در ششمین همایش بینالمللی مسئولیت اجتماعی عنوان شد
مسئولیت اجتماعی اعانه نیست
حمایت بنگاههای اقتصادی از درمان کودکان مبتلا به سرطان
ششمین همایش بینالمللی مسئولیت اجتماعی با محورهای اصلی «مسئولیت اجتماعی در قلب تصمیمات» و «کودکان سالم، جوانان آینده، خلق ارزش» 27 بهمن ماه در مؤسسه خیریه محک برگزار شد. در این همایش علمی که با همراهی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاقهای استانی، اتاقهای مشترک و تشکلهای اقتصادی برگزار شد، فعالان متعهد حوزه مدیریت، اقتصاد و مسئولیت اجتماعی حضور داشتند و دانش و تجربیات خود را بیان کردند.
به گزراش کائنات، احمد پورفلاح، رئیس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا و دبیر همایش در ابتدای این مراسم گفت: رویکرد کمکهای مردمی از سنتی به سیستمی تغییر کرده است و به تدریج و طی دهههای اخیر در کشورهای توسعه یافته، بنگاهها و موسسات بسیاری مسئولیت اجتماعی جز وظایفشان تعریف شده است و چنانچه مدیر بنگاه اقتصادی نتواند مسئولیت اجتماعی که برایش تعریف شده را انجام دهد باید پاسخگو باشد.
آراسب احمدیان، مدیرعامل محک نیز در بخشی از سخنان خود گفت: مسئولیت اجتماعی اعانه نیست و یک اقدام برای توسعه پایدار است. همچنین مهمترین مسئولیت اجتماعی هر بنگاه اقتصادی عملکرد مالی مثبت و پایداری کسب و کار است. مسئولیت اجتماعی حرکتی داوطلبانه و فراتر از الزامات قانونی است و تعریف مسئولیت اجتماعی روی زنجیره ازش شرکت، مبنای خلق ارزش برای مشتریان شرکت هاست.
مسعود نیلی استاد برجسته اقتصاد نیز در این همایش در سخنانی گفت: اکنون مسئولیت اجتماعی یک مارکتینگ پیشرفته است که با رفع نیازهای جوامع همراه شده است. همچنین افزایش آگاهی مردم باعث شده انتظار آنها از عملکرد بنگاه های اقتصادی افزایش یابد. اکنون اگر یک بنگاه اقتصادی در یک منطقه جغرافیایی فعالیت میکند به دلیل آلودگیهای زیست محیطی که ایجاد میکند مردم از آن انتظار ساخت مدرسه، فضای سبز و ... دارند و به عبارتی انتظار دارند تا شرکتها برای آنها ارزش خلق کنند.
وی در ادامه افزود: محک هیچ وابستگی به دولت ندارد و توانسته با حمایتهای مردمی فعالیتهای قابل توجهی را برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان کشور انجام دهد. بنابراین در شرایط دشوار اقتصادی محک، به عنوان یک جزیزه توانسته خدمات ارزشمندی را به کودکان ارائه دهد.
این همایش با برگزاری کارگروه مسئولیت اجتماعی برگزار شد و متخصصان این حوزه نظرات خود را درخصوص اهمیت عمل به مسئولیت اجتماعی مطرح کردند.
محک امیدوار است برگزاری این همایشها زمینهساز توسعه تفکر و اقدامات مسئولیت اجتماعی بنگاهها را فراهم کند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت خبر داد؛
احتمال افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پرستاری
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت تعرفههای پرستاری سال ۱۴۰۴ توضیحاتی ارائه داد.
دکتر عباس عبادی با بیان اینکه تعرفههای پرستاری در انتظار مصوبه هیاتدولت است، اظهار کرد: براساس قاعده تعیین تعرفههای پرستاری، شورای عالی بیمه میبایست میزان تعرفههای را تعیین کند و پس از تعیین تعرفهها، نرخ پیشنهادی را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کند.
وی افزود: شورای عالی بیمه، افزایش ۵۶ درصدی تعرفههای پرستاری را پیشنهاد داده بود اما اخبار غیررسمی بیانگر این است که سازمان برنامه و بودجه با نرخ پیشنهادی شورای عالی بیمه مخالف است و افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پرستاری را مدنظر دارد.
وی با اشاره به نرخ پیشنهادی افزایش 46 درصدی تعرفههای پرستاری در سازمان برنامه و بودجه گفت: اخبار غیررسمی که در ارتباط با کاهش چشمگیر تعرفه پیشنهادی خدمات پرستاری مطرح شده با توجه به میزان پرداختیها خوشایند نیست. امیدواریم که تعرفههای پرستاری براساس پیشنهاد شورای عالی بیمه افزایش یابد. امیدواریم اگر میزان افزایش تعرفهها برمنبای پیشنهاد شورای عالی بیمه نباشد، حداقل به میزان 46 درصد افزایش یابد.
معاون پرستاری وزات بهداشت درباره تعرفههای پرستاری در سال جاری هم گفت: میزان تعرفههای پرستاری سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان 35 درصد افزایش یافت.
عبادی درباره پرداخت اضافهکار پرستاران برمبنای فرمول جدید نیز اظهار کرد: بر اساس مصوبه ابلاغی شورای حقوق و دستمزد، مبلغ اضافه کاری پرستاران ۲.۵ برابر شده و از اول آبان محاسبه و با فرمول جدید پرداخت میشود.
دادستان تهران:
بسته بندی گوشت وارداتی تنظیم بازار
با برچسب شرکتهای فرعی ممنوع است
دادستان تهران از حل مشکل کیفیت پایین و نوع بسته بندی گوشتهای وارداتی تنظیم بازار خبر داد.
علی صالحی در این باره اظهار کرد: طبق گزارشهای واصله به دادستانی تهران دایر بر کیفیت پایین و نصب برچسبهای غیر از شرکت اصلی گوشتهای وارداتی تنظیم بازار همچنین عدم رعایت درصدهای الزامی در بسته بندیها (بسته بندیهای گوشت حاوی قسمتهای مشخص شده از لاشه گوشت باشد)، این موضوع به صورت فوری در دستور کار دادستانی تهران قرار گرفت و جلسهای با مدیران کشوری و استانی وزارت جهاد کشاورزی در محل دادستانی تهران برگزار شد.
دادستان تهران افزود: در این جلسه مقرر شد که میزان دقیق اقلام و درصد از تکههای گوشتهای وارداتی بسته بندی شده مشخص شود و همچنین شرکتهای بسته بندی با برچسبهای اصلی خودشان کالای مذکور را بسته بندی کرده تا کیفیت آن از بین نرود و بسته بندی گوشت با برچسب شرکتهای فرعی ممنوع است.
وی ادامه داد: بازرسین شرکت پشتیبانی امور دام دامپزشکی و جهاد کشاورزی موضوع کیفیت بسته بندی و عدم وجود قسمتهای غیر قابل مصرف لاشه گوشت و رعایت میزان و درصد گوشت بسته بندی شده را در مبدا مورد بررسی قرار داده همچنین از نصب برچسب شرکتهای اصلی گوشتهای وارداتی اطمینان حاصل کنند.
صالحی بیان کرد: دادستانی تهران به صورت مستمر این موضوع را رصد کرده و شهروندان اطمینان داشته باشند که در صورت هرگونه تخطی با عوامل مربوطه برخورد قاطع و قانونی صورت خواهد گرفت.
رییس سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
تامین داروی بیماران
SMA با کمک تولیدکنندگان داخلی
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: یک نوع از داروی بیماران SMA توسط تولیدکنندگان داخلی تولید و در بازار موجود است.
دکتر مهدی پیرصالحی اظهار کرد: داروی خارجی بیماران SMA بسیار گران قیمت است؛ سال گذشته این دارو وارد شد تا کارآزمایی بالینی روی آن انجام و اثرگذاری روی بیماران بررسی شود.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی با اشاره به اینکه داروی خارجی بیماران SMA برای هر بیمار ماهانه یک میلیارد هزینه دارد، افزود: این هزینه از توان نظام سلامت و بیماران خارج است، البته خوشبختانه دو شرکت دارویی ما به تولید این دارو ورود کردهاند و با قیمت حدود ۶۰ میلیون تومان در ماه این دارو را تامین میکنند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ۷۰ درصد هزینه داروی تولید داخل بیماران SMA تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است و باتوجه به اینکه مابهالتفاوت ۲۰ میلیون تومانی نیز از عهده پرداخت بیماران خارج است، امیدواریم با کمک خیریهها هزینه بیماران کمتر شود.