکره را هیجانی کنیم
وزیر اطلاعات تصریح کرد: ما نباید داستان مذاکره را هیجانی کنیم و یا کشورمان را شرطی کنیم ، باید از خوشبینیها و بدبینیهای افراطی پرهیز کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین خطیب که به استان خراسان شمالی سفر کرده در جلسه شورای تامین استان طی سخنانی با اشاره به تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی و قدرت نمایی آنان در منطقه گفت: ملت ایران سال هاست ثابت کرده که پیرو رهبری فرزانه، رهبری قاطع، عادل، مستحکم و شجاع است و همچنان تهدید در برابر تهدید را به عنوان راهبرد خود قرار می دهد.
وزیر اطلاعات با اشاره به ناامیدی آمریکا از تهدیدات و فشارهای حداکثری که باعث روی آوردن به مذاکرات غیرمستقیم شد، افزود: همانطور که رهبر عزیز اشاره فرمودند ما نباید داستان مذاکره را هیجانی کنیم و یا کشورمان را شرطی کنیم، باید از خوشبینیها و بدبینیهای افراطی پرهیز کنیم و مسیری را که نظام و حاکمیت به وزیر محترم خارجه کشور اعتماد کرده همراهی و حمایت کنیم. به توانمندی و قدرت و توانایی خودمان اعتقاد و اعتماد و باور داشته و داریم .
خطیب گفت: دشمن تلاش برای بیثبات سازی کشور را در برنامههای خود قرار داده که به لطف الهی با همکاری جامعه اطلاعاتی نیروهای مسلح و دستگاه قضایی شاهد آرامش و امنیت در کشور هستیم. وی با تاکید بر همراهی و همکاری دستگاههای حاکمیتی با دولت گفت: تلاش دولت این است که بتواند خدمتگذار خوبی برای مردم باشد و این اعتمادی که مردم به رئیس جمهور محترم آقای دکتر پزشکیان کردند را در عمل محقق کند و با توجه به شعار سال و تاکید بر سرمایهگذاری برای تولید، باید اولویت همه دستگاههای اجرایی کشور این امر باشد.