روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 چهارشنبه 27 فروردين - شماره 4809

مدیر مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

وزارت بهداشت نگران گسترش بیماری از طریق پشه آئدس است

 مدیر مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: کمپین «شهر پاکیزه» با محوریت دفع پسماند و مدیریت آب های راکد و لایروبی رودخانه های راه اندازی شود.
قباد مرادی روز گذشته (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین) در شورای سلامت استان گیلان که با محوریت تب دانگ و حیوان گزیدگی برگزار شد، با اشاره به برنامه کشوری مدیریت بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس، اظهار کرد: وزارت بهداشت نگران گسترش بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس، یعنی تب دانگ، زیکا و چیکونگونیاست.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی زودهنگام ورود ناقلان و کنترل موثر آنها و مدیریت صحیح موارد بیماری، افزود: در آستانه فصل گرم هستیم و امکان انتشار بیماری وجود دارد.
او پشه آئدس را بازپدید و نوپدید دانست که در دو - سه دهه اخیر گسترش پیدا کرده است و گفت: بیش از ۱۴۰ کشور درگیر پشه آئدس هستند.
مرادی با اشاره به صید پشه آئدس در کشور از سال ۱۳۹۸، بیان کرد: پشه آئدس اجیپتی در نوار جنوبی کشور و آلبوپیکتوس در نوار شمالی شناسایی شده است. این پشه با مکیدن خون فرد مبتلا، انسان سالم را بیمار می کند.
وی با بیان اینکه ۱۲۷ مورد پشه آئدس را در گیلان صید کردیم، البته انتقال محلی بیماری نداشتیم، گفت: قبلا موارد بیماری در کشور وجود داشت، اما از سال گذشته شاهد ۸۹۷ مورد انتقال محلی بیماری بودیم و با توجه به اقلیم مستعد گیلان برای گسترش بیماری، باید آمادگی لازم را برای کنترل و پاسخ سریع و موثر داشته باشیم.
مدیر مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت تب و بدن درد را سندرم بالینی تب دانگ دانست و اظهار کرد: این بیماری با تب استخوان شکن شناخته می شود.
وی بیان کرد: بهسازی محیط در کاهش جمعیت پشه اثرگذار است. بنابراین باید مدیریت پسماند و فاضلاب و آب های سطحی و رودخانه ها را جدی بگیریم. آب راکد و پسماند سبب افزایش جمعیت پشه آئدس می‌شود. باید دفع زباله و پسماند و فاضلاب در اماکن نظامی و انتظامی جدی گرفته شود.
وی با اشاره به گردشگرپذیری استان گیلان، از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست در زمینه اطلاع رسانی درباره پشه آئدس اقدام کند.
رئیس مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه به گسترش روزافزون حیوان گزیدگی در کشور اشاره و یادآوری کرد: سال گذشته ۴۰۰ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور ثبت شد که ۲۴ هزار مورد مربوط به گیلان است.
وی از تزریق ۱.۲ میلیون دز واکسن هاری خبر داد و اضافه کرد: هر دز این واکسن هفت یورو هزینه دارد و منابع ارزی زیادی را صرف آن کرده‌ایم.
او ایران را در سال های گذشته جزو کشورهای پیشرو در کنترل بیماری هاری دانست و افزود: شایسته ایران نیست که مرگ و میر ناشی از هاری داشته باشد.
وی با اشاره به انتقال هاری از وحوش به سگ های ولگرد، بیان کرد: قوانین بالادستی برای کنترل سگ های ولگرد وجود دارد که باید اجرایی شود تا بار بیماری را کم کنیم.
محمدمهدی گویا، مشاور وزارت بهداشت نیز گیلان را بعد از تهران، پیچیده ترین استان از نظر تراکم جمعیت و نزدیکی شهرها و روستاها دانست و اظهار کرد: بهسازی محیط، یکی از مهمترین وظایف مدیریتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب دانگ است.
وی فراگیری این بیماری را آسیب به نظام سلامت کشورها دانست و تاکید کرد: مسئولان اقتصادی استان به کمک دانشگاه علوم پزشکی بیایند و خطر پشه آئدس را به حداقل برسانند.

چمران عنوان کرد؛
ناز چینی‌ها در ساخت واگن‌های مترو تمام شد
 رئیس شورای شهر تهران گفت: ناز چینی‌ها در ساخت واگن‌های مترو تمام شده و موافقت‌هایی برای انتقال واگن‌ها به ایران صورت گرفته است.
مهدی چمران پیش از آغاز سیصد و هفدهمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به دستورات جلسه دیروز (سه‌شنبه) شورای شهر، اظهار کرد: بررسی پیشنهاد افتتاح حساب بانکی به نام شورای شهر تهران، بررسی طرح انتظام بخشی و ایجاد شفافیت در گردش کار دبیرخانه کمیسیون ماده پنج و حسابرسی شهرداری‌های منطقه ۱۲ و ۱۷ را خواهیم داشت.
وی درباره آخرین وضعیت ساخت ناوگان حمل‌ونقل عمومی توسط چینی‌ها گفت: ناز چینی‌ها در ساخت واگن‌ها تمام شده و موافقت‌هایی صورت پذیرفته است. قرار است از چین به ایران بیایند و مشکلات را حل کنند و امیدواریم این کار اجرایی شود و بتوانیم واگن‌ها را تحویل بگیریم. ما به دنبال خرید ناوگان حمل و نقل خارجی نیستیم؛ اما کمبود داریم و باید این کمبود را جبران کنیم؛ امیدواریم این واگن‌ها بیایند و کمبودها را جبران کنیم. شرکت واگن سازی داخلی هم اعلام کرده است که می‌توانیم روزی یک واگن بسازیم و با این حساب در سال ۳۶۵ واگن ساخته می‌شود که این می‌تواند کمک کند. رئیس شورای شهر تهران در خصوص انتصابات در شهرداری تهران گفت: من در مسئله انتصابات دخالت نمی‌کنم و اگر سوال کنند نظر مشورتی می‌دهم؛ البته با جا به جایی‌های مرتب موافق نیستم و باید اجازه دهیم روند کار یک مسئول ادامه پیدا کند.
وی درباره آخرین وضعیت حریم تئاتر شهر بیان کرد: از وزارت ارشاد سوال بفرمایید چرا که آن‌ها باید پاسخ دهند.
* رایزنی شورای شهر با وزیر نیرو و شرکت آبفا
برای جابجایی دو لوله بسیار بزرگ در میدان فتح
چمران با بیان اینکه ما با وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آبفا صحبت کردیم که همکاری‌ها صورت بگیرد تا جابجایی دو لوله بسیار بزرگ هزار و ۶۰۰ میلی متری در میدان فتح اجرایی شود، گفت: ما لوله‌ها را تهیه کردیم و در حساب‌های فی ما بین نیز لحاظ می‌کنیم. می‌خواستیم جابجایی‌ها در ایام عید انجام شود؛ اما تجهیزات آماده نشد. تلاش بر این است که قطعی آب نداشته باشیم و جایگزینی لوله‌ها سریعتر صورت بگیرد.
وی در ادامه در خصوص ثبت سفرهای خارجی مدیران شهری در سامانه شفافیت تصریح کرد: مسافرت‌های خارجی به حداقل رسیده؛ مگر اینکه سفر خاصی باشد که در کمیته سفرها ثبت و در وزارت کشور نیز دنبال می‌شود و موضوع خاصی نیست.
* برخی خودروهای نو در راه پارکینگ خودروسازی‌ها خراب می‌شوند
رئیس شورای شهر تهران در رابطه با معاینه فنی اتوبوس و تاکسی‌ها، یادآور شد: صحبت‌های مدیرعامل ستاد معاینه فنی بسیار ارزشمند بود و اینکه خودرویی در چهار سال اولیه رد می‌شود، اتفاق خوبی نیست. بعضاً خودروهای نو در راه پارکینگ خودروسازی‌ها خراب می‌شوند. اینکه برخی خودروها و حتی اتوبوس‌های بخش خصوصی به مراکز معاینه فنی شهرهای اطراف مراجعه می‌کنند، واقعیت دارد. اینکه بیش از ۶۰ درصد معاینه فنی می‌شوند و دیگران نمی‌آیند درست نیست؛ چراکه تهران با شرایط آلودگی هوا روبه‌رو است و باید تمهیداتی اندیشیده شود که در تهران معاینه فنی صورت بگیرد.
وی در خصوص آخرین وضعیت تراموا گفت: قرار شده تست‌هایی از تراموا مجددا صورت بگیرد و ما نیز نظارت کنیم و نتایج آن را اعلام کنیم. پس از ورود مسئولان مربوطه به تهران این تست‌ها صورت بگیرد؛ هنوز مطالعات تست‌ها به شورا نرسیده و ما خودمان از روند بازدید خواهیم کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه