روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۲ اسفند - شماره 4787

معاون بهره برداری و توسعه آب:

احتمال جیره‌بندی آب در تهران قوت گرفت


 معاون بهره برداری و توسعه آب گفت: جیره بندی آب در دو حالت اتفاق می‌افتد یکی شرایط بسیار دشوار و نبود نزولات آسمانی و دیگری عدم همکاری مردم؛ بنابراین احتمال جیره بندی آب وجود دارد.
حسام خسروی معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای تهران در رابطه با کاهش فشار و قطعی آب در بیشتر مناطق تهران گفت: امسال بارندگی 46 درصد نسبت به سال‌های نرمال کمتر شده و نسبت به سال گذشته 25 درصد کاهش یافته است؛ همین امر موجب شده سدهای آبی در وضعیت بدی قرار بگیرند به طوری که ذخایر سدهای پنج‌گانه تهران نزدیک به 6 درصد است.
وی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر به دلیل ایام خانه تکانی و ماه مبارک رمضان مصرف آب شدت بگیرد، این موضوع منجر به افزایش مصرف و تشدید ضعف منابع آبی شد به همین علت امکان جبران آن وجود نداشت و مجبور هستیم فشار آب شهر را کنترل کنیم. خسروی اضافه کرد: شرایطی که ما ایجاد کرده‌ایم آن است که فشار آب تا طبقه دوم وجود دارد و اگر کسی در این دو طبقه با مشکل آب و فشار آب مواجه است این مسئله را به واحدهای 122 اطلاع دهند تا آن مورد را برطرف کنیم.
مشترکان طبقه سوم از مخزن و پمپ استفاده کنند
وی در پاسخ به این موضوع که حتی بسیاری از مشترکان طبقه دوم نسبت به فشار آب گلایه دارند، گفت: این شرایط از این به بعد وجود دارد و در تابستان شرایط بسیار سخت‌تری را پیش رو خواهیم داشت و آنطور که پیش بینی شده بارندگی جدیدی وجود ندارد.
معاون بهره برداری و توسعه آب توضیح داد: در هر شرایطی دو طبقه را آبرسانی می‌کنیم اما بیش از آن امکان آبرسانی وجود ندارد و همشهریان باید از مخزن و پمپ استفاده کنند.
به گفته این مقام مسئول، این پیک را همیشه در روزهای انتهایی اسفند داشتیم که اکنون به دلیل ماه مبارک رمضان کمی زودتر اتفاق افتاده است و تا ابتدای فروردین ماه این مشکل برطرف می‌شود.
خسروی اضافه کرد: در صورتی که همشهریان بتوانند 20 درصد مصرف خود را کاهش دهند امکان افزایش فشار آب وجود دارد؛ ضمن آنکه با سپری شدن ایام خانه تکانی فشار آب به حالت قبل باز می‌گردد.
وی در پاسخ به این سوال که با وجود این شرایط امکان جیره بندی آب در تابستان وجود دارد، اضافه کرد: جیره بندی آب در دو حالت اتفاق می‌افتد یکی شرایط بسیار دشوار و نبود نزولات آسمانی و دیگری عدم همکاری مردم احتمال جیره بندی آب وجود دارد.
خسروی با اشاره به محدودیتی که در تولید وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به محدودیتی که در تولید وجود دارد همشهریان باید با مدیریت مصرف مانند سال‌های گذشته کمک کنند تا از جیره بندی آب جلوگیری شود. ما سعی می‌کنیم که این اتفاق نیفتد زیرا صدمات فراوانی را به شبکه وارد می‌کند.
معاون بهره برداری و توسعه آب گفت: ما به دنبال آن هستیم که با حداقل آبی که در شهر وجود دارد این دوران را طی کنیم که مستلزم همکاری مردم است.
دیروز شرکت آب و فاضلاب استان تهران با صدور اطلاعیه‌ای از رشد 20 درصدی مصرف لحظه‌ای آب تهران در روز جمعه 10 اسفندماه خبر داد و از شهروندان تهرانی درخواست کرد که با توجه به کمبود 45 درصدی بارندگی نسبت به بلندمدت و کمبود ذخایر سدها، در مصارف خود به طور جدی صرفه‌جویی کنند.
همچنین، شرکت آبفای استان تهران اوج مصرف لحظه‌ای آب پایتخت در روز جمعه 10 اسفندماه را رکورد 48 هزار لیتر بر ثانیه اعلام و تصریح کرده بود که افزایش 20 درصدی میزان مصرف لحظه‌ای در شرایطی که هوای سردی نیز بر تهران حاکم است، بی سابقه محسوب می‌شود.

سواپ گاز از ترکمنستان به زودی برقرار می‌شود
 معاون وزیر نفت گفت: کشور عراق برای واردات گاز ایران مجوز های مقطعی دریافت می‌کند.
طی روزهای گذشته سخنگوی رسمی وزارت برق عراق اعلام کرد که معافیت تحریمی آمریکا برای واردات گاز ایران 8 مارس (18 اسفند) به پایان می‌رسد.
به گفته این مقام مسئول وزارت برق تا به این لحظه هیچ ابلاغیه‌ای از آمریکا درباره توقف واردات گاز ایران دریافت نکرده است و احتمال دارد دولت عراق بتواند معافیت جدیدی دریافت کند؛ در صورت عدم تمدید نیز ممکن است برنامه‌هایی داشته باشیم.
سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در رابطه با خبر منتشر شده برای جلوگیری از صادرات ایران به عراق در 18 اسفند ماه گفت: کشور عراق همواره مجوزهای مقطعی را برای واردات گاز ایران دریافت می‌کند تا بتواند این گاز را در کشور خود داشته باشد و ما پیش فرضمان این است که این اتفاق مجدداً می‌افتد و معافیت ایجاد می‌شود.
معاون وزیر نفت در رابطه با سفیر اخیر خود به ترکمنستان و دستاوردهای آن خاطر نشان کرد: برای سوآپ گاز از ترکمنستان اقداماتی انجام شده و تا چند روز آینده احتمالاً نتیجه آن را خواهیم دید.
به گفته وی مسأله‌ای که اکنون مطرح است سوآپ گاز است که با بررسی‌های دقیق‌تر احتمال خرید گاز از ترکمنستان نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: این سفر در راستای امضای تفاهم نامه قبلی بوده و با تاکید رئیس جمهوری برای ارتباطات سازنده بین دو کشور خصوصاً در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با کشورهای همسایه بوده است، ضمن آنکه ترکمنستان کشوری است که می‌تواند ظرفیت‌های خوبی برای ما داشته باشد و ما هم برای آنها ظرفیت‌های مناسبی داشته باشیم.

آمادگی برای تأمین سوخت نوروزی
مسافران شمال کشور
 مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال گفت: صنعت انتقال نفت برای تأمین سوخت نوروزی استان‌های مازندران و گلستان آمادگی کامل دارد.
به گزارش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، علیرضا بیات (پنج‌شنبه، نهم اسفند) با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروزی و پیش‌بینی حضور انبوه مسافران در شمال کشور به‌ویژه به استان‌های مازندران و گلستان، اظهار کرد: صنعت انتقال نفت منطقه شمال برای تأمین فرآورده‌های نفتی مورد نیاز مردم و مسافران در تعطیلات سال نو تمهیدات مناسبی اندیشیده است.
وی افزود: در ایام نوروز 1403 بیش از 428 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی پس از انتقال به استان‌های مازندران و گلستان برای ذخیره‌سازی به انبارهای پخش ساری، گرگان و گنبد تحویل داده شد و در آستانه تعطیلات پیش‌رو نیز اقدام‌های لازم برای تأمین سوخت مورد نیاز مردم، مسافران و صنایع این دو استان در حال انجام است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال با اشاره شرایط سوخت‌رسانی در این منطقه بیان کرد: انتقال فرآورده‌های نفتی مورد نیاز با تلاش و کوشش همکاران ما در هفت مرکز انتقال نفت و بهره‌گیری از بیش از 400 کیلومتر خطوط لوله نفتی و 19 ایستگاه مخابرات صنعتی ممکن می‌شود.

تحویل بیش از 660 میلیون لیتر
 سوخت مایع نیروگاهی در یک هفته
 آخرین آمارها نشان می‌دهد در هفته گذشته (چهارم تا دهم اسفند) با توجه به کاهش بی‌سابقه دما در کشور، با رکوردی بی‌سابقه در صنعت پالایش در مجموع 660 میلیون و 236 هزار لیتر سوخت مایع نیروگاهی تحویل شد که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود 44 درصد افزایش یافته است.
تأمین مستمر نفت‌گاز و نفت‌کوره برای نیروگاه‌ها با فرارسیدن موج سرمای شدید در هفته گذشته، ازجمله موضوع‌های اصلی در تأمین انرژی کشور بود. در شرایطی که بارش سنگین برف و دمای پایین روند حمل‌ونقل سوخت را به‌شدت مختل کرده بود، وزارت نفت با بهره‌گیری از تدابیر ویژه و هماهنگی‌های دقیق، موفق به تأمین به‌موقع سوخت نیروگاه‌ها شد و توانست پایداری تأمین انرژی در شرایط بحرانی را در سطوح مختلف تضمین کند که در این گزارش نگاهی کوتاه به مقدار سوخت‌رسانی طی هفته گذشته خواهیم داشت.
مقدار تحویل سوخت مایع نیروگاهی (نفت‌گاز و نفت‌کوره) در روز شنبه (چهارم اسفند) 84 میلیون لیتر بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال با مقدار تحویل 60 میلیون و 330 هزار لیتر حدود 39 درصد افزایش یافته است. در عین حال مقدار تحویل سوخت مایع نیروگاهی در روز یکشنبه هفته گذشته (پنجم اسفند) 113 میلیون لیتر گزارش شده که نسبت به مدت مشابه پارسال با مقدار حدودی 37 میلیون لیتر با رشد بیش از 205 درصدی همراه بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه