رئیس سازمان مدارس غیردولتی اعلام کرد؛
افزایش خودسرانه «شهریه»
مدارس و آموزشگاههای زبان ممنوع
رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه شهریه جدیدی در سامانه آموزش و پرورش اعلام نشده است گفت: افزایش خودسرانه شهریه مدارس و آموزشگاههای زبان و کنکور تخلف محسوب میشود.
احمد محمودزاده با بیان اینکه در حال حاضر برای هیچ مدرسه و مرکزی، شهریهای که مصوب، نهایی و به مدرسه ابلاغ کرده باشیم، هنوز نداریم گفت: مدارس پیش ثبت نامشان را بر اساس بخشی از شهریه موجود و نه همه شهریه انجام خواهند داد.
وی افزود: به هر دلیلی ادامه ثبتنام دانشآموز در آن مدرسه انجام نپذیرد و ادامه نیابد، موسس حق ندارد مبلغی از پیش شهریه پرداختی دانش آموز که بابت سال تحصیلی جدید دریافت کرده، کم کند و باید همه آن چیزی را که گرفته به دانش آموز برگرداند.
نشست زنان مجمع بین المجالس جهانی؛
رفیعی: پارلمانها نقش تعیینکنندهای
در کاهش آسیبهای ناشی از منازعات بر زنان دارند
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت نقش زنان در فرآیندهای صلح و بازسازی، خواستار اصلاح قوانین انتخابی برای ایجاد فضایی جهت حضور فعال زنان در سیاستگذاریهای کلان شد. وی همچنین بر حمایت از تشکیل شبکههای زنان صلحساز و تقویت نهادهای مدنی زنان تأکید کرد.
سمیه رفیعی در نشست زنان مجمع بینالمجالس (IPU) با اشاره به پیامدهای ویرانگر منازعات مسلحانه بر زندگی زنان، مسئلهی فلسطین و مقاومت مردم آن را یک مسئلهی عمومیِ جهانی دانست و بر نقش حیاتی پارلمانها در کاهش این آسیبها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه «زنان و مادران مقاوم در مناطق جنگزده، به ویژه در غزه که البته به یک نسلکشی شباهت دارد، با چالشهای متعددی از جمله محرومیت از خدمات بهداشتی و فشارهای اقتصادی روبرو هستند»، تصریح کرد که پارلمانها به عنوان نهادهای سیاستگذار، میتوانند با اتخاذ راهکارهای عملی، نقش تعیینکنندهای در کاهش این آسیبها ایفا کنند.
وی تقویت چارچوبهای حقوقی برای حمایت از زنان در مناطق جنگی را یکی از مهمترین اقداماتی دانست که پارلمانها باید در اولویت قرار دهند و افزود: تصویب قوانینی که مستقیماً از حقوق زنان دفاع میکنند، گام بلندی در جهت کاهش آسیبها و جلوگیری از اقدامات وحشیانه رژیمهای زیادهخواه خواهد بود.
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس و رئیس فراکسیون محیط زیست و نماینده مردم تهران، همچنین بر ضرورت تأمین مالی برنامههایی که مستقیماً به نیازهای زنان در بحران پاسخ میدهند، تأکید کرد و پیشنهادهایی از جمله ایجاد صندوقهای ویژه برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، تدوین برنامههای اشتغالزایی متناسب با شرایط پساجنگی و تأمین خدمات بهداشتی ویژهی زنان را مطرح کرد.
وی با اشاره به اهمیت نقش زنان در فرآیندهای صلح و بازسازی، خواستار اصلاح قوانین انتخابی برای ایجاد فضایی جهت حضور فعال زنان در سیاستگذاریهای کلان شد.
وی همچنین بر حمایت از تشکیل شبکههای زنان صلحساز و تقویت نهادهای مدنی زنان تأکید کرد تا آنها بتوانند صدای خود را به گوش جامعهی بینالمللی برسانند و در تعیین سرنوشت خود نقش داشته باشند.
رفیع با بیان اینکه «تأثیر منازعات بر زنان تنها به دوران جنگ محدود نمیشود»، خواستار طراحی برنامههای حمایتی بلندمدت و مانا برای خروج زنان از چرخهی فقر و محرومیت ناشی از جنگ شد و تأکید کرد که بدون توجه به وضعیت زنان، هرگونه تلاش برای بازسازی و تغییر محکوم به شکست خواهد بود.
معاون پژوهشی موسسه کادراس مطرح کرد؛
تبلیغات کاذب درباره اعتیادآور نبودن ماریجوانا
معاون پژوهشی موسسه کادراس ضمن تشریح عوارض مصرف ماریجوانا گفت: با وجود برخی بحثها و تبلیغات کاذب در مورد اعتیادآور نبودن ماریجوانا، شواهد به روشنی نشان میدهد مصرف طولانی مدت این ماده منجر به اعتیاد میشود، بهطوریکه بر اساس تحقیقات، ۹ درصد از کسانی که تجربه مصرف ماریجوانا داشتهاند، دچار اختلال سوء مصرف شدهاند.
منصور براتی با اشاره به پیامدهای مصرف ماریجوانا بر سلامت اظهارکرد: بررسی میزان مراجعات به فوریتهای پزشکی و بستری شدن مصرفکنندگان ماریجوانا و بهویژه مسمومیت ناشی از آن، یکی از راههای تشخیص پیامدهای مصرف ماریجوانا بر سلامت عمومی است.
به گفته وی، افرادی که دچار مسمومیت ناشی از مصرف ماریجوانا میشوند دارای علائمی نظیر اضطراب، ترسهای عصبی، مسمومیت عمومی و استفراغ هستند.
معاون پژوهشی موسسه کادراس ضمن استناد به برخی از گزارشها درخصوص میزان مسمومیت ناشی از مصرف این ماده تصریح کرد: با وجود برخی بحثها و تبلیغات کاذب در مورد اعتیادآور نبودن ماریجوانا اما شواهد به روشنی نشان میدهد مصرف طولانیمدت آن منجر به اعتیاد میشود. بر اساس تحقیقات، ۹ درصد از کسانی که تجربه مصرف ماریجوانا داشتهاند، دچار اختلال سوء مصرف شدهاند. این تعداد میان کسانی که از نوجوانی شروع به مصرف کردهاند به این صورت است که از هر شش نفر یک فرد از اختلال مصرف رنج میبرد.
براتی با تاکید بر اینکه مصرف ماریجوانا توسط نوجوانان بسیار خطرناک است، گفت: افزایش آسیبپذیری میان نوجوانان در مقابل پیامدهای نامطلوب مصرف طولانی آن به این واقعیت مربوط میشود که مغز در دوران بلوغ دچار رشد فعال میشود که به نوبه خود افزایش خطر مصرف سایر مواد غیرقانونی را پیشبینی میکند. افرادی که از نوجوانی شروع به مصرف ماریجوانا کردهاند در مقایسه با کسانی که در بزرگسالی شروع به مصرف داشتهاند، تقریباً ۲ تا ۴ برابر احتمال ابتلاء به سوء مصرف را دارند. معاون پژوهشی موسسه کادراس ادامه داد: دادههای بالینی نیز نشان میدهد که مصرف ماریجوانا در نوجوانی میتواند بر تشدید رفتارهای اعتیادآور متعدد در بزرگسالی موثر باشد. افرادی که در نوجوانی در معرض کانابینوئید قرار گرفتهاند، واکنشهای نورونهای دوپامین که مناطق پاداش مغز را تعدیل میکنند، کاهش مییابد و در نتیجه میتواند منجر به افزایش حساسیتها و گرایشهای آنان به سوء مصرف مواد و اعتیاد به چند ماده شود.
وی یادآور شد: هر چند برخی معتقدند ماریجوانا مانند سیگار و الکل یک ماده دروازهای برای گرایش به مصرف سایر مواد سخت اعتیادآور است، اما باید دانست مصرف ماریجوانا با عوارض نامطلوبی که بر مغز دارد، فرد را برای افزایش واکنش نسبت به سایر مواد آماده و در طولانی مدت گرایش به مصرف مواد سختتر مانند کوکائین و هروئین را بیشتر میکند بنابراین مصرف ماریجوانا با پیامدها و عوارض جانبی قابل توجهی همراه است. این ماده نیز مانند سایر مواد میتواند به اعتیاد منجر شود و عملکرد شناختی و حرکتی فرد مصرف کننده را تحت تاثیر قرار دهد و نتیجه آن بروز اتفاقات ناگواری مانند تصادف و مرگ است. معاون پژوهشی موسسه کادراس خاطرنشان کرد: مصرف دائمی آن در دوران نوجوانی منجر به تغییرات اساسی در عملکرد مغز میشود و میتواند دستاوردهای آموزشی، شغلی و اجتماعی فرد را به خطر اندازد همچنین افرادی که دچار اختلالات مصرف مواد به ویژه مواد سخت هستند، به احتمال زیاد شروع مصرفشان با مواد نرمتری مانند ماریجوانا بوده که در دسترس بوده و حتی پذیرش اجتماعی بالاتری را به دنبال داشته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران اعلام کرد؛
۵۶۰ تهرانی در یک سال در تصادفات جان باختند
جانشین شهردار تهران در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از نوسازی پلهای مکانیزه نیازمند تعمیر و ایمنسازی نقاط حادثهخیز خبر داد.
علی نصیری در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به آمارهای سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: تصادفات علت نخست مرگ و میر در گروه سنی ۵ تا ۲۹ سال است؛ این گروه سنی، به دلیل جوانی نیروی محرکه اشتغال و اقتصاد جامعه محسوب میشوند.
وی ادامه داد: تنها در یک سال حدود ۵۶۰ نفر در سطح شهر تهران بر اثر تصادفات جان خود را از دست میدهند؛ این عدد گواه آن است که پدیده تصادف، محدود به ایام نوروز یا مناسبتهای خاص نیست و باید بهعنوان یک تهدید دائمی برای جان شهروندان تلقی شود. نصیری اضافه کرد: عابران پیاده، موتورسواران و دوچرخهسواران به دلیل شرایط حرکتی و دید محدود، آسیبپذیرترین گروهها در تصادفات هستند. دیده شدن این افراد یک اصل مهم ایمنی است. متأسفانه برخی عابران، با پوشیدن لباسهای تیره در شب، عملاً از دید رانندهها پنهان میمانند.
وی اضافه کرد: در بسیاری از مناطق شهر، بزرگراهها و اتوبانهایی وجود دارد که با سرعت بالا تردد میشود. بر اساس استانداردها، فاصله بین دیدن مانع و توقف کامل خودرو حدود ۳ ثانیه است؛ حال تصور کنید اگر کودکی یا فردی نابینا یا ناشنوا ناگهان وارد مسیر شود، زمان کافی برای واکنش وجود نخواهد داشت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران عنوان کرد: نوسازی پلهای مکانیزه نیازمند تعمیر و ایمنسازی نقاط حادثهخیز از جمله اقداماتی است که به سرعت در حال اجراست. از تمامی سرنشینان خودروها، بهویژه والدین میخواهم استفاده از صندلی ایمنی کودک را جدی بگیرند. این یک اقدام ساده اما حیاتی برای حفظ جان آیندهسازان کشور است.