تسهیلات ویژه مسکن
ی برای دهکهای پایین درآمدی در راه است
معاون وزیر راه با تشریح اهداف اتصال سامانههای وزارت راه و شهرسازی به سامانه رفاهی وزارت کار گفت: بهدنبال ارائه تسهیلات ویژه به اقشار ضعیف و دهکهای پایین درآمدی در بخش مسکن هستیم. حبیبالله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی به تشریح اهداف اتصال سامانههای این وزارتخانه به سامانه رفاهی وزارت کار پرداخت و اظهار کرد: این اقدام با هدف اجرای بهتر برنامههای حمایتی و شناسایی دهکهای پایین درآمدی برای خدماترسانی در بخش مسکن صورت گرفته است. وی افزود: در برنامههای آتی مسکن حمایتی، وضعیت درآمدی متقاضیان استخراج خواهد شد تا برنامهریزیهای لازم مطابق با این اطلاعات انجام شود. وی یادآور شد: هدف اصلی وزارت راه و شهرسازی، شناسایی و حمایت از دهکهای پایین درآمدی، مطابق با تأکید رئیسجمهوری است. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ضرورت بررسی دقیق سامانه رفاهی گفت: یکی از برنامههای وزارت راه این است که وضعیت درآمدی متقاضیان را مشخص کنیم تا بتوانیم تسهیلات بانکی با سود کمتر به این افراد ارائه دهیم و در بخشهای آمادهسازی و دیگر حوزهها حمایت بیشتری از قشرهای آسیبپذیر صورت گیرد. فرزانه صادق وزیر راه نیز پیشتر اعلام کرده بود که در بررسیهای اخیر ارتباط سامانه «تم» وزارت راه و شهرسازی و سامانه وزارت کار مشخص شد بخشی از 800 هزار متقاضی تأییدشده طرحهای حمایتی (نهضت ملی مسکن)، از دهکهای 8 تا 10 هستند. وی یادآور شد: بر اساس اصل 31 قانون اساسی، اولویت اصلی وزارت راه و شهرسازی و دولت، خانهدار کردن دهکهای کمدرآمد و محروم (دهکهای یک تا سه) است. این اولویت در تمامی مدلهای اجرایی وزارت راه و شهرسازی، از جمله الحاق زمین، شهرکسازی و سایر طرحها، رعایت خواهد شد.
سرپرست سازمان بنادر:
اقتصاد دریامحور
مزیت رقابتی ما در منطقه و جهان است
سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی گفت: اقتصاد دریامحور، مزیت رقابتی ما در منطقه و جهان است و دولت چهارم با عزم راسخ در مسیر رونق بخشی به این حوزه اقتصاد حرکت می کند.
سعید رسولی روز یکشنبه در نشست شورای مدیران سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: اقتصاد دریامحور موضوع بسیار مهمی است که سالیان سال، از این موهبت الهی که به کشور ارزانی شده به اندازه کافی استفاده نکرده ایم.
این مقام مسئول ادامهداد: این موضوع در این دوره دستور کار نخست نظام است و از سوی رهبر معظم انقلاب به صورت ویژه مدنظر قرار گرفته و دولت چهارم نیز با عزم راسخ در مسیر رونق بخشی به این حوزه اقتصاد حرکت می کند.
نباید فرصتهای دریایی و بندری از دست برود
رسولی با تاکید بر اینکه در سازمان بنادر و دریانوردی با قدرت فعالیتها را پیش خواهیم برد، عنوان کرد: بر اساس اولویت، فعالیت ها را پیش خواهیم برد، اجازه غفلت نداریم و نباید فرصت را از دست دهیم؛ ما امانتدار هستیم، باید به این امانت توجه کنیم و نباید لحظه ای را از دست بدهیم.
وی افزود: شتاب کارهای انجام شده بسیار خوب است و باید حفظ شود و توسعه یابد و حتما این روند، پایدار بماند، انشاءالله نخواهیم گذاشت که فرصتی در حوزه دریایی و بندری از دست برود و باید با قدرت فعالیتها مطابق برنامه انجام شود و هیچ گونه غفلتی پذیرفتنی نیست. سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه مقوله تولید، امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در اقتصاد و تولید، حمل و نقل و لجستیک، پیشران است و باید شرایط برای تسهیل فعالیتهای اقتصادی در بنادر فراهم شود و چرخ کارخانجات به خوبی بچرخد و اینگونه به افزایش درآمدهای کشور، کمک کنیم. رسولی با بیان اینکه آمار سرمایهگذاری نشان میدهد مسیر خوبی در سازمان بنادر و دریانوردی طی شده است، اظهار داشت: باید حمایت از بخش خصوصی به عنوان یک بهبود مستمر و به عنوان یک هدف کلی مدنظر قرار گیرد، واگذاری فعالیت ها اقدام بسیار مهمی است و خوشبختانه روند رو به رشد داشته است و باید با شفافسازی این مسیر ادامه یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در حوزه حمل و نقل باید دست به دست یکدیگر دهیم و شاهد تعامل و هم افزایی هرچه بیشتر دستگاه های مختلف نظیر سازمان بنادر و دریانوردی، راه آهن و... باشیم. وی گفت: باید ستاد مشترک در حوزه حمل و نقل تشکیل شود تا با همکاری مضاعف و تعامل چند جانبه بتوانیم امور مختلف در حوزه حمل و نقلی کشور را پیش ببریم.
تا پایان سال؛
سامانه برخط محاسبه مالیات سهام متوفیان راهاندازی میشود
مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در راستای تحقق اهداف سازمان امور مالیاتی کشور مبنی بر هوشمندسازی فرایند مالیاتستانی و به ویژه برخط شدن مالیات بر ارث سهام متوفیان، سامانهای را طراحی کردیم که تا پایان امسال راهاندازی میشود.
جهانگیر رحیمی مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مالیات سهام عدالت متوفیان مرداد سال ۱۳۹۹ به بعد، اظهار داشت: در رابطه با مالیات سهام متوفیان که بخشی از آن مربوط به سهام عدالت میشود، مطابق ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم، میبایست گواهی پرداخت مالیات براساس ماده ۲۶ یا ۳۴ مالیاتهای مستقیم دریافت شود.
وی افزود: پس از دریافت این گواهی، دستگاهی که اموال فرد متوفی تحت اختیار دارد میتواند دارایی را به وراث یا ذینفعان منتقل کند. در حالحاضر با توجه به اهداف سازمان امور مالیاتی کشور در راستای سیستمیسازی فرآیند مالیاتستانی برای اینکه بتوانیم مالیات بر ارث سهام متوفیان را نیز به صورت برخط انجام دهیم، سامانهای را در این زمینه طراحی کردیم. مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی تصریح کرد: پس از ارائه مدارک و تعیین مراحل احراز هویت توسط یکی از وراث در سامانه مربوط به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، این شرکت اطلاعات را به صورت برخط به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال میکند.
مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی در ادامه افزود: پس از محاسبه برخط مالیات مورد انتقال براساس طبقهای که متوفی در آن قرار گرفته میبایست مبلغ محاسبه شده پرداخت شود، در صورت انجام این امر، گواهی ماده ۳۴ به صورت برخط صادر و به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ارجاع میشود. رحیمی تصریح کرد: در حالحاضر نیز جلسات متعدد و مشترکی ما بین سازمان امور مالیاتی با شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برگزار شده است، اکنون یکسری پرونده مربوط به اطلاعات مالیاتی سهام متوفی به صورت بانک دیتا آمده که در حال محاسبه آنها هستیم. امیدواریم تا پایان امسال فرآیند محاسبه و اخذ مالیات سهام متوفی به صورت برخط انجام شود.
امسال تولید گوشت عشایر به ۲۰۰ هزارتن میرسد
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عشایر گفت: با اجرای تولید قراردادی هدف گذاری شده که تا پایان برنامه هفتم تولید گوشت عشایر ۵۰ هزارتن افزایش یابد.
فضل خرم مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایری دامداران متحرک از توزیع ۱۵ هزارتن نهاده مدت دار به جامعه عشایر از ابتدای سال خبر داد و گفت: قرار است ۷۰ هزارتن نهاده دامی به منظور تولید قراردادی ۴ هزارتن گوشت در اختیار جامعه عشایر قرار بگیرد. برنامه ما برای تولید قراردادی یک میلیون راس در ازای ۹ هزارتن گوشت و ۱۵۰ هزارراس دام بوده است. به گفته او، براساس برنامه هفتم هدفگذاری شده بود که سالانه ۳ میلیون راس دام در ازای ۳۶۰ هزارتن نهاده دامی تولید قراردادی شود که در صورت تحقق در این ۵ سال ۵۰ هزارتن تولید گوشت عشایر افزایش می یابد که براین اساس به مجموع تولید به ۹۵۰ هزارتن می رسد. خرم تولید کنونی دام عشایر را ۲۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: در شرایط کنونی میزان بره گیری جامعه عشایر ۷۰ درصد است، اما در صورتی که راندمان سازی بدرستی انجام بگیرد به ۱۵۰ هزار راس می رسد که براین اساس قیمت تمام شده کاهش می یابد. مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایر دامداران متحرک ادامه داد: اگر نهاده طرح تولید قراردادی تامین شود، جامعه عشایر ظرفیت خوبی دارد که تولید گوشت قرمز افزایش دهد، میزان بره گیری از ۷۰ درصد به ۱۵۰ درصد افزایش و ضریب تبدیل تولید خوراک به گوشت قرمز افزایش دهد. او تولید امسال گوشت قرمز جامعه عشایر را ۲۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: اگر نهاده در زمان مقرر در اختیار جامعه عشایر قرار نگیرد، امکان عرضه دام مولد به بازار وجود دارد، دولت باید قبول کند چراکه نمی توانر مصرف کننده را رها کند. براین اساس باید تولید حفظ و تقویت کرد که در صورت اجرای تولید قراردادی دولت به سراغ واردات برای تنظیم بازار نمی رود.