چهره ضد جنگ با ایران، معاون وزیر خارجه آمریکا میشود ؟
شبکه «ای. بی. سی. نیوز» آمریکا به نقل از منابع آگاه نوشت: دولت دونالد ترامپ یکی از مناصب ارشد وزارت امور خارجه را به یک یک روزنامهنگار محافظهکار جنجالی واگذار میکند که نظریههای توطئه مربوط به حمله ۶ ژانویه به کنگره را ترویج داده و در دولت اول ترامپ پس از افشای سخنرانیاش در یک کنفرانس مرتبط با ملیگرایان سفیدپوست از سمت خود برکنار شده بود.
در ادامه این مطلب آمده: این منابع اعلام کردند که این فرد، «دارن بیتی» است که اکنون به عنوان سرپرست معاونت دیپلماسی عمومی و امور عمومی منصوب شده است. این منصب، که به اصطلاح یکی از «۱۰ منصب ارشد» وزارت خارجه محسوب میشود، «رهبری تلاشهای دیپلماسی عمومی آمریکا را بر عهده دارد که شامل پیامرسانی برای مقابله با تروریسم و افراطگرایی خشونتآمیز است.»
وبسایت وزارت امور خارجه همچنین میافزاید: «این معاونت نظارت بر دفاتر امور آموزشی و فرهنگی و امور عمومی جهانی را بر عهده دارد و در توسعه سیاست خارجی مشارکت میکند.»
منابع گفتهاند که بیتی قرار است از روز دوشنبه این سمت را بر عهده بگیرد. او پیشتر در یکی دیگر از سمتهای ارشد در وزارت امور خارجه مشغول به کار بوده است، اما انتصاب او در چنین موقعیت ردهبالایی نگرانیهایی را در میان بسیاری از کارکنان این وزارتخانه برانگیخته است. بیش از دو سال پیش، بیتی یک رسانه راستگرا به نام «رولور نیوز» راهاندازی کرد که بخشی از بودجه خود را از طریق فروش لباسها و کالاهای طرفدار ترامپ تأمین کرده است. برخی از تیشرتهایی که هنوز در وبسایت این رسانه به فروش میرسند، حاوی شعارهایی مانند «انکار انتخابات ۲۰۲۰ اشکالی ندارد» هستند. تیشرت دیگری ادعای ردشدهای را تبلیغ میکند که ۶ ژانویه ۲۰۲۱ «نقشهای از سوی افبیآی برای متهم کردن هواداران ترامپ به عنوان شورشی» بوده است. بیتی همچنین مهمان مکرر رسانههای راستگرای دیگر بوده و اغلب نظریههای توطئه مربوط به ۶ ژانویه را ترویج داده است. در حالی که نگاه رسانههای آمریکا به دیدگاههای داخلی دارن بیتی معطوف است، اما نگاهی به پستهای او در توییتر، نگاه بیتی به سیاست خارجی و ایران را آشکار میسازد. در زیر، بخشی از توییتهای او، آمده است:
«این احتمال بیشتر است که مقامات اطلاعاتیای که به ترامپ میگویند ایران پشت تلاشها برای ترور او است، در واقع خودشان پشت این ترورها باشند، تا این که ایران عامل این ترورها باشد.»
«اگر یک تفنگدار دریایی ایالات متحده هستید، با سوار شدن به مترو خیلی بیشتر به کشور خود خدمت میکنید تا این که به تایوان، سوریه یا ایران بروید و در جنگی احمقانه به نفع پیمانکاران دفاعی شرکت کنید.» او همچنین درباره تنشهای منطقهای نوشته است:«هیچ جنگی با ایران نباید باشد.» «حدس و پیشبینی میکنم: احتمال معقولی وجود دارد که تأسیسات هستهای ایران (احتمالاً توسط اسرائیل) نابود شود.. احتمال معقولی وجود دارد که ترامپ دزدان دریایی حوثی را سرکوب کند.. فکر نمیکنم هیچیک از این اقدامات منجر به یک جنگ منطقهای گستردهتر شود.»«راهحل پمپئو جنگ با ایران، روسیه و چین است.»
قالیباف:
ایران و عراق در اوج هماهنگی و همکاری هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایران و عراق در اوج هماهنگی و همکاری هستند گفت: توجه به مسائل اقتصادی، ریلی، جادهای، مشکلات مرزی ازجمله مسائل مورد توجه دو کشور است.
محمدباقر قالیباف در نشست مشترک با محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق، که در رأس هیأتی به تهران سفر کرده است به توسعه روابط پارلمانی و فعالیت کمیسیونها در عرصه جادهای، ریلی، امنیت مرزها و بهبود شرایط اقتصادی دو کشور تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: توسعه راهآهن خرمشهر به بصره، مسائل مربوط به لایهروبی رودخانههای مشترک، توسعه روابط علمی، دانشبنیان و دانشگاهی، توسعه ارتباطات زیارتی و گردشگری، ارتقای پیمانهای مرزی و امنیت پایدار در مرزهای دو کشور مورد تأکید پارلمانهای دو کشور قرار گرفت. وی اضافه کرد: هر دو کشور مصمم هستند از جبهه مقاومت برای دفاع از اسلام و عزت امت اسلامی در میدان باشند و حمایت کنند و همچنین روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور توسعه داده شوند. قالیباف با تأکید بر توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور یادآور شد: بهویژه در ثبات و صلح منطقه با دیگر کشورهای همسایه، کشورهای اسلامی وغیراسلامی توسعه روابط را دنبال کنیم. وی خاطرنشان کرد: پس از آخرین سفر رئیسجمهوری اسلامی ایران به عراق و تفاهمنامهای که بین دو کشور انجام شد، امروز تأکید شد که پارلمانها دو کشور برای بسترسازی و اجرایی شدن آن تلاش کنند.