روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۴ يکشنبه ۱۸ فروردين - شماره 4801

عزل با تاخیر

 جواد فدایی- دیروز با اقدام به موقع و سنجیده دکتر پزشکیان معلوم شد که دروغ جایی در دولت مسعود پزشکیان ندارد، شهرام دبیری بعد از تکذیب سفر به قطب جنوب که حقیقت داشت؛به درستی از کابینه دولت چهاردهم حذف شد. صداقت و راستی از خصوصیات عالی اخلاق انسانی است که در آموزه های اسلامی از زمینه های اساسی ارجمندی و نیک بختی انسان شناخته شده است.
بیش از انکه سفر مهم باشد دروغی که گفته شد جامعه را در شوک فرو برد. زیرا ابتدا دفتر  دبیری این خبر را تکذیب کرد و اعلام نمود که تصاویر منتشرشده مربوط به گذشته است و ارتباطی با تعطیلات نوروز ندارد که دروغی با یادداشت کوتاه دبیری تکمیل شد. اما غیبت دبیری در جلسات هیئت دولت و عدم حضورش در نماز عید فطر، گمانه‌زنی‌ها را در مورد صحت سفر تقویت کرد. در نهایت، برخی از نزدیکان پزشکیان از او خواستند استعفا دهد اما بازهم او معتقد بود زندگی شخصیش به خودش مربوط است دلیلی برای استعفا نیست و دروغی هم که گفته ارزش استعفا ندارد اما ماجرا به اینجا ختم نشد و دیروز صبح ‌ رییس جمهور با اشاره به اهمیت صداقت و عدالت، حکم برکناری دبیری را صادر کرد.
در شرایطی که قیمت سکه و دلار به رکوردی تاریخی رسیده، حضور مجدد ترامپ نگرانی‌ها بابت تشدید فشار بر کشور را افزایش داده و جامعه در ناامیدترین حالت خود به‌سرمی‌برد، آیا اقداماتی نظیر سفر به قطب جنوب، می‌تواند نظر مثبت مردم را جلب و به افزایش سرمایه اجتماعی دولت کمک کند؟
عزل شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور هر چند مقداری با تاخیر، اما در اولین روز کاری بعد از تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ توسط رئیس جمهوری اسلمی ایران مسعود پزشکیان اتفاق افتاد و مورد استقبال منتقدین و موافقین دولت قرار گرفت و از طرف بسیاری از فعالان مجازی و احزاب و چهره‌های سیاسی مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.
رئیس جمهور در حرکتی بی سابقه در تاریخ عزل و نصب‌های مسئولین جمهوری اسلامی در حکم عزل معاون سابق پارلمانی خود نوشت: «در این ایام پس از بررسی خبر، قطعی شد که در ایام نوروز در سفر تفریحی قطب جنوب بودید. در دولتی که مفتخر به اقتدا به مولای متقیان است و در شرایطی که هنوز در کشورمان فشار‌های اقتصادی بر مردم زیاد و محرومان پرشمارند، سفر پر هزینه تفریحی مسئولان رسمی، حتی با هزینه‌های شخصى، قابل دفاع و توجیه‌پذیر نبوده و با معیار ساده‌زیستی مسئولان سازگار نیست.
دوستی دیرین و همکاری و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی دولت چهاردهم، مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعده‌هایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود. بنابر این از ادامه همکاری با شما در دولت چهاردهم معذوریم.»
همچنین مسعود پزشکیان نشان داد که عمل با شعارهایش در زمان انتخابات و در سخنرانی‌هایش که با محوریت کلام امیرالمومنین و سیره نهج‌البلاغه است منافاتی ندارد و اگر ببیند در دولتش کنشی بر خلاف شعار‌ها و وعده‌های انتخاباتی یعنی حکومت به شیوه حکومت علوی رخ بدهد با آن بدون تسامح برخورد می‌کند.
پیشوای صادقان و مولای متقیّان، صداقت را ارجمندترین و والاترین صفت،معرّفی کرده و از راستگویی به عنوان اساس هر نوع اصلاحِ فردی و اجتماعی نام برده است:اَلصِّدْقُ صَلاحُ کُلِّ شَیْ ءٍ.راستگویی مایه صلاح هرچیز است.
 در مقابل، کذب و دروغگویی را ریشه همه فسادها و سرچشمه همه تباهی ها دانسته است:اَلْکِذْبُ فَسادُ کُلِّ شَیْ ءٍ.دروغگویی موجب تباهی هر چیز است.
 بنابراین اگر همه فعالیت ها و اقدامات انسان بر صدق و راستی بنا نهاده شود و از هرگونه ناراستی پیراسته باشد، زمینه های نیک بختی و گران قدری برای او فراهم می گردد؛ چنان که گشوده شدن دریچه های سعادت و بهروزی به سوی جامعه بشری، جز با استوار کردن پایه صداقت میّسر نمی شود. به همین جهت حق تعالی مؤمنان را در کنار فراخوانی به تقوا، به همراهی با صادقان نیز فرمان می دهد:یا اَیّها الَّذینَ آمَنوا اِتَّقوا اللّهَ وَ کُونُوا مَعَ الْصّادِقِینَ.ای کسانی که ایمان آورده اید! از خدا بپرهیزید و با صادقان باشید!
 مقصود از صادقان در این آیه شریفه کسانی اند که در اندیشه و پندار و گفتار و کردار و در نهان و آشکارِ وجودشان ذره ای دروغ و ناراستی راه ندارد و وجودشان سراسر صدق و راستی است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه