خسارت سنگین به ایستگاههای
شماره ۳ و ۴ پمپاژ آب شرب انتقالی به استان یزد
استاندار یزد با اشاره به خسارتهای سنگینی وارده به ایستگاههای ۳ و ۴ پمپاژ آب شرب انتقالی به استان یزد و قطعی آب انتقالی به یزد، گفت: عزم جدی ما بر مرمت و بازسازی خسارت های وارد به خط انتقال آب به استان؛ در حداقل زمان است.
محمدرضا بابایی در جریان بازدید از ایستگاههای ۳ و ۴ پمپاژ آب شرب انتقالی به استان یزد در استان اصفهان که دچار تعرض شده بودند افزود :در پی این اقدام، خسارتهای سنگینی به ایستگاههای ۳ و ۴ پمپاژ آب شرب انتقالی به استان یزد وارد شده و آب انتقالی به یزد قطع شد.
وی با تاکید بر پیگیری مطالبات از طریق تخریب خط لوله آب شرب استان، خاطرنشان کرد :تعرض به خط انتقال آب یزد خسارت قابل توجهی به بیتالمال وارد کرده است که انتظار میرود وزارت نیرو، مطالبات مردم منطقه شرق اصفهان و سایر استانها را بیش از پیش بررسی کرده و تدابیر لازم را بیندیشد. استاندار یزد با اشاره به مطالبات کشاورزان منطقه و مسائل و دغدغههای آنها، اظهار کرد: اگر مطالبات آنها به حق باشد باید مورد توجه قرار گیرد؛ در غیر این صورت، افراد باید نسبت به عدم حقانیت مطالبه خود، مجاب شوند. وی گفت :امید است دستگاه ها و وزارتخانه های مربوطه به مطالبات مردمی منطقه توجه کرده و به وعده داده شده به آن ها طی سالیان گذشته، عمل کنند. استاندار یزد با تاکید بر اینکه آب انتقالی به هیچ وجه به صنعت یا کشاورزی اختصاص نمییابد، تصریح کرد: تمام آب انتقالی صرف شرب مردم میشود و هیچ تخصیصی به بخشهای دیگر ندارد. وی همچنین از رئیس جمهور، وزیر کشور، وزیر نیرو و ستاد مدیریت بحران و نیز مدیران و کارکنان آب منطقهای یزد و آبفای استان، نیروهای انتظامی و کلیه استانهایی که با ارسال تانکرهای آبرسانی و چندین هزار بستههای آب معدنی از مردم یزد حمایت کردند، تشکر و قدردانی کرد. استاندار یزد با اشاره به انعکاس مراتب اعتراض مردم یزد به مقامات ملی اضافه کرد : قطعا تمامی عاملان و مجریان تعرض به خط انتقال آب یزد مورد رصد مراجع قضایی قرار داشته و این موضوع در رایزنی با مدیران دستگاه قضا تا حصول نتیجه در حال پیگیری است.
بابایی در ادامه از تلاش های تیم های مجموعه های آب منطقه ای و آب و فاضلاب به جهت تلاش شبانه روزی جهت بازسازی و مرمت، آسیب های وارده به خط انتقال آب به استان قدردانی کرد. شایان ذکر است در شرایط اوج مصرف، نیاز استان یزد به آب حدود ۳۶۰۰ لیتر بر ثانیه است، در حالی که در فصل بهار بر اساس سنوات گذشته، این نیاز حدود ۲۲۰۰ لیتر بر ثانیه بوده است. اما در حال حاضر، ظرفیت چاههای موجود تنها ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه است که نشاندهنده وضعیت دشوار فعلی است.
طاعتی مقدم در مراسم آغاز عملیات احداث هفتمین اسکله مجتمع بندری کاسپین:
جذب حداکثری بار ترانزیتی و حرکت به سمت بنادر هوشمند مهمترین راهبرد سازمان منطقه آزاد انزلی است
مصطفی طاعتی مقدم، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان در مراسم آغاز عملیات احداث هفتمین اسکله مجتمع بندری کاسپین با سرمایهگذاری بخش خصوصی که با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و استاندار گیلان برگزار شد؛ جذب حداکثری بار ترانزیتی و حرکت به سمت بنادر هوشمند را مهمترین برنامه راهبردی سازمان منطقه آزاد انزلی در حوزه بندری اعلام و اظهار داشت: در شروع سال سرمایهگذاری برای تولید؛ تکمیل حلقههای زیرساختی زنجیره ترانزیت، بهعنوان یک پیشنیاز حیاتی برای تسهیل و توسعه فرایندهای تولیدی در دستور کار این سازمان قرار گرفته موضوعی که در جریان شروع به کار، کارگو حمل بار هوایی از فرودگاه رشت به سمت روسیه و اوراسیا نیز شاهد بودیم.وی با قدردانی از تلاشهای مدیران سابق در مسیر احداث و بهرهبرداری از مجتمع بندری کاسپین اشارهای به مشکلات طی شده در مسیر ساخت این بندر بزرگ ایران در دریای کاسپین نموده و افزود: علیرغم همه مسائل، هم اکنون شش پست اسکله در این مجتمع بندری احداث و از تابستان سال جاری نیز به خط ریل سراسری کشور متصل شده است.طاعتی مقدم در تشریح وجوه تمایز مجتمع بندری کاسپین، دارابودن بهترین آبخور برای تردد کشتیهای در حوضچه آرامش بندر، در میان بنادر دریای کاسپین را مهمترین مزیت آن اعلام نمود و گفت: بهمنظور جذب حداکثری بارهای ترانزیتی، و خدماترسانی به حملونقل صادرات – واردات کشورمان، تکمیل ۹ پست از ۱۶ پست اسکلههای باقیمانده مجتمع بندری از نخستین روز خدمت بنده؛ بهعنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت.مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان سابقه مذاکرات با شرکت مولدینگ؛ بهرهگیری این مجموعه از مدیران سابق سازمان بنادر و دریانوردی را زمینه تقویت، دقت و تسریع در فرایند احداث اسکله شماره چهار مجتمع بندری کاسپین ارزیابی و اظهار امیدواری نمود زمان تکمیل و بهرهبرداری اسکله کمتر از سه سال به طول کشیده و درعینحال مهمترین انتظار خود را احداث تجهیزات و امکانات پسکرانه بندری همزمان با ساخت اسکله، بیان کرد.وی اضافه نمود: باتوجهبه جایگاه منطقه آزاد انزلی در مناسبات کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیگیریهای این سازمان برای جذب بار و کالاهای صادراتی و ترانزیتی، تسریع در تکمیل زیرساختهای مناسب، منجمله بهرهبرداری از اسکله شماره چهار حیاتی است.مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در تشریح مشخصات اسکله شماره چهار چنین توضیح داد: اسکله در فضایی به مساحت ۵.۵ هکتار، دارای ۲۰ هزار مترمربع انباری سرپوشیده، ۱۳ هزار مترمربع انبارهای روباز، حدود ۴ هزار مترمربع ابنیه اداری و… ۵ هزار مترمربع نیز فضای عملیات بندری، میباشد.گفتنی است مجتمع بندری کاسپین در فاز نهایی خود دارای ۲۲ پست اسکله خواهد بود و از شش اسکله فعال کنونی، چهار پست اسکله توسط بخش خصوصی ساخته و مورد بهرهبرداری قرار گرفته، و دو اسکله دیگر از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی احداث شده؛ و کاربری اسکلههای موجود نیز مشتمل بر اسکله رو رو، دلفین و چهار اسکله کارگو میباشد.
پاسخ شرکتهای آبفا و آب منطقه ای یزد
به اظهارات نماینده مردم اصفهان درخصوص انتقال آب
شرکتهای آبفا و آب منطقهای استان یزد در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی جوابیه ای صادر کردند. متن جوابیه بدین شرح است:
با سلام و احترام
در پاسخ به اظهار نظرات آقای طغیانی نماینده محترم مردم اصفهان موارد زیر به استحضار میرساند:
۱. در خصوص اینکه چرا یزد برای ۱۰ روز ذخیرهسازی انجام نداده است: حجم کل مخازن ذخیره استان ۳۰۰ هزار مترمکعب است که با توجه به مصرف ۹ شهرستان یزد، حداکثر تاب آوری کیفی ۴۸ ساعته دارد.
با این وجود در روز تعرض به خط انتقال یعنی ۹ فروردین ماه حدود ۹۰ درصد این حجم آن هم به دلیل کاهش مصرف ناشی از تعطیلی ایام عید و نزدیکی با تعطیلیهای عید فطر پر بوده است. اینکه به صراحت اظهار نظر میشود «خالی بوده» و باید برای «۱۰ روز ذخیرهسازی» میشود معلوم است اطلاعاتی غلط و غیر فنی به ایشان داده شده است.
۲. درخصوص خط پدافندی خلیج فارس: حداکثر امکان تأمین آب از خط مذکور (۲۴۰ لیتر در ثانیه) در حال حاضر برقرار شده و عملاً از نظر فنی بیش از این مقدار به هیچ وجه میسر نیست.
این نکته نیز توجه شود این میزان حتی ۱۰ درصد نیاز آب شرب این ایام را هم پوشش نخواهد داد و در هر صورت استان یزد وابسته به خط انتقال آب از کوهرنگ خواهد بود.
۳. به نظر میرسد ایشان به جای پرداختن به اصل مسئله تعرض، تخریب اموال عمومی بیتالمال که اتفاقا نگاه ملی و فرابخشی میطلبد، در حال پرداختن به نحوه مدیریت و عواقب مسئله هستند. استان یزد آب با شوری بالای ۳۰۰۰ را برای کاهش تنش وارد شبکه توزیع شرب نموده است و مردم شهرهای اردکان، میبد و یزد بیش از صد ایستگاه برداشت، ۲۰ لیتری به دست آب شرب برداشت میکنند. تداوم این وضعیت به دلیل سختی بالای آب، مشکلات گوارشی و مراجعات بیمارستانی را افزایش داده است و مردم شریف یزد صبورانه در انتظار اتصال خط انتقالی هستند.
۴. اگر یزد با ۱/۴ میلیون نفر جمعیت ۳۰ میلیون مترمکعب آب شرب لازم دارد، پس اصفهان با ۵ میلیون جمعیت کمتر از ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب میخواهد پس چرا بالای ۴۰۰ میلیون آب سطحی و زیرزمینی صرفا برای شرب بر میدارد؟
در پایان با توجه به ثبت کلیه اطلاعات روزانه منابع و مصارف آب شرب استانها در شرکت آب و فاضلاب کشور انتظار است هرگونه مصاحبه و یا اظهار نظری که موجب تشویش اذهان عمومی و بر هم زدن آرامش شهروندان گردد صرفاً متکی به اطلاعات رسمی باشد