روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 دوشنبه 18 فروردين - شماره 4802

رئیس شورای شهر تهران:

عتیقه‌ای در بهشت زهرا پیدا نشد


 رئیس شورای شهر تهران گفت: تهران بیشترین بافت فرسوده را دارد که باید رفع شود؛ اما از نظر نوسازی از همه شهرها جلوتر است.
مهدی چمران پیش از آغاز اولین جلسه شورای شهر تهران در سال ۱۴۰۴ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه امروز معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در حوزه حمل‌ونقل شهری و عملیات خط یک مترو گزارش ارائه خواهد داد. همچنین نامه فرمانداری تهران در خصوص اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه الزام شهرداری تهران به ممنوعیت تبلیغات محیطی کالاها و محصولات شرکت های حامی رژیم صهیونیستی بررسی خواهد شد و در ادامه هم خزانه دار شورای شهر تهران، گزارش حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در ماه‌های آذر، دی و بهمن سال ۱۴۰۳ را ارائه خواهد کرد.
وی درباره افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها در سال جدید نیز افزود: همه این نرخ‌ها را تصویب و ابلاغ کردیم و تا اردیبهشت ابلاغ نمی‌شود. هیچ اضافه کرایه‌ای در این ایام قابل قبول نیست. ما بر ایجاد سامانه هوشمند تأکید داریم و هرچه سریعتر باید عملیاتی شود. برای تاکسی‌های خطی عملیاتی شده است. نرخ تاکسی‌ها در ساعات پیک در سامانه اعلام می‌شود و تا وقتی سامانه آماده نباشد نرخ کرایه‌ها نباید اجرایی شود. وی درباره آخریت وضعیت طرح HOV عنوان کرد: شورای ترافیک شهر تهران باید تصمیم اساسی بگیرد که از بزرگراه امام علی یا بزرگراه همت شروع شود. در همت تا حدودی کارهایی انجام شده اما این یک مسئله تخصصی است.
چمران درباره اخبار شنیده شده مبنی بر کشف عتیقه در بهشت زهرا (س) گفت: قرار شد بروند در آن قسمت حفاری انجام دهند؛ این کار با حضور بنیاد مستضعفان و میراث فرهنگی انجام شد و از آقای زاکانی و نیروهای امنیتی نیز دعوت کردند و کندند و چیزی پیدا نکرده‌اند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به بافت‌های فرسوده در تهران، اظهار کرد: تهران بیشترین بافت فرسوده را دارد اما از نظر نوسازی از همه شهرها جلوتر است. تهران چند هکتار فرسودگی دارد که باید رفع شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی:
تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست
 مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به وضعیت مالی تأمین اجتماعی در سال گذشته، اظهارکرد: در آغاز دوره مدیریتی جدید در مهرماه سال ۱۴۰۳ با کسری نقدینگی حدود ۸۵ هزار میلیارد تومانی مواجه بودیم، اما با دریافت ۵۷ هزار میلیارد تومان سهام با ارزش و سایر منابع بویژه وصول بخشی از مطالبات از دولت تا پایان سال، تراز مالی سازمان به وضعیت مطلوب رسید.
مصطفی سالاری در جمع معاونان، مدیران کل و کارکنان این سازمان با ابراز قدردانی از زحمات کارکنان تأمین اجتماعی در سراسر کشور و همراهی شرکای اجتماعی این سازمان، افزود: با وجود این چالش‌ها، موفق شدیم پرداخت تعهدات درمانی را تا حدی سامان دهیم؛ به طوری که حتی در روز و ساعات پایانی سال نیز با تلاش همکاران ستادی و استان‌ها، پرداخت بخشی از معوقات به تمام مراکز طرف قرارداد انجام شد و مهم‌تر اینکه می‌خواستیم بار دیگر این پیام را منتقل کنیم که تأمین اجتماعی نه ورشکسته و نه بدعهد است و اگر مشکلات و تاخیری در انجام تعهدات داشتیم به دلیل شرایط خاص کشور و بروز موانع در وصول مطالبات سازمان از بخش‌های مختلف بود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش به برنامه‌های سال جدید اشاره کرد و افزود: امسال با پیش‌بینی وصول ۱۸۵ هزار میلیارد تومان از دولت، در مقایسه با حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان سال گذشته که بخشی نقدی و بخشی در قالب سهام سهام بود؛ با هفت مصوبه جدید درآمدی و البته کنترل مصارف، برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، سالاری با تقدیر از حمایت‌های دکتر پزشکیان رییس جمهور، دکتر قالیباف رییس مجلس، دکتر میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سازمان تأمین اجتماعی و همراهی هیئت مدیره سازمان در پیگیری‌های مؤثر در اموری نظیر وصول مطالبات از دولت، اخذ سهام باکیفیت به عنوان دیون و تعامل با دستگاه‌های ذیربط و نیز همکاری‌های مستمر کانون بازنشستگان خاطرنشان کرد: این همکاری و وفاق الگویی برای سال جدید است تا با مدیریت بهتر، کیفیت خدمت‌رسانی خود را به ذینفعان سازمان ارتقا دهیم.

رئیس سازمان زندان‌ها:
گام‌های عملی برای تحقق شعار سال با اشتغال‌زایی حداکثری در زندان‌ها برداشته می‌شود
 رئیس سازمان زندان‌ها با تأکید بر ضرورت تحول در نظام زندانبانی کشور، از برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های روز خبر داد و گفت: با توسعه اشتغال در زندان‌ها، درراستای تحقق شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» گام‌های مؤثری برمی‌داریم.
به گزارش قوه قضاییه، غلامعلی محمدی در دیدار نوروزی با مدیران کل زندان‌های سراسر کشور که به‌صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با تشریح اولویت‌های سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: در سال گذشته ۴۶ کارگاه صنعتی جدید برای اشتغال زندانیان راه‌اندازی شد و در فصل بهار پیش‌رو نیز ۱۰ کارگاه دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی افزود: در بعد حمایتی شاهد افزایش ۱۰ درصدی خانواده‌های تحت پوشش انجمن حمایت زندانیان در سراسر کشور بوده‌ایم.
رئیس سازمان زندان‌ها با اشاره به ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی در زندان‌ها گفت: در مناسبت‌های معنوی همچون ماه‌های رجب، شعبان و رمضان، زندان‌ها رنگ و بوی قرآنی بیشتری به خود گرفته‌اند و شاهد ارتقای چشمگیری در ترویج فرهنگ نماز و قرآن بوده‌ایم که همین موضوع موجب کسب رتبه برتر در اجلاس سراسری نماز بین دستگاه‌های اجرایی شد.
وی در ادامه به سه اولویت مهم سازمان در سال جدید اشاره کرد و گفت: «تحول در نظام نظارت و بازرسی»، «کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها» و «هوشمندسازی و بهبود مدیریت منابع» از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌روست. وی در ادامه بر لزوم مدیریت بهینه انرژی و اقلام مورد نیاز زندانیان تأکید کرد.
 محمدی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ۸۳ درصد از دادرسی‌های قضایی زندان‌ها به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود که نقش مهمی در کاهش اعزام و بدرقه زندانیان داشته است. رئیس سازمان زندان‌ها در پایان با اشاره به کاهش ورودی متهمان به زندان‌ها، نقش دستگاه قضایی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری را مؤثر دانست.

سرپرست محیط زیست شهرستان نور اعلام کرد؛
هشدار نسبت به وضعیت نامطلوب
مدیریت پسماند در الیمالات
 سرپرست اداره محیط زیست شهرستان نور، وضعیت فعلی مدیریت پسماند و محل‌های دفن زباله این شهرستان را بسیار نامطلوب و بد توصیف کرد و گفت: شیرابه‌های ناشی از دفن غیراصولی زباله به محیط اطراف نفوذ کرده و باعث آلودگی خاک و آب و محیط های اطراف شده است.
مدیریت پسماند، به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار، نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ سلامت محیط زیست و جوامع انسانی دارد. با این حال، وضعیت نامطلوب سایت دفع پسماند الیمالات در شهرستان نور، نه‌تنها نشان‌دهنده ضعف ساختاری در سیستم مدیریت پسماند استان مازندران است، بلکه زنگ خطری جدی برای پیامدهای مخرب زیست‌محیطی محسوب می‌شود. آلودگی ناشی از شیرابه‌های سمی، که می‌تواند به منابع آب‌های زیرزمینی نفوذ و اکوسیستم‌های حساس منطقه را تهدید کند، تنها بخشی از چالش‌های پیش‌روی این سایت است. این مسئله، با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان نور و نزدیکی آن به عرصه‌های طبیعی ارزشمند مانند جنگل‌ها و مناطق ساحلی دریای خزر، ابعادی فرامحلی به خود گرفته و ضرورت بازنگری فوری در سیاست‌های مدیریت پسماند را پررنگ می‌کند.
* از وضعیت نامطلوب مدیریت پسماند در الیمالات تا ورود شیرابه به رودخانه
در این راستا، هشدارهای محیط زیست درباره آلودگی شیرابه‌ها نه‌تنها یک اعلام خطر فنی، بلکه می‌تواند به فاجعه‌ای زیست‌محیطی تبدیل شود. حل این معضل تنها از طریق عزمی جدی و همکاری بین‌بخشی دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر خواهد بود.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور از عدم مدیریت اصولی شیرابه حاصل از دفن پسماند در این منطقه، از تأثیرات مخرب شیرابه‌ها بر محیط زیست و سلامت مردم ابراز نگرانی کرد.
* تأثیر سفرهای نوروزی بر افزایش حجم زباله
قهرمان اسماعیلی، با اشاره به تأثیر افزایش سفرهای نوروزی بر تولید پسماند، افزود: حجم زباله در این دوره حداقل سه برابر می‌شود و متأسفانه رهاسازی زباله در طبیعت نیز چندین برابر افزایش می‌یابد. این امر باعث تشدید آلودگی محیط زیست و تهدید سلامت عمومی می‌شود.  
* تأثیرات مخرب شیرابه بر آب و خاک
اسماعیلی هشدار داد که شیرابه‌های زباله منابع آب و خاک را  آلوده کرده و حتی رودخانه‌های منطقه را تحت تأثیر قرار داده‌اند.
وی ادامه داد: این آلودگی نه‌تنها زیست‌بوم‌های آبی را نابود می‌کند، بلکه از طریق تجمع در بدن ماهیان و نفوذ به سفره‌های آب زیرزمینی، سلامت مردم را تهدید می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه