روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند - شماره 4784

افزایش بیش از 2 و نیم درصدی تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی


 نیروگاه شهید رجایی در یازده ماهه امسال با تولید بیش از 11 میلیارد کیلووات ساعت انرژی خالص، نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان  2.72 درصد رشد تولید داشته است.
ابوالفضل موتابها رئیس هیات مدیره و مدیرعامل  نیروگاه در تشریح این خبر گفت: در 11 ماهه امسال، به میزان11 میلیارد و 588 میلیون و 551 هزار کیلووات ساعت انرژی خالص در واحدهای سیزده گانه  این نیروگاه، تولید و به شبکه سراسری تحویل شده است.
وی در ادامه بیان داشت: از این میزان انرژی تولیدی، 5 میلیارد و  524 میلیون و 299 هزار کیلووات ساعت انرژی در 9 واحد نیروگاه سیکل ترکیبی و 6 میلیارد و 64 میلیون و 252 هزار کیلووات ساعت انرژی در واحدهای 250 مگاواتی این نیروگاه تولید شده است که با این میزان، تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی 2/72 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
گفتنی است نیروگاه شهید رجایی قزوین با توان نامی 2042  مگاوات ، بیش از 3 و نیم  درصد از سهم انرژی تحویلی به شبکه سراسری برق را به خود اختصاص داده است .

دومین تفاهمنامه مولدسازی
املاک مازاد آب‌ منطقه‌ای مازندران امضا شد
 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران از امضای دومین تفاهمنامه مولدسازی دارایی‌های دولت به منظور تامین اعتبار طرح‌های نیمه‌تمام بخش آب مازندران خبر داد و گفت: با امضای تفاهمنامه‌ای سه‌جانبه بین این شرکت، استانداری مازندران و وزارت نیرو، سه قطعه زمین متعلق به شرکت آب منطقه‌ای مازندران به ارزش دست‌کم 2 هزار و 476 میلیارد ریال برای تامین اعتبار طرح سد هراز در طرح مولدسازی دارایی‌های دولت به مزایده گذاشته می‌شود.
حیدر داوودیان با بیان این‌که پیگیری برای مولدسازی دارایی‌های مازاد این شرکت به طور جدی در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: پیرو تفاهمنامه‌ای که 30 بهمن پارسال بین شرکت آب منطقه‌ای مازندران، استانداری و وزارت نیرو با موضوع «بسته رونق اقتصادی» برای تامین اعتبار طرح‌های نیمه‌تمام این شرکت امضا شده بود، با پیگیری و تاکید استاندار مازندران دومین تفاهمنامه نیز چندی پیش به امضا رسید.
وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه سه قطعه زمین به مساحت مجموع هفت هزار و 77 متر مربع و ارزش ریالی 2 هزار و 476 میلیارد ریال در قالب «بسته رونق اقتصادی» و طرح مولدسازی دارایی‌های مازاد دولت به مزایده گذاشته می‌شود که عواید و منابع حاصل از این واگذاری طبق تفاهمنامه فقط به طرح بزرگ سد هراز اختصاص می‌یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در تفاهمنامه نخست که بهمن پارسال امضا شده بود، 13 قطعه زمین با مساحت مجموع 170 هزار متر مربع و به ارزش تقریبی 30 هزار میلیارد ریال برای واگذاری در طرح مولدسازی دارایی‌های دولت انتخاب شده بود که با اضافه شدن سه قطعه زمین جدید برای واگذاری، تعداد املاک قابل عرضه این شرکت در طرح مولدسازی به 16 قطعه با مساحت مجموع بیش از 24 هزار متر مربع و ارزش اقتصادی افزون بر 32 هزار و 476 میلیارد ریال رسید.
داوودیان اظهار کرد: طبق موازین و مقررات 100  درصد منافع حاصل از فروش این زمین‌ها فقط برای طرح‌های عمرانی این دستگاه هزینه می‌شود و حتی یک ریال را در محل دیگری مانند ایجاد زیرساخت‌های اداری یا هزینه‌های جاری صرف نمی‌کنیم.
وی افزود: در تفاهمنامه نخست پنج طرح مهم حوزه آب استان شامل 2 طرح آبرسانی، 2 سد و همچنین شبکه آبیاری و زهکشی گلورد برای بهره‌مندی از منابع اعتباری حاصل از این مولدسازی انتخاب شده بود و در این تفاهمنامه کل عواید و منابع ویژه طرح سد هراز است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که با پیگیری مسائل اداری مربوط به واگذاری این املاک و انجام اقداماتی برای ارزش‌افزایی آن‌ها بتوانیم در مدت مناسبی گام‌های مولدسازی این املاک را نهایی و اعتبارات به دست آمده را به طرح‌های منتخب به ویژه طرح سد هراز تزریق کنیم.

اتحادیه اروپا به‌دنبال خرید گاز بیشتر از آمریکاست
 اتحادیه اروپا برای رفع وابستگی به منابع انرژی روسیه به‌دنبال خرید گاز بیشتر از ایالات متحده آمریکا و در عین حال شتاب‌بخشی به طرح‌های افزایش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است.
دن یورگنسن گفت: اتحادیه اروپا برای جایگزینی منابع انرژی روسیه به‌دنبال خرید محموله‌های بیشتر گاز از عرضه‌کنندگان از جمله آمریکاست و در عین حال در نظر دارد برای رفع وابستگی کامل خود به سوخت به سمت توسعه سریع‌تر انرژی تجدیدپذیر گام بر دارد.
اتحادیه اروپا متعهد شده است در واکنش به تنش‌های مسکو - کی‌یف واردات نفت و گاز از روسیه را تا سال ۲۰۲۷ به‌طور کامل متوقف کند، در حالی که تحویل گاز با خط لوله روسیه کاهش یافته است، اتحادیه اروپا واردات محموله‌های گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) روسیه را در سال گذشته افزایش داد.
کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا با اشاره به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، گفت: به جای استفاده از پول مالیات‌دهندگان و شهروندان، برای پرداخت گاز که درآمد آن به صندوق تأین هزینه‌های تنش‌های مسکو با کی‌یف می‌رود، باید به سوی تولید انرژی مورد نیاز خود گام برداریم.
یورگنسن گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تغییراتی برای تدوین قوانینی به‌منظور شتاب‌بخشی به ایجاد زیرساخت‌های تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است.
وی با بیان اینکه برای صنایع و گرمایش خانه‌هایی که گاز نمی‌تواند به‌سرعت با برق جایگزین شود، اتحادیه اروپا تلاش‌های خود را برای تأمین منابع جایگزین افزایش خواهد داد، تصریح کرد: این وظیفه من خواهد بود که مطمئن شوم این منابع ارزان و غیرروس است.
کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا ادامه داد: هنوز نیاز به گاز وجود خواهد داشت و در آنجا باید منابع دیگری غیر از روسیه پیدا کنیم و این می‌تواند به‌معنای واردات بیشتر گاز از ایالات متحده آمریکا باشد.
قیمت شاخص گاز اروپا هفته گذشته به بالاترین حد در دو سال اخیر رسید.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیش از آغاز به کار در ژانویه هشدار داده بود اتحادیه اروپا با تعرفه‌های تجاری روبه‌رو خواهد شد، مگر اینکه نفت و گاز بیشتری از ایالات متحده بخرد.
پیش‌نویس اسناد گزارش‌شده در اوایل این هفته ازسوی رویترز نشان داد که کمیسیون اروپا به‌طور مستقیم گاز نمی‌خرد، اما برنامه‌هایی را برای همکاری با تأمین‌کنندگان ال‌ان‌جی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های صادرات ال‌ان‌جی در خارج از کشور با هدف تلاش برای تضمین قراردادهای بلندمدت با قیمت‌های ثابت طراحی کرده است.
بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، همسو با اهداف قاره سبز در زمینه تغییرات آب‌وهوایی و دنبال کردن هدف به صفر رساندن کربن تا سال ۲۰۵۰ میلادی، قراردادهای گاز اروپا باید تا سال ۲۰۴۹ پایان یابد.
یورگنسن از اظهارنظر درباره پیش‌نویس اسناد فاش شده که انتظار می‌رود کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا هفته آینده منتشر کند، خودداری کرد.

نقش کلیدی پالایشگاه سرخون در تأمین سوخت هرمزگان
 مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با اعلام نقش اساسی پالایشگاه گاز سرخون در تأمین سوخت صنایع استان هرمزگان تأکید کرد: طرح انتقال گاز از میدان‌های استانی می‌تواند بخشی از ناترازی انرژی کشور را جبران کند. محمد آقاجانلو در بازدید از پالایشگاه سرخون و قشم بر اهمیت همکاری صنایع معدنی و فلزی در اجرای طرح‌های توسعه‌ای این پالایشگاه تأکید و اظهار کرد: پالایشگاه گاز سرخون نقش اساسی در تأمین سوخت صنایع استان هرمزگان ایفا می‌کند و طرح انتقال گاز از میدان‌های استانی می‌تواند به توسعه پایدار این پالایشگاه کمک و بخشی از ناترازی انرژی کشور را جبران کند. وی با اشاره به اهمیت گاز طبیعی به‌عنوان یک منبع انرژی پاک و کارآمد افزود: این منبع نقش مهمی در افزایش بهره‌وری، اشتغال‌زایی و کاهش آلایندگی زیست‌محیطی دارد.
فواد حمزوی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز سرخون و قشم نیز در این نشست با اشاره به نقش این پالایشگاه در تأمین انرژی مورد نیاز صنایع معدنی استان هرمزگان، خواستار همکاری بیشتر سازمان‌ها برای استمرار تولید پایدار شد و گفت: طرح انتقال گاز از میداهای استانی نه‌تنها ظرفیت تولید را افزایش می‌دهد، بلکه گامی مهم در کاهش ناترازی انرژی کشور محسوب می‌شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه