روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 دوشنبه 18 فروردين - شماره 4802

جوانی که نام ایران را در پرتغال مطرح کرد


 عرفان خطیب‌زاده، فعال و مدرس جوان تئاتر است که سال‌هاست در موسسات آموزشی مشغول به تدریس است. او چندی پیش به عنوان اولین ایرانی به عضویت سازمان بین‌المللی تئاتر/درام و آموزش در پرتغال درآمد.
این دانش‌آموخته تئاتر توضیحاتی درباره این سازمان و مزایای عضویت در آن ارایه و تاکید کرد: فرصت‌ها و موقعیت‌های همکاری‌های بین‌المللی به حدی زیاد است که باور نکردنی است.
او همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران به صورت سازمانی، عضویتی رسمی در این انجمن داشته باشد و گفت: پیش از این هیچ نامی از ایران در این سازمان نبود و خوشحالم این افتخار نصیبم شد که در این زمینه سهم کوچکی داشته باشم.
خطیب‌زاده که دانش‌آموخته تئاتر از دانشکده هنرهای زیباست، در آغاز با ارایه پیشینه‌ای کوتاه درباره این سازمان یادآوری کرد: انجمن I.D.E.A  (انجمن بین‌المللی تئاتر/درام و آموزش) سال ۱۹۹۲ در کشور پرتغال تأسیس شد. در حالی که سازمان‌های بین‌المللی دیگری مانند «آی تی آی»، یونیما (اتحادیه جهانی نمایشگران عروسکی) و «استیج» (مرکز بین‌المللی حمایت از تئاتر کودک و نوجوان) در زمینه آموزش فعالیت‌هایی داشتند، تأسیس این اتحادیه به منظور برجسته کردن اهمیت آموزش در حوزه هنرهای نمایشی صورت گرفت.
او با اشاره به شعار این سازمان با این مضمون که «ما نماینده تئاتر/درام و آموزش در سطح جهانی هستیم» افزود: با توجه به این شعار، این مرکز تلاش می‌کند تا در سراسر جهان با برگزاری همایش‌ها، انتشارات، پروژه‌ها، تحقیقات، برنامه‌های Young IDEA بخش جوانان، کنگره‌ها و کنفرانس‌ها و همکاری‌های بین‌المللی، بستری جهانی برای تبادل نظر، ترویج و حمایت از تئاتر/درام و آموزش در مدارس، جوامع و تمامی عرصه‌های فعالیت فراهم کند.
خطیب‌زاده اضافه کرد: در حال حاضر ۹۰ کشور عضو این سازمان هستند. از آنجایی که من علاقه بسیار زیادی به تحقیق و آموزش دارم و سابقه حضور در کنفرانس‌ها، نگارش مقاله و سخنرانی در سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای مختلف را دارم و به مدت ۱۲ سال در امر تدریس فعال بوده‌ام و این مرکز را می‌شناختم، تصمیم گرفتم برای عضویت در آن اقدام کنم.
او با ارایه توضیحاتی درباره روند عضویت خود در این سازمان ادامه داد: بعد از فعالیت‌های اخیرم در زمینه آموزشی، تصمیم داشتم تا عضو یک سازمان بین‌المللی شوم و بتوانم فعالیت‌های آموزشی خود را گسترش دهم. بنابراین با شناختی که از قبل از این سازمان داشتم، اقدام به عضویت کردم. مدارک خود را به طور کامل به زبان انگلیسی برای کمیته اصلی ارسال کردم، شامل: رزومه کامل (رزومه بین‌المللی آموزشی و پژوهشی)، فرم رسمی ثبت‌نام، مدرک زبان آیلتس، ویدیویی از تدریس، پاسپورت و ... و یک ماه بعد در تاریخ ۸ فوریه ۲۰۲۴، آفیسرهای سازمان از کشورهای مختلف در جلسه‌ای در زوم برگزار کردند و به عضویت رسمی من رأی دادند.
این مدرس تئاتر درباره عملکرد این سازمان نیز توضیح داد: باید بگویم که این سازمان برای پیشبرد آموزش تئاتر در دنیا، در طول سال کنفرانس‌هایی در کشورهای مختلف برگزار می‌کند، چه حضوری و چه آنلاین که می‌توانیم با ارسال پروپوزال در آن‌ها شرکت کنیم. همچنین، هر فصل و ماه خبرنامه رسمی منتشر می‌شود که اعضا می‌توانند مقالات، گزارش‌ها و اخبار فعالیت‌های خود را به اشتراک بگذارند. ما(اعضا) همچنین می‌توانیم برگزارکننده فستیوال‌های تئاتر در سطح بین‌المللی باشیم یا ورکشاپ/کنفرانس‌هایی برای تمامی اعضا به صورت آنلاین/آفلاین برگزار کنیم. اگر ایده‌ای آموزشی داشته باشیم، می‌توانیم آن را با سازمان به اشتراک بگذاریم و پس از بررسی، اجرایی کنیم و ...
او در پاسخ به اینکه عضویت در این مرکز چه مزایایی برای تئاتر کشور دارد؟ گفت: من همیشه می‌گویم که بودن در یک جامعه جهانی، خود، اعتبار محسوب می‌شود. سایر کشورها ما را به رسمیت می‌شناسند و می‌توانیم به‌طور حرفه‌ای از فعالیت‌های خود بگوییم. می‌توانیم پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های ملی و میهنی خود را به کشورهای دنیا نشان دهیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم. وقتی در طول سال جشنواره، کنفرانس، کارگاه و رویدادهای پژوهشی و آموزشی وجود دارد، چرا ما سهمی نداشته باشیم؟
خطیب‌زاده اضافه کرد: باید به نکته‌ای اشاره کنم؛ ماه گذشته، فراخوان ارسال مقاله و گزارش فعالیت‌ها برایم ارسال شد. با توجه به اینکه تاکنون ایران هیچ سهمی در این سازمان نداشت، تلاش کردم تا بالاخره نامی از ایران آورده شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه