روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ بهمن - شماره 4770

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد تنظیم بازار اعلام کرد

نظارت جدی دولت و برخورد با احتکارکنندگان کالاهای اساسی


 معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر نظارت، رصد و پیگیری مستمر قیمت‌ها کالاها و محصولات مورد نیاز مردم با کمک نهادهای نظارتی و اتاق اصناف، گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، دولت ورود جدی و قطعی برای نظارت و برخورد با سوءاستفاده‌کنندگان و ذخیره‌کنندگان کالاهای اساسی مردم خواهد داشت.
محمدرضا عارف در جلسه ستاد تنظیم بازار که با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی، دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس‌کل بانک مرکزی، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دبیر هیأت دولت، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر برگزار شد، با قدردانی از نهادهای نظارتی در راستای ایجاد امنیت اقتصادی در کشور، برخورد با محتکرین و رهاسازی کالاها و محصولات کشاورزی در روزهای گذشته بر ضرورت نظارت جدی بر بازار شب عید تأکید کرد. در این جلسه مصوب شد که کارگروه تخصصی کشاورزی ستاد تنظیم بازار در راستای نظارت بیشتر بر بازار اقلام خوراکی تشکیل شود. همچنین مقرر شد، با پیشنهاد وزیر جهادکشاورزی و تصویب ستاد تنظیم بازار در مواقع ضرورت نسبت به اعلام محدودیت حداکثر سه ماهه برای صادرات کالاها و وضع عوارض اقدام شود. در این جلسه تأکید شد که با توجه به اقدامات دولت و ستاد تنظیم بازار در راستای فراوانی و تامین کالاهای مورد نیاز و اساسی مردم در بازار، با اخلالگران ویژه در فضای مجازی برخوردهای لازم انجام ‌شود. در ادامه نیز گزارش مسئولان وزارت جهادکشاورزی در زمینه اقدامات تنظیم بازار کالاهای کشاورزی ازجمله اهم اقدامات در دست اجرا به‌منظور تنظیم بازار شامل ذخیره‌سازی میوه و کالاها برای ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان، اجازه ثبت سفارش با تامین ارز، تامین اقلام کالاهای اساسی، ابلاغ برش استانی ویژه تخصیص کالا در ایام پایانی سال برای استان‌های زائرپذیر و مسافرپذیر و همچنین بررسی اثر سیاست‌های جدید ارزی بر بازار کالاهای اساسی و اقدامات به‌منظور تامین و تکمیل ذخایر راهبردی ارائه شد. همچنین در این جلسه گزارش مقایسه روند تغییرات میانگین قیمت کالاهای منتخب در کشور تا هفته دوم بهمن‌ماه سال‌جاری بررسی شد.
ایران در چارچوب منافع ملی با اکثر کشورهای جهان ارتباط دارد
معاون اول رئیس‌جمهور ارتباط با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای قاره آفریقا را از اولویت‌های‌ سیاست خارجی کشور عنوان کرد و گفت: این تنها نظر دولت چهاردهم نیست، بلکه نظر نظام است و ما در دولت وفاق ملی با جدیت و با مرکزیت «ستاد آفریقا» در این حوزه فعالیت خواهیم کرد.
محمدرضا عارف صبح دوشنبه در نخستین جلسه «ستاد آفریقا» با تأکید بر اهمیت ارتباط با آفریقا در اندیشه انقلاب اسلامی اظهار داشت: از دید دولت چهاردهم که همان دیدگاه رهبر معظم انقلاب و نظام اسلامی است، ارتباط با کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران قرار دارند و همینطور کشورهای آفریقا، از لحاظ ارزشی برای ما دارای اهمیت است. شعار انقلاب ما، تکیه بر ارزش‌ها، فرهنگ و محدود نشدن به مرزها بود که این همان رویکرد و راهبرد امام خمینی (ره) است و ما هم در این مسیر حرکت می‌کنیم.
وی افزود: معتقدیم که در چارچوب منافع ملی خودمان و منافع کشورهای طرف مقابل، با اکثر کشورهای دنیا طبق اولویت‌ها، ارتباط داشته باشیم. در اولویت سیاست خارجی ما برای برقراری ارتباط، در وهله اول، کشورهای اسلامی، کشورهای همسایه و منطقه و سازوکارهای منطقه‌ای و همچنین قاره آفریقا قرار دارند.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت ارتباط با آفریقا گفت: نگاه ما به آفریقا یک نگاه صرفاً‌ اقتصادی و مادی نیست، بلکه نگاه ارزشی است، البته معتقدیم که در این ارتباط باید منافع اقتصادی هر دو طرف با جدیت لحاظ شود، اما انقلاب ما فراتر از اقتصاد، رویکرد فرهنگی و ارزشی دارد و ما می‌توانستیم همزمان در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی موفق‌تر عمل کنیم.
آفریقا بازار بسیار خوب و بکری است
عارف تصریح کرد: آفریقا با بیش از یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر جمعیت بازار بسیار خوب و بکری است. این قاره علاوه بر آنکه می‌تواند مقصد مهمی برای صادرات کالاهای ما باشد، می‌تواند در تامین پایدار نیازهای ما در حوزه کالاهای اساسی و برخی محصولات کشاورزی مهم باشد و این مسئله با توجه به وضعیت اقلیمی کشور و مشکلات مربوط به آب و در نتیجه نیاز به کشت فراسرزمینی برای ما بسیار اهمیت دارد. عارف در ادامه با بیان اینکه در دولت وفاق ملی از ایجاد ارتباط خوب و قدرتمند با آفریقا حمایت می‌شود گفت: اگر بخواهیم درباره ارتباط فرهنگی و اقتصادی گزارش بدهیم همه‌‌چیز خوب است اما واقعیت این است که در حوزه عمل کم‌کاری صورت گرفته است و رقبای ما، جا پایشان را طی سال‌هایی که ما در آنجا حضور قوی نداشتیم محکم کرده‌اند اما با این حال هنوز هم آفریقا پتانسیل خوبی برای ما دارد. معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: ستاد آفریقا باید با قدرت فعال شود و با اولویت‌بندی، کارها را پیش ببریم و در این مسیر، از همه توان دیپلماسی و توانایی‌های علمی و فناورانه برای موفقیت استفاده کنیم، ما باید دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی علمی و فناوری را تقویت کنیم و در این زمینه دانشگاه‌های ما ظرفیت بسیار بالایی دارند.   

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه