روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ چهارشنبه ۸ اسفند - شماره 4785

واکنش «تینا پاکروان» به توقیف «تاسیان»

چرا ساترا با برداشت غلط کارش را جلو می برد؟


 سرانجام کشمکش‌ها درباره سریال «تاسیان» ساخته تینا پاکروان به توقیف این مجموعه منجر شد و خبرگزاری قوه قضائیه از توقف پخش آن به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش خبر داد. این خبرگزاری شامگاه یکشنبه نوشت که جلسه‌ای با حضور تهیه‌کننده سریال و مسوول سکو برگزار شده و و به آنها ابلاغ شده که «تاسیان» دارای ایراداتی است و عوامل باید ضمن کسب مجوز تولید و پخش، ایراداتش را اصلاح کنند.
تینا پاکروان، کارگردان سریال «تاسیان» در واکنش به انتشار خبر توقیف انتشار این سریال توسط رسانه قوه قضائیه، گفت: واقعیت این است که در طول دوران فعالیت حرفه‌ای‌ام در این کشور، تا کنون با چنین تجربه‌ای مواجه نشده بودم؛ اینکه چیزی را تا این اندازه غلط بفهمند و با همین برداشت غلط هم کارشان را جلو ببرند!‌ من از آنجایی که خودم در حوزه نقد فیلم کار کرده‌ام، معنای نقد را می‌فهمم و کاملا این موضوع را درک می‌کنم که ممکن است عده‌ای یک سریال را دوست داشته باشند و عده‌ای دیگر به اجزای آن مانند کارگردانی، بازیگری و فیلمنامه نقد داشته باشند. ولی اینکه هجمه و پرونده‌سازی شکل بگیرد، به‌نظرم هم قابل شکایت است و هم قابل بررسی.
پاکروان تاکید کرد: ما برای این سریال ۱۷ ماه مشغول رفت و آمد به ساترا بودیم، چطور می‌شود ناگهان صحبت از توقیف کرد؟ داستان ما هم یک داستان عاشقانه است و تنها در بستر یک مقطع تاریخی در حال روایت آن هستیم. سوال من این است که نمایش آن مقطع تاریخی آیا اینقدر می‌تواند ترسناک باشد؟
پاکروان در توضیح داستان تاسیان با تاکید مجدد بر روایتی عاشقانه در دهه پنجاه تصریح کرد: آیا اگر من در روایت خود سراغ یک خانواده شیک و پول‌دار رفتم که در همان سال‌ها زندگی مرفهی داشته‌اند و حالا پسری عاشق دختر این خانواده شده، معنایش این است که می‌خواهم سفیدشویی بکنم ؟ چطور می‌توان چنین برداشتی از داستان داشت؟ با این نگاه که همه سریال‌های اخیر که به موضوعاتی همچون اختلاس ، فساد ، دزدی و خیانت می‌پردازند و حتی از تلویزیون هم پخش می شوند، آیا در حال بازنمایی یک کلیت نامطلوب از جمهوری اسلامی هستند!؟ مگر می‌شود اینگونه نگاه تعمیمی به شخصیت‌پردازی و داستان یک سریال داشت؟
وی با اشاره به رفتار عجیب ساترا برای نظارت بر تولیدات شبکه خانگی افزود: من متوجه نمی‌شوم که چرا ما ملزم به فعالیت تحت نظارت جایی هستیم که در واقع رقیب ما محسوب می‌شود؟ شبکه نمایش خانگی چرا باید زیرنظر ساترا فعالیت کند؟ من و آقای اسدزاده ۱۷ ماه است که با رفت‌وآمد به این سازمان طرح‌مان را تصویب کرده‌ایم. حالا چرا باید این کار به مرحله توقیف برسد؟ خب ساترا زیرمجموعه تلویزیون است که می‌خواهد مطابق با رفتارهای تلویزیون با ما رفتار کند. طبیعتا بخشی از تولیدات شبکه خانگی هم رقیب تلویزیون هستند و ساترا تمایلی به تولید آن‌ها ندارد. این فرآیند باید باید تغییر کند چون رقیب قطعا ناظر خوبی نیست.
کارگردان «تاسیان» درباره پیگیری برای رفع مشکل پخش این مجموعه هم گفت: در مذاکراتی که با ساترا داشتیم، هر هفته اصلاحاتی به ما می‌دادند اما ناگهان می‌گویند، حالا دیگر نمی‌دانیم چه باید بکنیم! چه اتفاقی افتاده که نمی‌دانید چه باید بکنید؟ ما کار عجیبی نمی‌کنیم که بخواهیم بابت آن هراس و ترسی داشته باشیم.
وی با یادآوری برخی اتفاقات گذشته در خصوص سریال «خاتون» افزود: وقتی من سریال «خاتون» را می‌ساختم، فرآیند مجوز محصولات خانگی هنوز در اختیار ارشاد بود. وزارت ارشاد در اولین مرحله اعلام کرد «خاتون» قابل‌پخش نیست و پروانه ساخت صادر نکردند. من حضوری رفتم و مذاکره کردم و مشکل تاحدودی حل شد. تولید سریال را شروع کردیم و در این فرآیند نظارت از ارشاد به ساترا واگذار شد. به احترام قانون، برای ساترا هم فیلمنامه ارسال کردیم. مدام به جلسات می‌رفتیم تا اینکه سریال به پخش رسید. مدام مشکوک و نگران بودند که من چه می‌کنم! خیلی از نهادها و سازمان‌ها بعد از پخش از من تشکر کردند که عرق ملی را برای مخاطبان زنده کرده‌ام. همان زمان افرادی بودند که می‌گفتند این کار نباید پخش شود و همان‌ها امروز «تاسیان» را توقیف کرده‌اند. برای من اما مردم، خانواده  و سرزمینم مهم است؛ چیزهایی که خیلی ها فراموش کردند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه